Creativity

full of
positivity

Σάββατο
20 Ιουλίου 2024
Search
Close this search box.

Pagliaccio, μία ολόκληρη αναδρομή στην ιστορία της πίτσας & του καλού φαγητού

Το Pagliaccio δεν είναι απλά ένα όνομα αλλά μία ολόκληρη αναδρομή στην ιστορία της πίτσας, του καλού φαγητού και της προσεγμένης λεπτομέρειας στην ποιότητα στη πόλη του Ρεθύμνου.

Με πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας, η επίσκεψή σας στο ιταλικό εστιατόριο Pagliaccio θα συνοδευτεί από τα καλύτερα ιταλικά και μεσογειακά πιάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Με την θέα της θάλασσας, θα σας εντυπωσιάσει το ηλιοβασίλεμα που θα δείτε και που πέφτει ακριβώς πάνω στο φρούριο Φορτέτζα, ενετικής κατασκευής, που δεσπόζει στο βόρειο τμήμα της πόλης δίνοντας μία ατμόσφαιρα από άλλη εποχή. Ένας χώρος που κατακλύζεται από φυσικό φως όποια ώρα κι αν επιλέξετε να τον επισκεφτείτε.

Προσεγμένα υλικά και κλασικές συνταγές σε ένα ζεστό, φιλικό ιταλικό εστιατόριο με το μενού να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα φρέσκα ζυμαρικά. Η ανοιχτή κουζίνα βγάζει πλούσια πιάτα ζυμαρικών, πίτσα με λεπτή ζύμη που φτιάχνεται με τη signature ζύμη του σεφ, φρέσκιες σαλάτες, αλλά και γευστικές προτάσεις με κρέας και ψάρι, συν μία καταπληκτική λίστα κρασιών.

Επιλογές που εισχωρούν κάθε χρόνο και πιο βαθιά στην ψυχή της μεσογειακής κουζίνας, φέρνοντάς τη σε δημιουργικό διάλογο με το σήμερα και τις μοντέρνες τάσεις. Έτσι, κάθε πιάτο αποτελεί από μόνο του ένα ταξίδι στη μεσόγειο και μαζί μια εμπειρία που συνδυάζει τη γεύση με την παρουσίαση και τη ζεστασιά που κουβαλά μαζί της η παράδοση.

Mε όνομα ιταλικό, Paglaccio και με τον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο ως σήμα κατατεθέν στην είσοδο σε κοινή θέα τραβάει σίγουρα τα βλέμματα. Από τους πιο καλαίσθητους χώρους στο Ρέθυμνο, με μία πρόσφατη ολοκληρωτική ανακαίνιση, λειτουργικά και αισθητικά, θεωρείται από τις πλέον καλύτερες επιλογές για ένα ωραίο γεύμα ιταλικής έμπνευσης. Στην ανοιχτόκαρδη δε σάλα του θα απολαύσεις καλοφτιαγμένη πίτσα με το signature, ανάλαφρο ζυμάρι.

Η ναυαρχίδα ακούει στο όνομα Spigola Pesce, φιλέτο λαβράκι σοταρισμένο με λεμόνι, αγκινάρα και άνηθο που αβίαστα φέρνει στα χείλη σου το σχετικό χαμόγελο, ενώ ιδιαίτερη νοστιμιά έχει και η ώριμη Picanha Black Angus (Tagliata), που δεν χρειάζονται συστάσεις εδώ. Ο καλύτερος τρόπος είναι από κοντά, να σας σερβίρει ο ίδιος ο Γιώργος με την μαεστρία που τον διακρίνει.

Ενδεικτικά θα σας προτείναμε να μην ξεφύγουν της προσοχής σας πιάτα όπως το Arancini Siciliani (καπνιστή gunciale), την Parmigiana Di Melanzate (μελιτζάνα φούρνου), τα Lazagne Al Garfield (λαζάνια στο ξυλόφουρνο) και την Pinza Ala Romana Santa Maria (τραγανή πίνζα με τυρί κρέμα, καρδιές αγκινάρας, πέστο και μορταδέλα φιστικιού).

Μία κουζίνα που μιλά άπταιστα ιταλικά με φίνες όμως προτάσεις σε κρέας και ψάρι, κουζίνα ωραία καλιμπραρισμένη, που αναδεικνύει τον γευστικό της πλούτο. Όλοι οι επισκέπτες του Pagliaccio, ντόπιοι ή τουρίστες ζουν τα τελευταία χρόνια μία διαρκή εστιατορική επανάσταση, μία περιπέτεια της γεύσης, που μαρτυρά πως το Pagliaccio παίζει πια σε υψηλά level γαστρονομίας, προσδίδοντας διαρκώς φρέσκα πιάτα που προϋπήρχαν αλλά τολμά και με καινούριες γεύσεις, σε έναν πλέον ολόφρεσκο  χώρο, πλήρως ανακαινισμένος που παντρεύει με μαγικό τρόπο σύγχρονες τάσεις και industrial διάθεση.

Pagliaccio, οι γεύσεις του χαράζουν και φέτος το δρόμο των ταξιδιών μας στη γαστρονομία!