Creativity

full of
positivity

Τρίτη
23 Ιουλίου 2024
Search
Close this search box.

Άνοιξε η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Δρόμου Masters με τη συνέντευξη τύπου

Το Ρέθυμνο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Masters, το οποίο θα διεξαχθεί στις 15-16 Ιουνίου 2024 από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τον Π.Α.Σ. «Άτλας» Ρεθύμνου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Αμαρίου και Ρεθύμνης και τη βοήθεια της ANEK Lines, Rent A Car GREENWAYS & Motorbike και των Ζωοτροφών Καπετανάκη.

Η αυλαία της διοργάνωσης άνοιξε πριν από λίγες ώρες με την πραγματοποίηση της συνέντευξης Τύπου στη Μονή Αρκαδίου. Το «παρών» έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Νίκος Προβιάς, η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και προϊσταμένη του τμήματος Αθλητισμού και Πολιτισμού κα Αργυρώ Βαβουράκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Αμαρίου κ. Καρπουζάκης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Κυριακή Τρουλλινού, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Γιάννης Κοπανάκης, το μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και έφορος εθνικών ομάδων, κ. Παντελής Παπάζογλου, οι κριτές αγώνων κ.κ. Χαράλαμπος Ρήγας (εκπρόσωπος Τεχνικής Επιτροπής και Κομισάριων του αγώνα), Κώστας Καραγεωργίου και η κα Κατερίνα Μαμμή και φυσικά ο οικοδεσπότης και μέλος της ΕΟΠ και πρόεδρος του ΠΑΣ «Άτλας» Ρεθύμνου κ. Μιχάλης Ταταράκης. Την παρουσίαση και τον συντονισμό της συνέντευξης Τύπου ανέλαβε η κα Πέπη Μπιρλιράκη.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ: «ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ»

«Δουλέψαμε χρόνια για να είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε έναν τόσο μεγάλο αγώνα. Και τώρα πράγματι, περιμένουμε έναν μεγάλο αγώνα αντοχής την ημέρα της Κυριακής με τη συμμετοχή 100 αθλητών-τριών όπου εκκίνηση και τερματισμός θα είναι η σχολή Ασωμάτων.

Το Σάββατο θα προηγηθεί ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης από 65 αθλητές.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που αναλαμβάνουμε ένα τόσο μεγάλο πρωτάθλημα στο Ρέθυμνο. Σ’ αυτή την προσπάθεια έχουμε την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης με την κα Μαρία Λιονή, τον δήμο Ρεθύμνου με τον κ. Γιώργη Μαρινάκη και φυσικά τον δήμο Αμαρίου με τον κ. Π. Μουρτζανό που θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της διοργάνωσης. Τον ευχαριστούμε πολύ για τα αντανακλαστικά του αλλά και την τεχνική υπηρεσία του δήμου Αμαρίου όπου δραστηριοποιήθηκε για να “επουλώσει” άμεσα όποιο πρόβλημα υπήρχε στο οδόστρωμα. Φυσικά αποστέλλω κι ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στη Μονή Αρκαδίου για τη φιλοξενία.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να κυλήσουν όλα ομαλά. Καλή επιτυχία σε όλους μας».

ΑΡΓΥΡΩ ΒΑΒΟΥΡΑΚΗ: «Ο ΠΑΣ ΑΤΛΑΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ»

«Ευχαριστούμε τον ΠΑΣ “Άτλας” ο οποίος, πέρα από το να φροντίζει να καλλιεργούν το άθλημα πάρα πολλά παιδιά συμβάλλει αποφασιστικά και στο γίνεται η καλύτερη διαφήμιση στον τόπο μας ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι αθλητές υψηλού επιπέδου που θα έρθουν στο Ρέθυμνο θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις ομορφιές της ενδοχώρας του τόπου μας αλλά και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι πόσο αγαπούν το συγκεκριμένο άθλημα οι Ρεθυμνιώτες.

Η επιλογή των διαδρομών μόνο τυχαία δεν ήταν στον δήμο Αρκαδίου και Αμαρίου. Θα περάσουν από σημεία μοναδικού φυσικού κάλους αλλά και ιστορικής σημασίας. Εμείς ως Ενότητα Περιφέρειας Κρήτης, παραμένουμε αρωγός και μία δύναμη προς μία σωστή κατεύθυνση προκειμένου ο αθλητισμός και ο πολιτισμός να χαράξουν μία κοινή πορεία. Ευχόμαστε καλή διαμονή των αθλητών στον τόπο μας και φυσικά καλούς και ασφαλείς αγώνες».

ΝΙΚΟΣ ΠΡΟΒΙΑΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ»

«Εκ πρώτης θέλω να μεταφέρω τους χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκη για την όλη προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς διοργανωτών. Προσπάθειες όπως αυτές του ΠΑΣ Ρεθύμνου είναι αξιέπαινες. Με το που μας είπε ο ΠΑΣ Ρεθύμνου “Άτλας” το όλο όραμά του, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπράξουμε σ’ αυτή τη διοργάνωση και να μην λάβουμε σοβαρά τις σκέψεις που έχει στο απώτερο μέλλον γι’ αυτό το όραμα που έχει.

Ως Δήμος, είμαστε σε απόλυτα συνεργασία με τον Δήμο Αμαρίου και με την Ομοσπονδία Ελληνικής Ποδηλασίας προκειμένου να δείξουμε τις ικανότητες που διαθέτουμε ως αρχές μαζί με την Περιφέρεια για να έρθει σε πέρας με επιτυχία ο μεγάλος αυτός αγώνας».

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑΚΗΣ: «ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ»

«Ως Δήμος Αμαρίου θελήσαμε να αγκαλιάσουμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Γι’ αυτό και στηρίζουμε έμπρακτα αυτή την προσπάθεια με πολλούς εθελοντές. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα ως προς την εξασφάλιση καταλυμάτων για τη διαμονή των συμμετεχόντων. Ένας ακόμα στόχος μας είναι να στηρίξουμε στο μέλλον ανάλογες προσπάθειες και δράσεις ώστε να ωφεληθούμε όλοι από τον αθλητισμό στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον πρόεδρο του ΠΑΣ Άτλας κ. Μιχάλη Ταταράκη για την άψογη συνεργασία που έχουμε, τους εθελοντές αλλά και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας αφού συμβάλλουν καθοριστικά στην επιτυχία των αγώνων. Με το καλό να έρθετε στον Δήμο μας όλοι σας».

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: «Ο ΠΑΣ “ΆΤΛΑΣ” ΕΧΕΙ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να εκφράσω ένα θερμό “ευχαριστώ” στον Άτλαντα και στον πρόεδρό του κ. Μιχάλη Ταταράκη που για δεύτερη φορά μέσα στην τελευταία τετραετία τολμά να αναλάβει ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Υπενθυμίζω ότι το είχε πράξει μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου εν μέσω κορονοϊού.

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ώρες είδαμε τις διαδρομές και μπορώ να σας πω ότι οι διαδρομές αυτές είναι για αγώνες παγκοσμίου επιπέδου.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα ήθελα να τονίσω στους τοπικούς άρχοντες του τόπου τα εξής: Ο Άτλαντας είναι ένα σχετικά καινούριο σωματείο όπου μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να έχει κατορθώσει να διοργανώσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα για το ποδήλατο ενώ έχει να αναδείξει και πολλούς μικρούς και μεγάλους πρωταθλητές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Σας καλώ λοιπόν να τον αντιμετωπίζετε με ιδιαίτερη ευαισθησία και να ανταποκρίνεστε σε κάθε αίτημά του. Εύχομαι καθαρούς και υγιείς αγώνες».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΠΑΝΑΚΗΣ: «ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Η ΚΡΗΤΗ»

«Εκ μέρους του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας, σας χαιρετίζω. Είναι ένας πολύ μεγάλος αγώνας στον οποίο θα ανταποκριθούν μεγάλοι αθλητές. Από τη μεριά μας δεν έχω να πω κάτι λιγότερο από το να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Άτλαντα κ. Ταταράκη. Είναι μεγάλο θέμα για την Κρήτη μας να διεξάγονται δύο τόσο μεγάλοι αγώνες μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΗΓΑΣ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑΕΙ ΤΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ»

«Από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για τη ανάληψη μιας τόσο μεγάλης εκδήλωσης γιατί είναι πράγματι, πολύ δύσκολο εγχείρημα. Έρχονται αθλητές από 25 διαφορετικά σωματεία.

Προσωπικά “τσέκαρα” τη διαδρομή η οποία είναι απαιτητική. Δεν είναι μια διαδρομή απλά για να πούμε ότι διοργανώνουμε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα masters.

Να ξέρετε ότι, ο κόσμος έχει αρχίσει να εκτιμάει τις διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Κρήτη. Προέχει ωστόσο η υγεία και η ασφάλεια των αθλητών».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Σάββατο 15 Ιουνίου

16.30: Κατηγορία Γυναικών Μάστερς και ακολούθως οι Μάστερς Άνδρες των

ηλικιακών γκρουπ (διαδοχικά) 60+, 50-59, 40-49 και 30-39 (11.5km)

19.30: Απονομές Επάθλων ατομικής χρονομέτρησης στην Βισταγή Αμαρίου

Κυριακή 16 Ιουνίου

08.30 – 09.20 Λειτουργία Γραμματείας για υπογραφές στα Φ.Α. στην Σχολή Ασωμάτων.

09.30: Εκκίνηση των ηλικιακών γκρουπ των Ανδρών:

30-39: 87,2 χλμ

40-49: 87,2 χλμ

50-59: 87,2 χλμ

12:30: Εκκίνηση των ηλικιακών γκρουπ Ανδρών 60+ καθώς και όλων των

Γυναικείων (52,4χλμ).

60+ 52,4 χλμ

Γυναίκες (όλα τα γκρουπ) 52,4 χλμ

14:30 Απονομές Επάθλων αντοχής στους Αποστόλους Ρεθύμνου