Creativity

full of
positivity

Σάββατο
20 Ιουλίου 2024
Search
Close this search box.

10ο Event Γυναικείας Επιχειρηματικότητας από το Women Do Business

Το Women Do Business έρχεται για 1η φορά στο Ρέθυμνο για ένα καλοκαιρινό απόγευμα γεμάτο γυναικεία επιχειρηματικότητα, έμπνευση, παρακίνηση, ενδυνάμωση και δικτύωση! 

Σάββατο 29 Ιουνίου, στο Σπίτι του Πολιτισμού, από τις 18.30 (ώρα προσέλευσης 18:00) έως τις 22.00, το Women Do Business με χαρά προσκαλεί όλους/ες που υποστηρίζουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Μια μοναδική ευκαιρία για όσους/ες θέλουν να εμπνευστούν, να ταυτιστούν και να δικτυωθούν. 

Την εκδήλωση υποστηρίζουν με την αιγίδα τους ο Δήμος Ρεθύμνου, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, το ICC WOMEN HELLAS και το ICC HELLAS. Στο #SummerEvent της Οργάνωσης, τέσσερις ξεχωριστές γυναίκες από τον χώρο του επιχειρείν μοιράζονται την προσωπική τους ιστορία, αποκαλύπτοντας τόσο τις επιτυχίες όσο και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν μέχρι να κάνουν το επιχειρηματικό τους όνειρο πραγματικότητα:

  • Αλεξάνδρα Θεοχάρη | Founder & Creative Director KLOTHO
  • Μαρία Μαλικούτη | πρ. Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος “ΑΡΚΑΔΙ”, Business Consultant “ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ”, Business transformer ESG expert and AI prompt Engineer
  • Πέπη Μπιρλιράκη | Ξενοδόχος, πρ. Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Δήμου Ρεθύμνης
  • Κατερίνα Ξεκάλου | Επιχειρηματίας – Προέδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ΑΥΛΗ ΑΞΤΕΣυνοδοιπόρισσα στην προετοιμασία και μαζί τους επί σκηνής, η μοναδική 
  • Μαρίνα Χαιρέτη – Inspirational Transformational Speaker & Coach

ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΙΚΟΥΤΗ | τ. Πρόεδρος/CEO “ΑΡΚΑΔΙ”, Business Consultant “ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ”, Business transformer ESG expert and AI prompt Engineer | Maria Malikouti – Tranformative and growth practices

Είμαι η Μαρία Μαλικούτη, και πάθος μου είναι η μεταμόρφωση και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Γαλουχήθηκα και διετέλεσα επί σειρά ετών, CEO της ιστορικής σαπωνοποιίας «Αρκάδι – φυσικά πράσινα προϊόντα». Αφουγκραζόμενη τις σημερινές οικονομικές τάσεις και με κύριο μέλημα την προϊοντική ανάπτυξη της μάρκας ΑΡΚΑΔΙ και σε άλλες κατηγορίες, συνέβαλλα ενεργά στην συγχώνευσή της με την ελληνική εταιρεία PAPOUTSANIS.

Μετά από 35 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών, έχω ιδρύσει τη “Maria Malikouti – Transformative & Growth Practices”, μέσα από την οποία αξιοποιώ την εκτενή εμπειρία και τις γνώσεις μου για να βοηθήσω επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν. Είμαι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη στρατηγικών που ξεκλειδώνουν το πλήρες δυναμικό των συνεργατών μου, οδηγώντας τους στην επιτυχία.

Πρόσφατα απέκτησα δύο πιστοποιήσεις , μία στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και μια στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Με αυτά τα εργαλεία , ενσωματώνω πρωτοποριακές πρακτικές και τεχνολογίες στις στρατηγικές μου. Η εστίαση μου στην καινοτομία και τη βιωσιμότητα μου επιτρέπει να προάγω επιχειρηματικές λύσεις που είναι τόσο περιβαλλοντικά φιλικές όσο και τεχνολογικά προηγμένες, προσφέροντας ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους πελάτες μου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΞΕΚΑΛΟΥ | Επιχειρηματίας – Προέδρος και Δ. Σ ΑΥΛΗ ΑΞΤΕ | Katerina Xekalou & Avli Kriti

Η Κατερίνα Γ. Ξεκάλου γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε στο Στρασβούργο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως επιστημονικός συνεργάτης του Έλληνα ευρωβουλευτή Γεωργίου Ε. Σαρειδάκι.

Ζει μόνιμα πια στο Ρέθυμνο. Ασχολείται με την αναβίωση της παραδοσιακής Κρητικής κουζίνας, την πρακτική εφαρμογή της σε χώρους υψηλής εστίασης, την χρήση δοκιμασμένων υλικών σε νέες ευφάνταστες συνταγές και εν γένη τον υλικό πολιτισμό της Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων της, έτσι σαν αστείο, αναστηλώνει στο ιστορικό κέντρο της πόλεως του Ρεθύμνου ένα σύμπλεγμα διατηρητέων αρχοντικών του 15ου αιώνα και δημιουργεί την AVLΙ. Η AVLI φιλοξενεί boutique ξενοδοχείο, μέλος των Ιστορικών Ξενοδοχείων της Ευρώπης, fine dinning εστιατόριο κρητικής κουζίνας και delicatessen με ελληνικά προϊόντα ποιότητας. Τις προσφερόμενες υπηρεσίες συμπληρώνουν το wine bar ENOTECA, το casual εστιατόριο ελληνικής κουζίνας 1600 RBR και το BARRA tapas y aperitivos corner.

Στο πέρασμα του χρόνου, η AVLI έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στο χώρο της γαστρονομίας, της φιλοξενίας, του τουρισμού και του επιχειρείν, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Κατερίνα Ξεκάλου μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Κώστα Ηλιάκη και μητέρα μιας κόρης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΘΕΟΧΑΡΗ | Founder & Creative Director Klotho Crete | Klothó Crete

Η Αλεξάνδρα Θεοχάρη είναι η ιδρύτρια και σχεδιάστρια του KLOTHO. Το KLOTHO ιδρύθηκε το 2016 στην Κρήτη, έναν τόπο που αποκαλεί πλέον σπίτι της, αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Βρέθηκε στην Κρήτη μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην Αγγλική Φιλολογία. Στη συνέχεια, σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και λίγα χρόνια αργότερα παρακολούθησε ένα πρόγραμμα Σχεδίου Μόδας.

Σε αυτό το μαγικό νησί της Κρήτης, όπως το χαρακτηρίζει, γνώρισε τον σύζυγό της και έγινε μητέρα τεσσάρων παιδιών. Ενσωματώθηκε εύκολα στην τοπική κουλτούρα και σύντομα ένιωσε μια ισχυρή έλξη για τις παραδοσιακές τέχνες του νησιού.

Η ημέρα που βρέθηκε τυχαία στο εργαστήρι ύφανσης της Μονής Αγίας Ειρήνης στο Ρέθυμνο ήταν καταληκτική. Εντυπωσιάστηκε και εμπνεύστηκε από τις λεπτές υφές, την εξαιρετική ποιότητα των υφασμάτων που υφαίνονταν από τους μεγάλους αργαλειούς, προορισμένα να γίνουν ενδύματα για ιερείς. Πείστηκε ότι αυτοί οι αργαλειοί θα μπορούσαν να παρέχουν την πρώτη ύλη για υψηλής ποιότητας, χειροποίητα ενδύματα που θα έχουν ως αρχή τον πολιτισμό της Κρήτης.

Λίγες ημέρες αργότερα “αναγέννησε” τον αργαλειό της γιαγιάς της και άρχισε να εργάζεται και να πειραματίζεται υπό την καθοδήγηση των γυναικών της Μονής. Αυτό ήταν μόνο η αρχή του ταξιδιού της KLOTHO. Αυτή τη στιγμή το εργαστήρι του brand έχει τρεις αργαλειούς σε λειτουργία.

Η Αλεξάνδρα και η ομάδα της αποτελούμενη από γυναίκες έχουν ως όραμα να παρουσιάσουν μια μοντέρνα και φρέσκια προσέγγιση στα υφαντά, διατηρώντας παράλληλα την πολιτιστική κληρονομιά.

Η KLOTHO έχει ήδη τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης και έχει παρουσιαστεί σε αρκετά περιοδικά και ντοκιμαντέρ.

Η φιλοδοξία της Αλεξάνδρας είναι να δημιουργήσει ένα conscious brand, που θα αντιμετωπίζει την ύφανση όχι ως τέχνη προορισμένη για μουσεία, αλλά ως ζωντανή τέχνη που ευθυγραμμίζεται με την καθημερινή μας ζωή και τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Μετά την εκδήλωση, θα ακολουθήσει networking με συνοδεία ποτών και finger food και μουσικές επιλογές από τον DJ Aris. Μοναδικά δώρα θα περιμένουν να εκπλήξουν τους καλεσμένους μας. 

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί τις γυναίκες στον επιχειρηματικό κόσμο! Αριθμός θέσεων περιορισμένος.

Είσοδος 5 ευρώ.

*Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων της οργάνωσης, προς υποστήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Δηλώστε Συμμετοχή Εδώ

Χορηγοί / Συντελεστές : 

Catering ΑΝ, ΑΥΛΗ ΑΞΤΕ, Barbara’s Delights, Τίμος Βροντάκης, Garis Tours, Guest First Vacation Rentals, Κωνσταντίνος Καλλιονάκης Face, KIMMARA, Klotho, Άρης Κουγιουμουτζής, Φερενίκη Σταυριανάκη, Theartermis Palace, Αγγελική Φραγκιαδάκη, Fraoules, Κωνσταντίνος Ψυχαράκης.

Η εθελοντική μας ομάδα θα ταξιδέψει προς και από την Κρήτη με ασφάλεια χάρη στα υπερσύγχρονα πλοία του χορηγού μας, Minoan Lines. 

Χορηγοί Δώρων : 

I BELIEVE IN YOU, Life Choices Coaching- LCC- Polymnia Pateraki, Star Sleep … and more to be announced! 

**O χώρος που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα. 

Το Women Do Business είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που προάγει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την κατάργηση στερεοτύπων μέσα από ποικίλες δράσεις, αρχικά στην Περιφέρεια της Κρήτης. Ξεκίνησε τον Μάιο του 2019, διοργανώνοντας φόρουμ με στόχο την προαγωγή γυναικείας επιχειρηματικότητας και εξελίχθηκε στο 1ο business incubator στην Κρήτη.

Στόχος είναι να μειωθεί η επιχειρηματική ανισότητα και να συμβάλουν στην προαγωγή της ισότητας των φύλων και στην αλλαγή της κουλτούρας γύρω από τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο επιχειρείν.

Περισσότερα για την οργάνωσή μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα, στο LinkedIn, στο Instagram και στο Facebook.