Creativity

full of
positivity

Τρίτη
23 Ιουλίου 2024
Search
Close this search box.

Κρητικές επιχειρήσεις στην “Internorga 2024” μέσω Ευρωπαϊκού προγράμματος που υλοποιεί το Επιμελητήριο Ρεθύμνης

Οι Κρητικές επιχειρήσεις, με την έμπρακτη στήριξη του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, παρουσίασαν δυναμικά τα προϊόντα τους, στην Internorga 2024,  μια από τις κορυφαίες εκθέσεις Τροφίμων, Ποτών και Υπηρεσιών φιλοξενίας της Ευρώπης, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Στην έκθεση έλαβαν μέρος περίπου 1.300 εκθέτες από όλο τον κόσμο και την επισκέφτηκαν περισσότεροι από  80.000 επαγγελματίες από επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, catering, αρτοποιία, snack bars και λιανικοί έμποροι τροφίμων.

Από τις 8 έως τις 12 Μαρτίου 2024, επισκέφθηκαν το ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, πλήθος επαγγελματιών και διαμορφωτών γνώμης, στους οποίους τα Κρητικά προϊόντα άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στην  έκθεση συμμετείχαν  έξι επιχειρήσεις από την Κρήτη, τα προϊόντα των οποίων βρήκαν μεγάλη απήχηση από το κοινό της έκθεσης. Η συμμετοχή των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε με επιχορήγηση από το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, του 80% όλων των εξόδων τους, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων του έργου MESA του Ευρωπαϊκού προγράμματος AGRIP MULTI-2023. Παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης όπως ελαιόλαδο, προϊόντα με βάση το κρέας, τυριά, γαλακτοκομικά, κρασιά, μπύρες, οινοπνευματώδη, δημητριακά και παράγωγα (ψωμί, αρτοσκευάσματα, παξιμάδι, ζυμαρικά, αλεύρι κ.λ.π.) καθώς και φρούτα και λαχανικά νωπά ή παρασκευασμένα, είναι στο επίκεντρο  των δράσεων του έργου

που στοχεύουν στην προώθηση των παραπάνω προϊόντων καθώς και μεθόδων παραγωγής αυτών των νησιών της Μεσογείου, στην Γερμανική αγορά.  Με positioning στα delicatessen είδη, τα προϊόντα της Κρήτης διεκδικούν το ρόλο που τους αξίζει στους διανομείς τροφίμων της Ευρώπης, στις κουζίνες των καλών ξενοδοχείων και εστιατορίων αλλά και των απλών καταναλωτών ποιοτικών προϊόντων .

Πιο συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος είναι εξής:

Η εταιρεία Κουκλινός Ν. και Σία Ε.Ε.

Παρουσίασε μερικά από τα παραδοσιακά προϊόντα ζύμης που παράγει, όπως σφακιανές πίτες, λυχναράκια, καλιτσουνάκια και ανεβατές πίτες. Με έδρα το Δήμο Ρεθύμνου, στην ιδιόκτητη  μονάδα παραγωγής 3.000 τ.μ., εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα και πιστοποιημένη με ISO 22000 & 14001, η παραγωγική της δυνατότητα είναι έως και 2.500 τόνους ετησίως.

Διαθέτει κεντρικό τμήμα logistics στο Ρέθυμνο για την διανομή των προϊόντων της σε όλη την Ελλάδα και την εξαγωγή τους σε Αγγλία, Ιταλία, Σκωτία & Αμερική. Οι αξίες της: ακεραιότητα, επαγγελματική ηθική, ειλικρίνεια, διαφάνεια, καινοτομία.

Η εταιρεία Κρης Α.Ε. – Φάρμα Πατεράκη

Πρόσφερε στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν καπνιστό απάκι και παραδοσιακά λουκάνικα με γραβιέρα ή πράσο.

Με έδρα το Δήμο Ρεθύμνου, ιδρύθηκε το 1972 με μια μικρή χοιροτροφική μονάδα από  τον Πατεράκη Μάρκο και στην συνέχεια ο Γιώργος και ο Σταύρος Πατεράκης συνεχίζουν με την σφαγή, κοπή, επεξεργασία και εμπορία χοιρινών προϊόντων.

H επιχείρηση Αποστολάκης Γεώργιος

Παρουσίασε με επιτυχία τα παγωτά που παράγει από φρέσκο πρόβειο γάλα 100% Κρητικής Προέλευσης. Με έδρα το Δήμο Ρεθύμνου, ο φούρνος Αποστολάκη – Αρτόζα είναι κοντά μας από το 1967, προσφέροντας μοναδικά προϊόντα φούρνου, ζαχαροπλαστείου, παγωτά και υπηρεσίες catering για εκδηλώσεις.

Με θεμέλια την υγιεινή και την σταθερή ποιότητα, στοχεύει στην παραγωγή προϊόντων σχεδιασμένων να καλύπτουν κάθε περίσταση & ανάγκη, συνοδευόμενα με τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης που τους αρμόζει.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου

Συμμετείχε με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Εμπάρου Νάμα. Με έδρα το Δήμο Βιάννου, ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1937 και διατηρεί μια σύγχρονη ελαιοπαραγωγική μονάδα με αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις (σύστημα ISO 22000:2018) για την διατήρηση της ποιότητας του παραγόμενου εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Κύριο προϊόν το Εμπάρου Νάμα, η οξύτητα του οποίου δεν υπερβαίνει το 0,3. Η μέση ετήσια παραγωγή του συνεταιρισμού κυμαίνεται στους 500 τόνους.

Η επιχείρηση Γιακουμάκη Ασπασία – Το Μαγγίρι

Παρουσίασε μερικά από τα προϊόντα του όπως το Κρητικό ζυμαρικό μαγγίρι, το στριφτάρι με Κρητικά βότανα, τα ζυμένια, ξυνόχοντρο και τις βίδες με ανθότυρο.

Με έδρα το Δήμο Ηρακλείου, τo εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών προσφέρει ποιοτικά ζυμαρικά, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές προσμίξεις, ζυμωμένα με φρέσκα αυγά και φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα. Με στόχο τα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, τα ζυμαρικά αφυδατώνονται πολλές ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μην αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά τους.

Η επιχείρηση Τσιμπιμπάκης Μιχαήλ

Έδειξε στους επισκέπτες το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Σητείας και επιτραπέζιες ελιές. Με έδρα το Δήμο Ιεράπετρας,  στην ποικιλία των προϊόντων του, εκτός από το πολυβραβευμένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, θα βρείτε επίσης αρωματισμένα ελαιόλαδα με βότανα και μπαχαρικά, επιτραπέζιες ελιές, πατέ ελιάς, βότανα και μπαχαρικά, καθώς και μια πλήρη σειρά φυσικών καλλυντικών.