Creativity

full of
positivity

Τρίτη
23 Ιουλίου 2024
Search
Close this search box.

Ενθύμια αντιθέσεων: Μπετόβεν και Ντεμπυσύ | Ρεσιτάλ Πιάνου της Κωνσταντίνας Βιδαλάκη

Δυο κόσμοι αντιθέσεων συνυπάρχουν για να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που τους ενώνει. Από τον μοναχικό άηχο κόσμο του Beethoven στις αέρινες περιπλανήσεις και τα υδάτινα βάθη της σκέψης του Debussy.

Η νεαρή σολίστ Κωνσταντίνα Βιδαλάκη παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που αποτυπώνει μουσικά ενθύμια από τις ζωές των δύο μεγάλων συνθετών με έργα σταθμούς στην ζωή τους.

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 – 21:00

Κύκλος | Μουσική δωματίου, Αίθουσα Συναυλιών

Πρόγραμμα :

C. Debussy (1862 – 1918) –– Préludes Premier Livre
I. Danseuses de Delphes
II. Voiles
III. Le vent dans la plaine
IV. Les sons et les parfums tournent dans l’air du soir
V. Les collines d’Anacapri
VI. Des pas sur la neige
VII.Ce qu’a vu le vent d’ouest
VIII. La fille aux cheveux de lin
IX. La sérénade interrompue
X. La cathédrale engloutie
XI. La danse de Puck
XII.Minstrels

L. v. Beethoven (1770 – 1827) – Sonate op. 31 No 2
1. Largo – Allegro
2. Adagio
3. Allegretto

Βιογραφικό :

Η Κωνσταντίνα Βιδαλάκη, γεννημένη στα Χανιά, ανήκει στη νέα γενιά ανερχόμενων Ελλήνων πιανιστών. Οι ερμηνείες της χαρακτηρίζονται από μεστό και πλούσιο σε εικόνες ήχο, βαθιά εκφραστικότητα και προσεγμένη άριστη δεξιοτεχνία. “Μια καλλιτέχνις που υπηρετεί με σεβασμό και υψηλή αισθητική την τέχνη της μουσικής” (Μ. Μανιτάκη 2018). 

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των πέντε ετών και από οκτώ ετών παίρνει μέρος στον “Κύκλο σεμιναρίων για ταλαντούχα παιδιά” της Βασιλείας Ευσταθιάδου. Στην καλλιτεχνική της πορεία έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το χρυσό μετάλλιο της UNESCO και το κατ’ εξαίρεση απονεμηθέν βραβείο για την εξαιρετική της επίδοση κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού Gina Bachauer στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου εμφανίστηκε παρουσία της πριγκίπισσας Ειρήνης. Η Κωνσταντίνα είναι υπότροφος του Ισπανικού Συλλόγου “World in Harmony”, του Ι.Κ.Υ και του Ιδρύματος “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε μεγάλες πόλεις της Γερμανία και της Αυστρίας και σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Πιάνου Πόρου. Επιπλέον έχει ηχογραφήσει σε ζωντανή μετάδοση για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στα πλαίσια του Αφιερώματος στον Γάλλο συνθέτη Claude Debussy -Young Greek – Classics στο Ωδείο Αθηνών καθώς και για την γερμανική τηλεόραση H1 σε παραγωγή της UNESCO. Το 2020 κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Après un rêve”, σε συνεργασία με τον τρομπονίστα Pavlo Titiaiev και τον Ιούλιο του 2022 πραγματοποίησε μια συναυλία – περιοδεία στη Λατινική Αμερική μαζί με το Trio Jaris.

Παράλληλα με τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες, η Κωνσταντίνα προσκλήθηκε από τη Γερμανική Πρεσβεία και το Πολυτεχνείο Κρήτης να δώσει μια ομιλία τον Μάιο του 2019, στο πλαίσιο μιας σειράς διαλέξεων του Γλωσσικού Κέντρου του Πανεπιστημίου.

Έχει λάβει σημαντικές καλλιτεχνικές επιρροές από διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως: Μτόρα Μπακοπούλου, Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Ian Fountain, Jacques Ammon, Igor Petrin, Claudio Constantini, και Yuri Bogdanov.

Σπούδασε στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, από όπου αποφοίτησε με δίπλωμα πιάνου με “Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο” στην τάξη της Θέτιδας Νικολοπούλου. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές της στην Hochschule für Musik, Theater und Medien του Ανοβέρου στην τάξη του καθηγητή Christopher Oakden, απ’ όπου και απέκτησε το πτυχίο της με την υψηλότερη βαθμολογία.  Το 2022 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα με διάκριση στην τάξη της Βασιλείας Ευσταθιάδου

Προπώληση Εισιτηρίων
Η προπώληση των εισιτηρίων αξίας 12€ και 10€ (γενική είσοδος) και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:30 – 14:30 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:30 – 14:00 & 17:30 – 20:30, τηλ. 2813409247).
● Την ticketservices.gr, από εδώ: https://www.ticketservices.gr/…/cccc-resital-pianou…/…
● Το ΠΣΚΗ, πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

– Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
– Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels | Καραταράκης Hotel & Restaurants | Ελληνικά Ξενοδοχεία Καψή ΑΕ
– Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
– Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
– Επίσημος Χορηγός Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
– Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
– Χορηγός: Όμιλος Εταιρειών ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε.
– Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 | ΕΡΤ Ηράκλειο | ΕΡΤ Χανιά