Creativity

full of
positivity

Σάββατο
20 Ιουλίου 2024
Search
Close this search box.

«ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ», καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τη μη ορατή αναπηρία, Ηράκλειο, με HER-autism

Σειρά του Ηρακλείου, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, από τις 11:00 έως τις 13:00 στο αίθριο της Λότζια, να υποδεχτεί την καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τη μη ορατή αναπηρία, «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ». Η καμπάνια διενεργείται από εθελοντές πολίτες για πολίτες και οργανώνεται σε 30 πόλεις της επικράτειας στην παρούσα χρονική στιγμή.

Στο Ηράκλειο, την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει αναλάβει η πρέσβειρα της καμπάνιας Αγγελική Μπαλτατζή, με τους ανθρώπους της εθελοντικής ομάδας “HER–autism” στην οποία είναι συν-δημιουργός. Παράλληλα με την καμπάνια «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» στο Δημαρχείο Ηρακλείου, η νεοσύστατη Ομάδα Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό θα εγκαινιάσει την πρώτη  δημόσια παρουσία της με τη διαδραστική καμπάνια, και σήμα τον ανεμόμυλο της καρδιάς μας, σε σχέδιο μητέρας παιδιού στο φάσμα από τη Θεσσαλονίκη. Η «ορατότητα» της «αόρατης αναπηρίας» επιτυγχάνεται με ποικίλα διακριτικά που φοριούνται από ανάπηρους συνανθρώπους μας σε πολλές χώρες του εξωτερικού προς διευκόλυνση των αυτιστικών και των ατόμων με νοητική αναπηρία και, ασφαλώς, για την αποφυγή της άβολης ανάγκης εξηγήσεων σε τρίτους. Η πανελλήνια καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ», είναι μια πρωτοβουλία του Nevronas.gr, της ομάδας Open School Days, της ΑΜΚΕ BRAINSHOT, που στόχο έχει να καταστεί αναγνωρίσιμο  και λειτουργικό το  πολύχρωμο εικαστικό σχέδιο του ανεμόμυλου για τους γονείς και τους συνοδούς αυτιστικών και ατόμων με νοητική αναπηρία, με την προσδοκία να τους παραχωρείται προτεραιότητα σε χώρους όπου υπάρχει αναμονή.

Στην τρίτη πόλη-σταθμό της καμπάνιας, μετά τη Θεσσαλονίκη και την Πτολεμαΐδα, οι κάτοικοι του Ηρακλείου όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στις προτεινόμενες επιλεγμένες δράσεις της καμπάνιας, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τους αυριανούς πολίτες, που θα έχουν την τιμητική τους και θα τους προσφερθούν αναμνηστικά δωράκια της καμπάνιας.

Με το ηχηρό παγκόσμιο μήνυμα της ευρείας αποδοχής της διαφορετικότητας, αλλά και της αξίας του εθελοντισμού, μια πανδαισία ερεθισμάτων και αισθήσεων ενεργοποιούνται στην εκδήλωση-καμπάνια στο Ηράκλειο, όπου με τους ανθρώπους του HER–autism ενώνονται οι Batala Creta για να δώσουν  μοναδικό παλμό και ρυθμό με τα κρουστά τους, και οι φανταστικοί ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΝΤΙΣΝΕΫ που με χαρά και ενθουσιασμό συμμετέχουν, επίσης.

Η εκδήλωση-καμπάνια για την «ορατότητα» της «αόρατης αναπηρίας» και συνακόλουθα για την ενημέρωση και ευρεία αποδοχή του αυτισμού και της νοητικής αναπηρίας, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμος Ηρακλείου – Municipality of Heraklion, με τη στήριξη του Ιστορικό Μουσείο Κρήτης Historical Museum of Crete και με χορηγούς επικοινωνίας και εποπτικού υλικού το ΚΡΗΤΗ TV και τη Eurosign, αντίστοιχα.

Οι εταιρείες Kudos Coffee ExperienceSweet-House.gr και Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό – Vikos Natural Mineral Water επιμελούνται το πεδίο των γεύσεων.

Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση στήριξή τους, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, τον Νίκο Παγίδα, τον Ζαχαρία Σπανό, τη Σταυρούλα Αποστολοπούλου, τη Τζίνα Τσαντρίζου, τον Γιώργο Βασιλάκη, τη Μαρία Φραγκιαδάκη, την Ελένη Κουρουντζίδου, τη Μαρία Μωισάκη, τους καλλιτέχνες και ιδιώτες επαγγελματίες, όλους όσους ενώθηκαν, χωρίς ιδιοτέλεια / αμοιβές, με την εθελοντική ομάδα HER-autism για τους σκοπούς της οργάνωσης της καμπάνιας «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» στο Ηράκλειο Κρήτης.

Λίγα λόγια για την εθελοντική ομάδα HER–autism

Η Ομάδα Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, “HER-autism”, δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης («HER», η διεθνής συντομογραφία του Ηρακλείου) και έχει ως σήμα το σχηματικό άπειρο, το διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο του αυτισμού για την αποδοχή. Είναι κίνηση πολιτών με ανιδιοτέλεια και αλληλεγγύη, χωρίς χρηματικές δοσοληψίες και αξιώματα, σε πρωτοβουλία γονιών με παιδί στο φάσμα, της Αγγελικής Μπαλτατζή και του Μανόλη Στρατήγη.  Οι σκοποί της ομάδας αφορούν την ευρεία ενημέρωση, κατανόηση και αποδοχή του αυτισμού, την ορατή πολυεπίπεδη ένταξη των αυτιστικών ανθρώπων -καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους- στο ευρύτερο κοινωνικό φάσμα (από τη γνωμάτευση ως την ώριμη ηλικία), τη βαθμιαία ποιοτική αυτονόμηση (βιωτική και επαγγελματική, όπου κρίνεται) του ενήλικα αυτιστικού με τη στήριξη της Πολιτείας.

Περισσότερα: URL: her-autism.gr | FB: HER-autism | | e-mail: info@her-autism.gr

Χρήσιμες πληροφορίες για την πανελλαδική καμπάνια «ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» από εθελοντές πολίτες για πολίτες στο Ηράκλειο Κρήτης

Ημερομηνία: Σάββατο 24/02/24, 11:00-13:00

Χώρος: Αίθριο της Λότζια (Δημαρχείου Ηρακλείου)

Επιμέλεια: HER–autism – πρέσβειρα καμπάνιας Ηρακλείου, Αγγελική Μπαλτατζή

Ηλικιακή ομάδα: Μικτή, για παιδιά και ενήλικες

Συμμετοχή*: Ελεύθερη

*Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση είναι δημόσια και ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί και να ληφθούν φωτογραφίες. Με τη συμμετοχή σας δηλώνετε ότι γνωρίζετε τη συλλογή και χρήση των δεδομένων εικόνας/ήχου και συναινείτε σε αυτή, ενώ οι φωτογραφίες ανήλικων συμμετεχόντων, μέσω της ομάδας HER–autism, θα υποβληθούν σε επεξεργασία ώστε να μη διακρίνονται πρόσωπα, για επιλεγμένες αναρτήσεις στις ψηφιακές σελίδες του HER-autism.

HER-autism | Ομάδα Γονέων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό