Creativity

full of
positivity

Πέμπτη
25 Ιουλίου 2024
Search
Close this search box.

Aποκτήστε ξανά νεανικό και ξεκούραστο βλέμμα, Βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρου

Βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρου

Ξεκινάμε αυτό το “ταξίδι” στην ομορφιά με συμβουλές, προτάσεις και πολλές άλλες σημαντικές επισημάνσεις για την υγεία μας και την ομορφιά, μέσα από εδώ. Ξεκινάμε με την βλεφαροπλαστική.

Τι είναι η βλεφαροπλαστική άνω & κάτω βλεφάρου.

Πρόκειται για χειρουργική επέμβαση με στόχο την αισθητική βελτίωση των βλεφάρων και συνολικότερα της όψης των ματιών. Η βλεφαροπλαστική διορθώνει την περίσσεια δέρματος στο πάνω βλέφαρο και τις σακούλες στο κάτω βλέφαρο, «ζωντανεύοντας» το βλέμμα. Τα μάτια αντανακλούν την κούραση, την ηλικία, την εξωστρέφεια ή εσωστρέφειά του χαρακτήρα μας, γι’ αυτό πάνω τους αποτυπώνονται πρώιμα τα σημάδια της γήρανσης. Επίσης, το δέρμα των βλεφάρων έχει διαφορετική ποιότητα και μειωμένη ελαστικότητα σε σχέση με το δέρμα του υπόλοιπου σώματος, οπότε, αρκετά συχνά, παρατηρούμε τα μάτια του συνομιλητή μας να είναι δυσανάλογα γερασμένα σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Οι επεμβάσεις βλεφαροπλαστικής διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

Αισθητικές (πτώση φρυδιών, περίσσεια δέρματος και λίπους στα βλέφαρα)

Επανορθωτικές (αποκατάσταση βλεφαρόπτωσης, αποκατάσταση βλεφάρων έπειτα από αφαίρεση καλοήθους όγκου).

Ποιοι παράγοντες επιφέρουν πρόωρη γήρανση;

Επιβαρυντικοί παράγοντες που επιταχύνουν τα πρώιμα σημάδια γήρανσης των βλεφάρων σχετίζονται είτε με την κληρονομική προδιάθεση είτε με τον τρόπο ζωής σας. Η έλλειψη ή κακή ποιότητα ύπνου, το στρες, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, η κακή διατροφή και το κάπνισμα είναι μόνο μερικές από τις βασικές αιτίες, που σε συνδυασμό με την ευαισθησία της συγκεκριμένης περιοχής, κάνουν τα σημάδια πρόωρα ορατά. Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, η βλεφαροπλαστική μπορεί να επιλεγεί νωρίτερα απ’ ό,τι προβλέπεται για να αποκατασταθεί η εικόνα του προσώπου, ειδικά στην περιοχή των ματιών, επαναφέροντας ένα πεσμένο βλέφαρο και αφαιρώντας τις σακούλες, με αποτελέσματα που είναι μόνιμα. Επιπλέον, η πλαστική επέμβαση πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια και οι επιπλοκές είναι σπάνιες.

Ποια είναι η διαδικασία της βλεφαροπλαστικής;

Σε πρώτη φάση γίνεται εκτίμηση και λεπτομερής σχεδιασμός της περιοχής γύρω από τα μάτια, σε συνδυασμό με τη θέση και την έκταση των τομών. Πριν το χειρουργείο θα έχετε ολοκληρωμένη εικόνα του τελικού αποτελέσματος.

Για την επέμβαση χρησιμοποιούμε τοπική αναισθησία ή μέθη. Κατόπιν, σχεδιάζουμε τις τομές στις φυσιολογικές πτυχές του δέρματος και στη συνέχεια αφαιρούμε το χαλαρωμένο δέρμα στο άνω βλέφαρο αλλά και το λίπος που βρίσκεται στο κάτω βλέφαρο. Παράλληλα, μπορούμε να εφαρμόσουμε και βλεφαροπλαστική με laser, όταν η χαλάρωση στο δέρμα δεν είναι μεγάλη. Σε αυτή την περίπτωση το laser πραγματοποιεί μία τομή εσωτερικά, αφαιρείται το λίπος και ταυτόχρονα γίνεται εσωτερική σύσφιξη. Η επέμβαση βλεφαροπλαστικής διαρκεί 1.5-2 ώρες, δεν απαιτεί νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει από την κλινική 3-4 ώρες μετά το χειρουργείο με την παρουσία συνοδού.

Ποιος είναι ο χρόνος αποκατάστασης;

Μετά την επέμβαση υπάρχει οίδημα και μελανιά στην περιοχή, γι’ αυτό συνιστούμε το κεφάλι να είναι ανασηκωμένο και να τοποθετείτε κρύες κομπρέσες για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Η έντονη δραστηριότητα αντενδείκνυται κατά το πρώτο 24ωρο. Συνήθως ο πόνος είναι πολύ ήπιος και αντιμετωπίζεται με ήπια αναλγητικά (Depon, Lonarid). Το οίδημα υποχωρεί σταδιακά μετά τις 48 ώρες και συνήθως στις 7 ημέρες έχουν υποχωρήσει και οι μελανιές. Τα ράμματα αφαιρούνται στις πέντε ημέρες.

Μπορεί να συνδυαστεί η βλεφαροπλαστική με άλλες επεμβάσεις;

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής μπορεί να συνδυαστεί με τις περισσότερες επεμβάσεις και προτείνεται να γίνεται κιόλας για ευκολία του ασθενούς, ειδικά αν ο γιατρός είναι πεπειραμένος στις τεχνικές. Οι επεμβάσεις που συνδυάζονται με τη βλεφαροπλαστική είναι το face lift, η ρινοπλαστική, η γενειοπλαστική και άλλες τεχνικές.

Ποιο είναι το κόστος της βλεφαροπλαστικής; Είναι προσιτή η τιμή;

Για το κόστος-τιμή της βλεφαροπλαστικής, χρειάζεται να πραγματοποιηθεί εξατομικευμένος έλεγχος ώστε να αξιολογηθούν οι ανάγκες κάθε ατόμου που επιθυμεί να διορθώσει την περιοχή των ματιών και των βλεφάρων. Μετά από το πρώτο ραντεβού, καθορίζεται και το ακριβές κόστος. Το κόστος διαφέρει αναλόγως με την τεχνική που θα επιλεγεί και την έκταση του προβλήματος.🖋

https://plasticsurgeryrethymno.gr/