Creativity

full of
positivity

Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Εσπερίδα με θέμα «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti» 20/11

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς ενημερωτική  εσπερίδα αφιερωμένη στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti» με θέμα «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti», ο πράσινος χρυσός του νησιού μας» τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:30, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου αρ. 9).

Στόχος της εκδήλωσης η ανάδειξη  και η προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου  «Κρήτη/Kriti» και των ιδιαίτερων ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του αλλά και η βελτίωση της τεχνογνωσίας σε όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησής του.

Συνημμένα το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

   «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ‘’Κρήτη/Kriti”,      ο πράσινος χρυσός του νησιού μας!»
17:30-17:40Προσέλευση-Εγγραφές
17:40-18:00Έναρξη-Χαιρετισμοί
18:00-18:15«Εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων σε ελαιουργεία της Κρήτης και η βελτίωση ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου»   Ομιλήτρια: Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης, MSc ΓεωπόνοςΤΕ
18:15-18:30  «Η σημασία του βέλτιστου χρόνου συγκομιδής στην ποιότητα και την ποσότητα του ελαιολάδου»   Ομιλητής: Δρ Εμμανουήλ Καμπουράκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ελαιοκομίας, Εργαστήριο Ελαιοκομίας, Αμπελουργίας και Συστημάτων Αγροοικολογικής Παραγωγής, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)
18:30-18:45«Μπορεί η παράδοση να συμπορευτεί με την ποιότητα του ελαιολάδου;»   Ομιλητής: Μανώλης Καρπαδάκης Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και ελαιοποίηση ποιοτικού ελαιολάδου, Δοκιμαστής ελαιολάδου
18:45-19:00«Πιστοποιημένα φιλοπεριβαλλοντικά συστήματα διαχείρισης: το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας».   Ομιλητής: Δρ Γεώργιος Κουμπούρης, Ερευνητής ΕΛΓΟ-Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου
19:00-19:15«Επιμολύνσεις ελαιολάδου»   Ομιλήτρια: Γαλλιάκη Άννα Χημικός, MBA, Μέλος της ΕΕΧ Κρήτης. 9ετης εμπειρία στις αναλύσεις τροφίμων και ελαιολάδου
19:15-19:30«Μαγειρεύουν στις επαγγελματικές κουζίνες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο;»   Ομιλητής: Μανώλης Παπουτσάκης Σεφ-Πατρόν στα εστιατόρια Χαρούπι, Δέκα Τραπέζια και Pharaoh
19:30-20:00«Η οργανοληπτική Αξιολόγηση ως πυλώνας της ποιότητας του Εξαιρετικού Παρθένου ελαιολάδου ‘’Κρήτη/Kriti’’» Δοκιμές Κρητικών ποικιλιών ελαιολάδων   Ομιλήτρια: Ελευθερία Γερμανάκη, Γευσιγνώστρια ελαιολάδου, Κριτής σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, Συντονίστρια του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου
20:00-20:30Συζήτηση-Κλείσιμο εσπερίδας

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικά μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Κουνάβων και Αγ. Παρασκιών.