Creativity

full of
positivity

Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Τελετή Λήξης – Απονομή Βραβείων – Επαίνων 11ο Φεστιβάλ Ιεράπετρας

11ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας ! Σε κλίμα ενθουσιασμού και με κατάμεστη τη Θεατρική αίθουσα Μελίνα Μερκούρη απονεμήθηκαν τα Βραβεία και οι Έπαινοι που η Κριτική Επιτροπή αποφάσισε.

Την τελετή Απονομής πλαισίωσε η παράσταση  «Η Μαφάλντα και η παρέα της» σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Νίκης Παπαδάκη ενώ τους ρόλους ερμήνευσαν μέλη του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου στην πλειοψηφία τους. Την παραγωγή στήριξε ιδιαιτέρως η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας. Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά την κυρία Σακκαδάκη Μαρία, Πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  για τη στήριξη.

Την τελετή παρακολούθησε η βουλευτής Λασιθίου κ. Αικατερίνη Σπυριδάκη, ο Δήμαρχος της Ιεράπετρας ,κ,Θεοδόσης Καλαντζάκης, η αντιδήμαρχος κ.Μαρία Ρουμελιωτάκη, η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κ. Μαρία Σακαδάκη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος  της Ένωσης ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν/Α Κρήτης κ.Γεώργιος Βαρδάκης, ο κ Γεώργιος Χατζάκης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων και πλήθος  του θεατρόφιλου κοινού της Ιεράπετρας. Ήταν παρούσες αντιπροσωπείες από τις διαγωνιζόμενες ομάδες ενώ όσοι είχαν επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα τους την παρακολούθησαν σε live streaming  μετάδοση από την ιστοσελίδα του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας https://sftheatro-ier.gr στην αρχική σελίδα  και στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/channel/UCswAaohUw6RzXZS1udttm0w/live

Το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας ολοκληρώθηκε αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως το ερασιτεχνικό θέατρο στην επαρχία και πιο συγκεκριμένα στην Περιφέρεια της Περιφέρειας, κατά την εύστοχη έκφραση της κυρίας Ευανθία Στιβανάκη, όχι απλά καλά κρατεί αλλά κυριολεκτικά παρουσιάζει άνθιση! Μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας οφείλεται στους σπουδαίους ανθρώπους που αποτέλεσαν την Κριτική Επιτροπή στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ αλλά και στις προσωπικότητες που τίμησαν το Φεστιβάλ. Η Έρση Βασιλικιώτη σκηνοθέτις και μεταφράστρια θεατρικών έργων, ο Νίκος Βερλέκης ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο Τηλέμαχος Μουδατσάκις, σκηνοθέτης, πανεπιστημιακός και συγγραφέας, ο Θέμης Μουμουλίδης, σκηνοθέτης, ο Κώστας Θωμαΐδης μουσικός, η Σοφία Φιλιππίδου, ηθοποιός,σκηνοθέτις και συγγραφέας, και ο Λάκης Λαζόπουλος, ως ιδιαίτερο τιμώμενο πρόσωπο, αποτελούν απτά παραδείγματα σπουδαίων ανθρώπων της ελληνικής θεατρικής σκηνής που η Τέχνη που υπηρετούν δεν τους χωρίζει από την κοινωνία και τους απλούς ανθρώπους αλλά, αντίθετα, τους φέρνει πιο κοντά τους σε μια διάδραση, σε ένα διάλογο πολλαπλά και ποικιλοτρόπως ωφέλιμο για όλους.

ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ, του Φ.Γκαρθία Λόρκα από τη Δημοτική Θεατρική ομάδα του Δήμου Λαυρεωτικής «Εξόρυξη» ,σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα.

ΒΡΑΒΕΙΟ Β’ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

12 ΕΝΟΡΚΟΙ, βασισμένο στην ταινία του Ρέτζιναλντ Ρουζ σε διασκευή του Γιάννη Δημάκα, από τη θεατρική ομάδα” ΘεαΤΟ”, Παραμυθιάς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δημάκα.

ΒΡΑΒΕΙΟ Γ’ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ, του Αριστοφάνη από τη Σκηνή Βαρνάβα του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα, σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ

Γιώργος Δρίβας για την παράσταση «ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ» του Φ.Γκαρθία Λόρκα,από τη Θεατρική ομάδα του Δήμου Λαυρεωτικής  «Εξόρυξη».

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ:

ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ του Φ.Γκαρθία Λόρκα από τη Θεατρική ομάδα του Δήμου Λαυρεωτικής  «Εξόρυξη», σε  σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα.

ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ:

1.Γιώργος Μαρσέλος και

2.Γιώργος Μπρούζας στην παράσταση Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΥΧΤΑ του  Δημήτρη Θεοδώρου από τη Θεατροφρένεια Διστόμου, σε σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.

ΒΡΑΒΕΙΟ Β’ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ

Κωνσταντίνος Σκούντζος για το ρόλο του Κινησία  στην παράσταση ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του Αριστοφάνη, από τη Σκηνή Βαρνάβα του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα, σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη.

ΒΡΑΒΕΙΟ Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

Βανέσσα Παπαρούνη για το ρόλο της Νύφης στην παράσταση ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ του Φ.Γκαρθία Λόρκα από τη Θεατρική ομάδα του Δήμου Λαυρεωτικής  «Εξόρυξη»,  σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα.

ΒΡΑΒΕΙΟ Β’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ

1.Δώρα Κεχαγιά για το ρόλο της γυναίκας του Λεονάρντο στην παράσταση ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ του  Φ.Γκαρθία Λόρκα από τη  Θεατρική ομάδα του Δήμου Λαυρεωτικής «Εξόρυξη», σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα.

2.Χρυσάνθη Ζούλφου για το ρόλο της Μαρτύριο στην παράσταση ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ AΛΜΠΑ του Φ.Γκαρθία Λόρκα από τη Θεατρική ομάδα «Η Θεατροφρένεια» Θεσσαλονίκης σε σκηνοθεσία Άννας Δήμου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Βίκη Μπρέστα για την παράσταση

12 ΕΝΟΡΚΟΙ, βασισμένο στην ταινία του Ρέτζιναλντ Ρουζ σε διασκευή του Γιάννη Δημάκα από τη θεατρική ομάδα “ΘεαΤΟ” Παραμυθιάς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δημάκα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

Salvatore Bezzi για την παράσταση ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ του Φ.Γκαρθία Λόρκα από τη Θεατρική ομάδα του Δήμου Λαυρεωτικής «Εξόρυξη», σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Νίκος Ζαννής και Γιώργος Δρίβας για την παράσταση ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ του Φ.Γκαρθία Λόρκα από τη Θεατρική ομάδα του Δήμου Λαυρεωτικής  «Εξόρυξη», σε σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τάσος Νυχάς για την παράσταση

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΈΡΙ ΤΟΥ του  Γιώργου Καπουτζίδη από το Ελληνικό  θεατρικό εργαστήρι L’ Atelier Theãtral Grec, Βρυξέλλες, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αμπαζή.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΦΙΣΑΣ

Λάμπρος Πρέντζας για την παράσταση ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣτου  Φ.Γκαρθία Λόρκα από τη Θεατρική ομάδα του Δήμου Λαυρεωτικής «Εξόρυξη», σε  σκηνοθεσία Γιώργου Δρίβα.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ

ΟΜΑΔΑ  Atelier Theatral Grec των Βρυξελλών

ΕΠΑΙΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ

Γιάννης Αμπαζής για την παράσταση ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΈΡΙ ΤΟΥ, του Γιώργου Καπουτζίδη, από το  Ελληνικό  θεατρικό εργαστήρι L’ Atelier Theãtral Grec, Βρυξέλλες, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αμπαζή.

ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΡΟΛΟΥ

Ανατολή Μπαλταντζίδου για το ρόλο της Μπερνάρντα Άλμπα στην παράσταση ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ AΛΜΠΑ του Φ.Γκαρθία Λόρκα, από τη Θεατρική ομάδα «Η Θεατροφρένεια» Θεσσαλονίκης σε σκηνοθεσία Άννας Δήμου.

ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΡΟΛΟΥ

Ξένια Μεσαρίτη  για την ερμηνεία της Κικής στην παράσταση ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΈΡΙ ΤΟΥ του  Γιώργου Καπουτζίδη από το  Ελληνικό  θεατρικό εργαστήρι L’ Atelier Theãtral Grec, Βρυξέλλες, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αμπαζή.

ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΡΟΛΟΥ

Άλκης Φάτσιος για το ρόλο του δικηγόρου στην παράσταση12 ΕΝΟΡΚΟΙ, βασισμένο στην ταινία του Ρέτζιναλντ Ρουζ σε διασκευή του Γιάννη Δημάκα, από τη θεατρική ομάδα” ΘεαΤΟ”, Παραμυθιάς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δημάκα.

ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΡΟΛΟΥ

Μιράντα Διακουμάκη για την ερμηνεία του ρόλου της στην παράσταση ΠΤΕΡΥΓΑ από τη θεατρική ομάδα ΡΩΜΝΙΟΣ Ν. Μάκρης, σε σκηνοθεσία Ηλία Τσιάρα.

ΕΠΑΙΝΟΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΡΟΛΟΥ

Ντίνα Ζάγαρη ,για την ερμηνεία του ρόλου της στην παράσταση ΠΤΕΡΥΓΑ από  τη θεατρική ομάδα ΡΩΜΝΙΟΣ Ν. Μάκρης, σε σκηνοθεσία Ηλία Τσιάρα.