Creativity

full of
positivity

Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

«New Life in Indigo» η έκθεση του διεθνούς εικαστικού Γιάννη Καμίνη στο Domes of Elounda

 @VIA ART  στο Domes of Elounda για μια «νέα ζωή» … Γράφει η Μαρία Α. Δρακάκη

Η «νέα ζωή» στο DOMES OF ELOUNDA, σε έναν καταξιωμένο ξενοδοχειακό χώρο εμπειριών ευεξίας και ψυχαγωγίας, σε σημείο στρατηγικό στο απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον της  ανατολικής Κρήτης, δεν φαντάζει   ουτοπία. Όταν μάλιστα εκτός όλων των πολύ σημαντικών υπηρεσιών που μπορεί να περιμένει κάποιος χρήστης σε ένα  τέτοιο υπερσύγχρονο  ξενοδοχείο -θέρετρο  που υπηρετεί τον τουρισμό ευεξίας, προστίθεται η υπεραξία μιας ιδιαίτερης έκθεσης ζωγραφικής. Η έκθεση του διεθνούς εικαστικού καλλιτέχνη Γιάννη Καμίνη που παρουσιάζεται στο Domes Of Elounda, Autograph Collection για όλη την καλοκαιρινή σεζόν, έχει τίτλο: «New Life in Indigo». H θεματική επικαλείται την εσωτερική ψυχική ματιά, ως το καταφύγιο για έναν νέο τρόπο ζωής, όπου το πνευματικό κομμάτι των ανθρώπων να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα. Η νέα ζωή αναφέρεται στην ολότητα του ανθρώπου που είναι πνεύμα, ψυχή και σώμα και μας καλεί να αναγνωρίζουμε τις πνευματικές, συναισθηματικές και ψυχικές μας καταβολές που μας οδηγούν στον ανώτερό μας εαυτό.

Με άρωμα ιστορίας, ο άνεμος ρέει μέσα και γύρω από τις Domes σουίτες και τις βίλες αυτού του εμβληματικού καταφυγίου της Μεσογείου. Το Domes of Elounda είναι μέρος μιας αλυσίδας παγκόσμιων ξενοδοχείων που έχουν επαναπροσδιορίσει το πρότυπο της πολυτελούς διαμονής ξανά και ξανά και τεκμηριώνουν πολλαπλά και αντάξια  την ιδέα μιας «νέας ζωής». Η ιδιαίτερη αγκαλιά του Domes of Elounda, σηματοδοτεί την πολυβραβευμένη απόδραση της Κρήτης. Εκτεταμένο πράσινο σε μια πανέμορφη πλαγιά όπου η τέχνη, η γαστρονομία, η ευεξία, ο πολιτισμός, η μόδα, οι δραστηριότητες και το παιχνίδι ενώνονται  καθώς η ατμοσφαιρική  αρχιτεκτονική με γήινες αποχρώσεις και οροφές με θόλο, συμβολίζουν την αιωνιότητα και ακτινοβολούν  τις αξίες μιας νοηματοδοτούμενης από τον ίδιο τον άνθρωπο  «νέας ζωής». Αξίες  μια «νέας ζωής»  που βιώνεται ως στάση κοντά στη φύση, τη θάλασσα, με  τη γαλήνη και την πληρότητα  που προσφέρει η επιλογή ενός επιμελημένου  χώρου αυτοφροντίδας   και πολυαισθητηριακών  εμπειριών.

Στο Domes of Elounda  κάθε εμπειρία «νέας  ζωής» επενδύει στη στάση και στο βίωμα   που διαπνέεται   από την  ολιστική προσέγγιση της ανθρώπινης οντότητας. Ψυχή σώμα και πνεύμα σε ισόρροπη και αρμονική απόκριση και ανατροφοδότηση. Μια καινοτόμος ιδέα που δεν μοιάζει με καμία άλλη στη φιλοξενία, το CORE είναι ο πυρήνας του χαρακτηριστικού τρόπου ζωής στο  Domes of Elounda, προσφέροντας γενναιόδωρα πληθώρα διαφορετικών ευκαιριών για ψυχαγωγία του ελεύθερου χρόνου. Σχεδιασμένο από τους βραβευμένους αρχιτέκτονες NaNA, το CORE είναι ένας  τόπος δημιουργικής  συνάντησης του προσώπου  με τον εαυτό του και  τους άλλους, μια ζωντανή υπαίθρια πλατεία που χτίστηκε για να προσφέρει εξατομικευμένες εμπειρίες και δραστηριότητες, υπαίθριες εκθέσεις και συναρπαστικές εγκαταστάσεις, αναδυόμενα παράθυρα, κήπους 40.000 m2, υδάτινα στοιχεία, υπαίθριο κινηματογράφο σημεία χαλάρωσης, μονοπάτια πεζοπορίας Όλα σε συνδυασμό με την ανθρώπινη δύναμη των ευγενικών εργαζόμενων συνθέτουν  έναν κομψό, συναρπαστικό χώρο για  ατομική εξερεύνηση, αλλά και αλληλεπίδραση  με την οικογένεια και τους φίλους ξανά και ξανά.

Στο Domes of Elounda  είχα την τιμή να συνομιλήσω με τον Γενικό Διευθυντή του κ. Κυριακού Γιώργο, τον χαρισματικό καλλιτέχνη κ. Γιάννη Καμίνη αλλά και τον επιμελητή  της έκθεσης κ. Θάνο Λούδο. Ο διάλογος μαζί τους εμπλούτισε  θεαματικά το δικό μου βίωμα «νέας ζωής»  στους μοναδικούς χώρους της ξενοδοχειακής μονάδας και ανατροφοδότησε με ανεκτίμητο τρόπο την έμπνευση μου  για τα αφιερώματα μου σε αυτή τη στήλη του περιοδικού BEST! Ευγνώμων και στους τρεις και τους ευχαριστώ θερμά για την τιμή της εμπιστοσύνης!

Με τον κ. Κυριακού Γιώργο, Γενικό Διευθυντή στο DOMES OF ELOUNDA

Μαρία Δρακάκη : Το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ευεξίας (GWI) ορίζει την ευεξία ως «την συνεχή και ενεργητική άσκηση δραστηριοτήτων, επιλογών και τρόπου ζωής που οδηγούν σε μια κατάσταση ολιστικής υγείας». Η ξενοδοχειακή μονάδα που διευθύνετε με ποιους τρόπους υπηρετεί την ολιστική ανάδειξη της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής διάσταση της υγείας των επισκεπτών σας?

Γιώργος Κυριακού : Ως διευθυντής μιας ξενοδοχειακής μονάδας, η ευεξία των επισκεπτών μας αποτελεί υψηλή προτεραιότητα και δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην την ολιστική ανάδειξη της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής διάστασης της υγείας των επισκεπτών μας

Σωματική Υγεία: Παρέχουμε πρόσβαση σε γυμναστήριο με εκπαιδευτές, προγράμματα yoga και πιλάτες, καθώς και χώρους με σπα και μασάζ. Επίσης, εμπνευσμένοι από τις θεραπευτικές τελετές των Mayas, προσφέρουμε στους επισκέπτες μας την μοναδική εμπειρία του Cacao Ceremony για την χαλάρωση και την ευεξία τους, σε συνδυασμό με τις ευεργετικές ιδιότητες του κακάο. Επιπλέον, σερβίρουμε υγιεινά γεύματα στο εστιατόριό μας, με έμφαση σε τοπικά και βιολογικά προϊόντα.

Ψυχική Υγεία: Προσφέρουμε δραστηριότητες όπως δραστηριότητες τέχνης για του μικρούς επισκέπτες μας μέσω  κεραμικής, και μαθήματα κηπουρικής στον  Βοτανικό κήπο μας. Επιπλέον, έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον που προάγει την χαλάρωση, δίπλα στην φύση και στην θάλασσα.

Κοινωνική Υγεία: Διοργανώνουμε κοινωνικές δραστηριότητες, όπως θεματικές βραδιές, προκειμένου να ενθαρρύνουμε τον κοινωνικό δεσμό και την αλληλεπίδραση μεταξύ των επισκεπτών. Επίσης, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, διοργανώθηκε πρόσφατα εθελοντική αιμοδοσία, για την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας όπου καταφέραμε να δώσουμε σύνολο 31 λίτρα αίματος

Τέχνη και Εμπειρίες: Χρησιμοποιούμε την τέχνη ως μέσο για την προώθηση της ευεξίας. Διοργανώνουμε εκθέσεις τέχνης καθώς και μουσικές συναυλίες.

Μαρία Δρακάκη : Αξιοποιείτε την τέχνη στην προσφορά των υπηρεσιών σας? Δώστε μας παραδείγματα εμπειριών που προσφέρετε στους χρήστες των χώρων σας?

Γιώργος Κυριακού : Κατά καιρούς φιλοξενούμε εκθέσεις τέχνης στους χώρους μας, παρουσιάζοντας τα έργα καλλιτεχνών ή θεματικές εκθέσεις που αντικατοπτρίζουν την τέχνη και τον πολιτισμό, καθώς επίσης υπάρχουν προς έκθεση και αγορά, έργα τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών στην Gallery εντός ξενοδοχείου. Διοργανώνουμε συχνά μουσικές συναυλίες στους χώρους μας, προσφέροντας στους επισκέπτες μας την ευκαιρία να απολαύσουν την τέχνη ζωντανά. Προσφέρουμε δραστηριότητες τέχνης, όπου οι μικροί επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν διάφορες τέχνες όπως ζωγραφική, κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, κηπουρική, κεραμική με πηλό.  Οι χώροι μας σχεδιάζονται με προσεκτική προσοχή στην αισθητική, χρησιμοποιώντας τέχνη στον διακοσμητικό σχεδιασμό, τα χρώματα και τα έπιπλα.

Μαρία Δρακάκη : Ποια είναι η άποψη σας για τον τουρισμό ευεξίας στη χώρα και ποιοι είναι κατά τη γνώμη σας οι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν ώστε να αναπτυχθεί περισσότερο στο νησί μας

Γιώργος Κυριακού : Όσον αφορά τον τουρισμό ευεξίας στη χώρα μας, πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλο δυναμικό ανάπτυξης. Οι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξή του περιλαμβάνουν την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της τοπικής γαστρονομίας, την ανάπτυξη υποδομών για σωματική δραστηριότητα και την προώθηση προγραμμάτων εκπαίδευσης για την ψυχική ευεξία. Πιο συγκεκριμένα η Κρήτη, ως προορισμός εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, πολιτιστικού πλούτου και ιστορίας, έχει τα προσόντα να ενισχύσει περεταίρω αυτόν τον τομέα τουριμού.

Μαρία Δρακάκη : Από τις domes stories του Ελούντα domes που διευθύνετε ποια /ες στιγμές θα ξεχωρίζατε που συνδέθηκε με την έκθεση του διεθνούς καλλιτέχνη Γιάννη Καμίνη που φιλοξενείτε στους χώρους σας ?

Γιώργος Κυριακού : Όσον αφορά την έκθεση του καλλιτέχνη Γιάννη Καμίνη στους χώρους μας, η στιγμή που ξεχωρίζει είναι όταν οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον καλλιτέχνη και να συζητήσουν μαζί του για το έργο του. Αυτή η στιγμή συνέβαλε στην ανάπτυξη μιας πιο ολοκληρωμένης εμπειρίας για τους επισκέπτες μας και ενίσχυσε την σύνδεση της τέχνης με την ανθρώπινη ψυχική ευεξία. Επιπλέον, η έκθεση προσέφερε μια μοναδική ευκαιρία για την προώθηση της τοπικής τέχνης και του πολιτισμού, προσελκύοντας επισκέπτες που ενδιαφέρονται για την τέχνη στον χώρο μας. Αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς η τέχνη μπορεί να συμβάλει στην προσέλκυση νέων κοινοτήτων και την ενίσχυση του τουρισμού ευεξίας στην περιοχή μας.

Με τον κ. Θάνο Λούδο,  επιμελητή της ατομικής έκθεσης του Γιάννη Καμίνη «New Life in Indigo» στη γκαλερί του DOMES OF ELOUNDA

Μαρία Δρακάκη : Κύριε Λούδο, πείτε μας τι οργανώσατε στο Domes of Elounda;

Θάνος Λούδος : Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε την ατομική έκθεση τον διεθνή καλλιτέχνη Γιάννη Καμίνη για πρώτη φορά στην Ελούντα. Πολλά από τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση έχουν εμπνευστεί από την Κρήτη και αφορούν στη δύναμη, τη μεταβλητότητα και την καθαρότητα της θάλασσας. Οι επισκέπτες από όλες τις μεριές της γης αγκάλιασαν την έκθεση και γνώρισαν τον καλλιτέχνη στα εγκαίνια τον Αύγουστο. Ο Γιάννης Καμίνης έκλεψε τις εντυπώσεις και εισήγαγε το κοινό στη σφαίρα του ασυνειδήτου, με συμβολισμούς και νοήματα που χαρακτηρίζουν την μοναδική του τέχνη με τρισδιάστατες υφές ακρυλικών χρωμάτων σε καμβά.

Μαρία Δρακάκη : Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με τα ξενοδοχεία Domes. Πως εντάσσεται η τέχνη σε ένα χώρο φιλοξενίας;

Θάνος Λούδος : Τα ξενοδοχεία Domes με την επιμέλεια της γκαλερί Loudos Contemporary ενισχύουν την παρουσία της ελληνικής τέχνης εκθέτοντας έργα από καταξιωμένους Έλληνες εικαστικούς σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οι χώροι των ξενοδοχείων σε αρμονία με τις ποιότητες του τόπου μας, προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες για τους επισκέπτες και μια από αυτές είναι η επαφή με τα αυθεντικά έργα τέχνης. Πιστεύω πως είναι ο καλύτερος τρόπος να προβληθεί το έργο των εικαστικών σε ένα διεθνές κοινό υψηλών προδιαγραφών, ενώ παράλληλα τα ξενοδοχεία εξελίσσονται σε art hotel. Αυτή η ιδιότητα αυτόματα δηλώνει μια υπεραξία τόσο για τους οικοδεσπότες όσο και για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Η τέχνη άλλωστε χρειάζεται να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, ώστε να εξυψώνεται και να καλλιεργείται η ψυχή μας!

Με τον διεθνή καλλιτέχνη  κ. Γιάννη Καμίνη

Μαρία Δρακάκη : Πώς νιώθετε καθώς βιώνετε στο DOMES OF ELOUNDA την απόκριση του κοινού σας;

Γιάννης Καμίνης : Η τέχνη πάντα ενώνει τους ανθρώπους. Βοηθά να συνδεθούν με το εσωτερικό τους παιδί και να ταξιδέψουν με τα μάτια της ψυχής τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό έργο που θεωρώ πως επιτελεί η ζωγραφική μου. Η δική μου προσδοκία είναι να βρίσκομαι κοντά στο κοινό και να αφουγκράζομαι τις εντυπώσεις και την εμπειρία τους. Πολλές φορές ανακαλύπτω νέες αναγνώσεις των έργων μου από το κοινό και νέα σημαίνοντα ως προς το περιεχόμενό τους. Αυτός είναι και ο λόγος που η υπογραφή των έργων είναι στην πίσω όψη, ώστε οι περισσότεροι πίνακες να μπορούν να τοποθετηθούν και από τις 4 πλευρές παρουσιάζοντας νέες εικόνες που προκαλούν διαφορετικά συναισθήματα και εγείρουν νέες αισθήσεις.

Νιώθω πραγματικά ευγνώμων για το βήμα που μου δίνει ο επιμελητής και διοργανωτής των εκθέσεων Θάνος Λούδος με τη συνεργασία μας στα ξενοδοχεία Domes. Οι άνθρωποι των Domes είναι πραγματικά εξαιρετικοί και φιλόξενοι, οι χώροι και υπηρεσίες που παρέχουν είναι κορυφαίες! Ήταν μεγάλη μου χαρά να συνεργαστώ με όλη την ομάδα του διευθυντή Γιώργου Κυριακού στο Domes of Elounda και μεγάλη μου τιμή να γνωρίσω τον κύριο Γιάννη Σπανό που είναι ο εμπνευστής και επικεφαλής του όλου εγχειρήματος. Είναι πολύ σημαντικό να εκπροσωπείται η Ελλάδα σε τόσους επισκέπτες από το εξωτερικό με τρόπο που αναδεικνύεται η παράδοση, η ομορφιά του τόπου αλλά και το ελληνικό πνεύμα μέσα από τους Έλληνες εργαζόμενους. Μπορεί ο εν γένει σκοπός των τουριστών να είναι οι διακοπές, παράλληλα όμως γνωρίζουν την πατρίδα μας και τον πολιτισμό μας.

Μαρία Δρακάκη : Ποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχουν τα έργα που παρουσιάζετε στην έκθεση σας στον υπέροχο αυτόν χώρο  φιλοξενίας;

Γιάννης Καμίνης : Τα έργα  μου αυτής της έκθεσης έχουν χρώματα τυρκουάζ που συμβολίζουν την ενέργεια της θείας βούλησης, ίντιγκο μπλε, που δηλώνουν την ικανότητα για καθαρή ενόραση, για διαύγεια και ελεύθερο οραματισμό κάθε προσωπικού και συλλογικού ορίζοντα με άμεση αναφορά στο τρίτο μάτι. Επίσης παρουσιάζονται και κάποια έργα ασημένια με αναφορά στην ενέργεια του αιθέρα και την ανώτερη πνευματική διάσταση και ένα χρυσό έργο με αναφορά στην αρτιότητα της ύπαρξης σε όλα τα επίπεδα. Όπως διαπιστώνω, η αφηρημένη τέχνη με τη δική μου τεχνοτροπία επιτρέπει την ανάδυση συνειρμών τόσο από το συνειδητό όσο και από το ασυνείδητο χώρο της ύπαρξης, κάτι που συναρπάζει τόσο τους αποδέκτες της τέχνης μου όσο και εμένα.

Σύντομο βιογραφικό του διεθνούς εικαστικού δημιουργού  Γιάννη Καμίνη

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1977 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι (1998) και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και το Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνστερ του Λονδίνου (2001). Έχει εργαστεί ως διεθνής σύμβουλος για Ευρωπαϊκά θεσμικά διακρατικά έργα στο εξωτερικό και ως επικεφαλής διαφημιστικής εταιρείας στην Ελλάδα. Έχει διδακτική εμπειρία 14 ετών ως καθηγητής πτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Το 2012 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ψυχαναλυτικής Σχολής Λακανικού Προσανατολισμού, Φροϋδικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και εργάζεται ως ψυχαναλυτής. Το εικαστικό του έργο, ως ζωγράφος, χαίρει διεθνούς απήχησης για την πρωτοτυπία, το νόημα και την καλαισθησία που δίνει στην αφηρημένη τέχνη. Εκθέτει στη Νέα Υόρκη- ΗΠΑ, στη Σεούλ-Ν. Κορέα, στη Βυρηττό Λίβανο, στο Ριάντ-Σαουδική Αραβία, στο Κούσκο-Περού, στο Κίεβο-Ουκρανία και στην Ευρώπη από το 2014. Συμμετέχει σε δημοπρασίες και στηρίζει φιλανθρωπικές δράσεις που βοηθούν παιδιά. Τα έργα του έχουν χρησιμοποιηθεί ως την εικαστική βάση σε διεθνή συνέδρια, ως εξώφυλλα ακαδημαϊκών βιβλίων καθώς και για τη δημιουργία ρούχων, κοσμημάτων και  www.yianniskaminis.gr αξεσουάρ μόδας.

Και φυσικά η δική μου νοηματοδότηση  στον ατμοσφαιρικό χώρο του DOMES OF ELOUNDA καθώς επιχείρησα την  εμβύθιση και ενεργητική μου απόκριση  στα έργα τέχνης του Γιάννη Καμίνη  με την επιμέλεια της  γκαλερί Loudos Contemporary :

Το χρώμα για τον  χαρισματικό δημιουργό Γιάννη Καμίνη  γίνεται μουσικός ρυθμός που πλάθει με την πλούσια υφή  του μέσου του έναν κόσμο εσωτερικό. Ο καλλιτέχνης δημιουργεί ως μαχόμενος ανθρωπιστής ιδεολόγος, ως δυναμικός πυρήνας  μιας στροβιλιζόμενης δίνης… Διευρύνει την ζωγραφική έκφραση με το φως των χρωμάτων, την ελευθερία των γραμμών, τον πλούτο της υφής, ως εικαστικός  στοχαστής. Με την εικαστική του μανιέρα  διαρρηγνύει τα στεγανά ενός υπαρξιακού αδιεξόδου στο σύγχρονο και απαιτητικό κοινωνικό γίγνεσθαι.    Απελευθερώνει και ταυτόχρονα ενδυναμώνει την ανθρώπινη ύπαρξη που ταλανίζεται από ματαιώσεις , αποκλεισμούς, χαμένες προσδοκίες. Οι φόρμες του συναισθηματικά φορτισμένες  μεταγγίζουν με την αθόρυβη  εκφραστική πειθώ πανανθρώπινων αρχέτυπων ,τη φωτεινή  στάση  μιας «νέας ζωής», απέναντι και μέσα στην κοινωνία και τα τραύματα της.

Ο Γιάννης Καμίνης  χαρτογραφεί αριστοτεχνικά με τα πλούσια σε υφές και δυναμική χρώματα του, ένα πολυδιάστατο μανιφέστο «νέας ζωής» και αξιοπρέπειας, που πηγάζει από το εσωτερικό του κάθε προσώπου,  καθώς συναντά την ενορατική έκφραση, το ασυμβίβαστο του ψυχικού και αισθητικού πλούτου με την υπαρξιακή γύμνια, τις ρωγμές, τα τραύματα, τις συγκρούσεις. Τα έργα του γεννούν την ελπίδα, αποκαλύπτοντας ενδόμυχες επαναστατικές οικουμενικές αλήθειες στις φυγόκεντρες τάσεις της ανθρώπινης ψυχής. Εφόρμηση της «νέας ζωής» μέσα από την καθαρότητα της δυναμικής  του χρώματος  που επιλέγει ο καλλιτέχνης σε κάθε ενότητα έργων του , αλλά και μέσω  της σταθερότητας και ασφάλειας της γραμμικής πινελιάς του, όπου στη διεργασία της δημιουργίας  με απόλυτη αμοιβαιότητα χρώμα και γραμμή, διαχέονται και διασπώνται σε ρέουσες οπτικές μορφές, συνθέτοντας  φωτεινά μοτίβα μια υπερβατικής αισθητικής αρμονίας.

Το έργο του Γιάννη Καμίνη συμπαρασύρει στην απαίτηση για μια «νέα ζωή» μια νέα στάση για τη ζωή,  συμβάλλοντας καταλυτικά σε ψυχικές και κοινωνικές ανατροπές .Με αποφασιστικούς απεγκλωβισμούς από τον  μπλεγμένο  μίτο της ψυχικής και πνευματικής ζωής που επιτίθεται ύπουλα  στο ανθρώπινο σώμα, τα έργα τέχνης του Γιάννη Καμίνη ενθαρρύνουν  την στροφή σε έναν καινούριο κόσμο, στην ανάγκη που γεννά η αληθινή ζωή, η ισορροπημένη ολότητα. Η συνάντηση ψυχισμού, σωματικότητας και πνευματικότητας του ανθρώπου συγχρονίζεται  ιδεατά, καθώς ο αποδέκτης των  έργων τέχνης του Γιάννη Καμίνη, προσλαμβάνει. είτε στο πλαίσιο ομάδας ,είτε ατομικά ,μια «συναισθηματική άγκυρα» από κάθε δημιουργία του, ένα «ψυχολογικό κατώφλι», που τον προ(σ)καλεί αβίαστα σε μια υπερβατική αισθητική ανάταση και σε έναν ανεκτίμητο αναστοχασμό  προσωπικής  απελευθέρωσης του είναι του.

 Η διάδραση με τα έργα τέχνης του Γιάννη Καμίνη  σηματοδοτεί μια  διαρκή πρό(σ)κληση,  μια  αναζωογονητική συσπείρωση που οδηγεί τελικά  κάθε άτομο, στο φως της αυτοσυνειδησίας, της επίγνωσης, της ενσυναίσθησης, χωρίς αυτό όμως να χάσει ούτε την ηθικότητα, ούτε την αξιοπρέπεια  της ανθρώπινης υπόστασης. Η πρωτότυπη ζωογόνα αποφόρτιση μέσω της λυτρωτικής έκφρασης του Γιάννη Καμίνη και της συμμετοχικής ενεργητικής απόκρισης των αποδεκτών του, τεκμηριώνει ευρηματικά μια σημειωτική σύνθεση – καταγγελία ενός υπαρξιακού αδιεξόδου της ανθρωπότητας που οδηγεί σε αποφόρτιση  και επαναπροσδιορισμό της ατομικής ζωής και της κοινωνικής ευθύνης. Ο τραυματισμένος ανθρωπισμός μετουσιώνεται αντισταθμιστικά σε τέχνη του indigo blue, του χρυσού, του ασημένιου, όπου το υπαρξιακό βάθος κάθε ατόμου συνεισφέρει με την γνήσια απόκριση του στην ενέργεια της πλούσιας χρωματικής  καθάριας γραμμής, στην υπηρεσία μιας ενιαίας ανθρώπινης συνολικής στάσης ζωής, απέναντι στην κοινωνία και τα τραύματα της.

Ενσυναίσθηση, απόλαυση, πληρότητα, συγκίνηση, συμμετοχή στη ζωή, με την επιμελημένη νοηματοδοτούμενη αρχιτεκτονική εμπειριών και υπηρεσιών στο DOMES of ELOUNDA  και με μια τέχνη που ενώνει  και επαναπροσδιορίζει. Η ζωγραφική του Γιάννη Καμίνη, αφουγκράζεται την κοινωνία σε μια αδιάσπαστη σχέση με την ανθρώπινη οντότητα, σε μια ενιαία μήτρα όπου τέχνη και κοινωνία, γεννούν τη συνετή και λυτρωτική ανάδραση , μια θαρραλέα στάση «νέας ζωής» και ανθεκτικότητας, μια διαφοροποιημένη οικουμενική αντίσταση ΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ σε έναν διαχρονικά τραυματισμένο ανθρωπισμό.

Αναλυτικότερα  στις διευθύνσεις:

www.domesresorts.com

www.yianniskaminis.gr