Ο Πολιτισμός, οι εκδηλώσεις, η εμφανής αλλαγή της πόλης απ’ άκρη σ’ άκρη και τα σχέδια του Παναγιώτη Σημανδηράκη για το αύριο των Χανίων σε όλους τους τομείς. Μία συνάντηση με τον Δήμαρχο και νυν υποψήφιο στις επερχόμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, όπου μοιράστηκε μαζί μας ως ένας νέος Δήμαρχος με φρέσκια και δυναμική ομάδα το πριν και το μετά των Χανίων στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου.
Αποκλειστική συνέντευξη στον Στέλιο Κουνδουράκη

Περιμένατε ότι το μέγεθος της δουλειάς που παραλάβατε όταν αναλάβατε πριν 4 χρόνια θα ήταν τόσο μεγάλο; Και δυσκολευτήκατε με τις αλλαγές και τις καινοτόμες προσπάθειες που κάνατε στην πόλη των Χανίων;
Η λειτουργία του Δήμου είναι μία σύνθετη διαδικασία έτσι κι αλλιώς. Έχει να κάνει με τα θέματα της καθημερινότητας στα οποία δεν μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο γίνονται. Όπως για παράδειγμα, τις διαδικασίες που οφείλεις να κάνεις για τις χρηματοδοτήσεις που διεκδικείς, να τις εξασφαλίσεις και φυσικά στο τέλος να τις υλοποιήσεις. Επίσης πολλά άλλα τα οποία δεν είναι στην ατζέντα του Δήμου αλλά σαν Δήμαρχος, μαζί με την ομάδα μου, πρέπει και επιβάλλεται να βγάλουμε εις πέρας. Θεωρώ ότι όλα αυτά μαζί δημιουργούν ένα μεγάλο, πολυσύνθετο και δύσκολο εγχείρημα. Εμείς λοιπόν αφενός αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε και να συνεχίσουμε όλα αυτά που βρήκαμε όταν αναλάβαμε και αφετέρου, βελτιώσαμε την καθημερινότητα του πολίτη με καινούργιες, καινοτόμες ιδέες σε πάρα πολλούς τομείς. Όλα αυτά μπορείς να τα αντιληφθείς πολύ εύκολα αν για παράδειγμα δεις το κομμάτι της καθαριότητας, που έχει γίνει αρκετή δουλειά κι έχει πλέον πολύ μεγάλη διαφορά η πόλη των Χανίων σε σχέση με το παρελθόν. Αναλάβαμε να κάνουμε και καινούργια έργα, δράσεις, καινοτόμες αλλαγές ή νέες υπηρεσίες, που φάνηκε ότι έκαναν τη διαφορά. Βέβαια όλα αυτά ήταν δύσκολο να υλοποιηθούν, όχι όμως ακατόρθωτο. Μπορώ να σας πω ότι είχαμε μία αγωνία αν θα τα καταφέρουμε, κυρίως αν θα υιοθετηθούν και αγκαλιαστούν από τους πολίτες. Νομίζω τα καταφέραμε σε μεγάλο ποσοστό. Όλα τα παραπάνω απείχαν πολύ από την εικόνα που είχα αρχικά όταν ξεκινούσαμε το έργο μας στον Δήμο, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν εξαιρετικά δημιουργική η περίοδος που πέρασε και η όποια κόπωση που ήρθε, ανταμείφθηκε από το αποτέλεσμα.

Ποια ήταν τα μεγαλύτερα προβλήματα που ήθελαν άμεση λύση στον Δήμο Χανίων;
Ήταν και είναι πάρα πολλά για να τα πούμε σήμερα (γέλια). Όλοι οι Δήμοι έχουν τα προβλήματά τους, όλοι το ξέρουμε αυτό και καμία Δημοτική Αρχή δεν θα τα λύσει ποτέ, όλα. Τη στιγμή που ξέρεις ότι έχεις αρκετούς τομείς με σημαντικά προβλήματα, έχει σημασία από πού θα ξεκινήσεις. Το κυκλοφοριακό ζήτημα και η στάθμευση, θα έλεγα -για να απαντήσω και στην ερώτηση, ότι ήταν δύο θέματα που έχριζαν και χρίζουν μέριμνας. Είναι πολύ δύσκολο, ακόμα και ένα μαγικό ραβδί να έχεις, να δώσεις μονομερείς λύσεις. Πιστεύω όμως ότι δεν είναι πρόβλημα μόνο των Χανίων. Το κυκλοφοριακό και η στάθμευση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για όλες τις περιφερειακές πόλεις που δεν έχουν αναπτύξει ένα οργανωμένο σύστημα μαζικής μεταφοράς. Εμείς εδώ στα Χανιά, στηριχτήκαμε σε ένα σχέδιο πόλης του 1957 με τις ανάγκες εκείνων των χρόνων. Το κυκλοφοριακό εκείνης της εποχής και για όλες τις δεκαετίες μετέπειτα, ήταν σε χαμηλό επίπεδο. Η πόλη χτίζεται εκείνα τα χρόνια εντελώς άναρχα και τώρα πρέπει να ψάχνουμε λύσεις σε μία πόλη ήδη χτισμένη και οργανωμένη με τα τότε δεδομένα.
Τώρα αν μιλήσουμε για περισσότερους χώρους προς όφελος των δημοτών, να πω ότι μεγάλες διεκδικήσεις στο κομμάτι του δημόσιου χώρου τις έχουμε καταφέρει. Για παράδειγμα το ακίνητο τα πρώην ΑΒΕΑ στο παραλιακό μέτωπο, πρόσφατα πέρασε στον Δήμο Χανίων κι έγινε μετά από πολλές δυσκολίες και συγκρούσεις. Λήξαμε την εκκρεμότητα για την παραχώρηση του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ, για να στεγάσουν τα νέα γραφεία για υπηρεσίες του Δήμου. Η απόκτηση δε του πρώην Στρατοπέδου Μαρκοπούλου, 52 στρεμμάτων στον αστικό ιστό, αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Δεν θα χτιστεί κανένα

καινούργιο κτίριο μέσα στον χώρο του πρ. στρατοπέδου για να απαντήσουμε και σε κάποιους που έχουν λανθασμένα πει στον Χανιώτικο λαό. Έχω αναφέρει, για να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό στους αναγνώστες σας αλλά και στους Χανιώτες, ότι το παράδειγμα του καινούργιου Δημοτικού μας Κήπου, με τα παιδιά και την τρίτη ηλικία εκεί να απολαμβάνουν έναν καλαίσθητο χώρο, θα γίνει το ίδιο ακριβώς σε κλίμακα 52 στρεμμάτων στο πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Αυτό θέλουμε και αυτό οραματιζόμαστε.
Τι πρέπει να προσέχει ένας δήμαρχος όταν αναλαμβάνει έναν Δήμο; Την καλύτερη αισθητική εικόνα της πόλης; Την πολιτιστική της κληρονομιά ή το επενδυτικό της χαρακτήρα σε βάθος χρόνου;
Και τα τρία μαζί ισότιμα. Καταρχάς το κομμάτι της αισθητικής έχει να κάνει με την ισορροπία σε οτιδήποτε. Έτσι ο πολίτης μπορεί να βγαίνει από το σπίτι του, να κάνει τη βόλτα του χωρίς να ενοχλείται η αισθητική του από τον περιβάλλοντα χώρο. Το δεύτερο έχει να κάνει με τον Πολιτισμό κι εδώ έχω να πω ότι τα Χανιά έχουν αλλάξει εντελώς από το 2019 και μετά. Είναι μεγάλη η διαφορά και η αλλαγή της πόλης σε αυτό το κομμάτι, με πάρα πολλές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται. Έχουμε καταφέρει την εξωστρέφεια και την ειδική αναγνώριση των Χανίων στο κομμάτι του Πολιτισμού. Έχει δοθεί τόσο μεγάλη έμφαση στον Πολιτισμό στα Χανιά και στις αλλαγές που θέλαμε και καταφέραμε, που υπήρξαν παράπονα γι αυτό. Για το γεγονός δηλαδή ότι μεγάλωσε τόσο πολύ η πολιτιστική δραστηριότητα και η ατζέντα άρα και οι χώροι που φιλοξενούνται.

Το επενδυτικό κομμάτι των Χανίων, ένα καθαρά τεχνοκρατικό θέμα, με υποδομές και επενδύσεις. Το γεγονός λοιπόν ότι για τα επόμενα 4 χρόνια έχουν δεσμευτεί και είναι ήδη σε διαδικασία σύμβασης ή δημοπράτησης περισσότερα από 200.000.000 ευρώ για επενδύσεις του Δήμου Χανίων, είναι ενδεικτικό της δυναμικής που υπάρχει και της δουλειάς που έχει γίνει από τις υπηρεσίες μας. Να πω χαρακτηριστικά ότι όλο το παραλιακό μέτωπο των Χανίων είναι σε μία κατάσταση που είτε εκτελούνται έργα, είτε είναι σε δημοπράτηση, είτε θα δημοπρατηθούν μέσα στον επόμενο χρόνο. Εκτός όμως από το παραλιακό μέτωπο, άλλα δύο μεγάλα έργα μεγάλων παρεμβάσεων θα γίνουν. Αυτά είναι η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση που έχει γίνει ποτέ στα Χανιά και αφορά τα 30 οικοδομικά τετράγωνα σε όλη την περιοχή του ΚΤΕΛ. Από την οδό Κυδωνίας μέχρι την Μάρκου Μπότσαρη και από την οδό Καραϊσκάκη μέχρι την Κισσάμου και ξεκινάει να υλοποιείται το τρέχον διάστημα. Παράλληλα, ξεκινάει κα η αποκατάσταση στο Ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά Ακρωτηρίου, ένα έργο ημιτελές εδώ και δεκαετίες, μία υποδομή-«κουφάρι» για περισσότερα από 20 χρόνια. Αυτά μόνο, είναι δύο έργα που ωρίμασαν από το μηδέν το 2019 και καταφέραμε να τα εντάξουμε σε χρηματοδότηση σχεδόν 15.000.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενα εξ’ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τα λέω όλα αυτά, για να καταλάβουν όλοι ότι ο Δήμος Χανίων είναι ένας Δήμος σε κίνηση, με τεράστια δυναμική που θα διαμορφώσει την εικόνα του τα επόμενα χρόνια ακόμη περισσότερο.

Ας περάσουμε σε κάτι άλλο το οποίο έχει να κάνει με το μεγάλο αδιαμφισβήτητα έργο στο κέντρο της πόλης, την Δημοτική Αγορά Χανίων. Κινδυνεύει η Αγορά να γίνει το γιοφύρι της Άρτας των Χανίων;
Δεν έχουμε καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο, την στιγμή που δεν έχουν σταματήσει οι εργασίες ούτε λεπτό, από την ημέρα που ξεκινήσαμε. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον εργασιών ήταν για τον Ιανουάριο του ’24. Υπήρξαν όμως καινούργια δεδομένα, τα οποία προέκυψαν μετά τις ανασκαφές και τη στατική ενίσχυση του κτιρίου. Χρειάστηκε μία επικαιροποίηση της στατικής μελέτης η οποία ολοκληρώθηκε τάχιστα και έχει αποσταλεί προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Περιμένουμε την απάντηση η οποία σίγουρα θα είναι θετική, γιατί όλη η διαδικασία έγινε παράλληλα με την τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων. Θεωρώ ότι μέσα στο ’24 αυτό το σύνθετο έργο της Δημοτικής Αγοράς, με δύο μνημεία το ένα πάνω στο άλλο, θα παραδοθεί στον χρόνο του. Θέλω να σταθώ ακόμα στο ότι η ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς Χανίων γίνεται με υψηλότατες προδιαγραφές και πολύ ανθεκτικά υλικά, ώστε να μην χρειαστεί να παρέμβουμε ξανά στο κτίριο για τα επόμενα 100 με 150 χρόνια. Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα. Μας υπερβαίνει όλους ένα τέτοιας έκτασης και σημασίας έργο και πολύ περισσότερο τον πολιτικό χρόνο που διαθέτει ο κάθε Δήμαρχος. Εν κατακλείδι, το σημαντικό στην περίπτωση της Δημοτικής Αγοράς είναι να παραδοθεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, κατασκευαστικά και λειτουργικά για να έχει την μέγιστη διάρκεια ζωής.
Και με το Μουσείο Σχολικής Ζωής στα Χανιά τι εξελίξεις έχουμε;
Είναι σε καλό δρόμο και πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί. Είχε κι αυτό τις δικές του δυσκολίες καθώς πατούσε σε μία μελέτη η οποία προέβλεπε ο χώρος που στεγάζεται το Μουσείο να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την παρέμβαση. Έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα του Μουσείου Σχολικής Ζωής ως κτίριο και το δεύτερο ακόμα πιο απαιτητικό πρότζεκτ που έχουμε ξεκινήσει, έχει να κάνει με μία συνολική ανάπλαση της περιοχής και την ανάδειξή της, ως κέντρο πολιτιστικής αναφοράς ευρύτερης σημασίας.
Το θέατρο Ανατολικής Τάφρου θα το εγκαταλείψετε, θα μικρύνει σε μέγεθος, τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας για εκείνη την περιοχή;
Ένα ακόμα δύσκολο θέμα που έχει να κάνει με την ανάγκη της πόλης για μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Νομίζω ότι είναι κοινά αποδεκτό ότι το Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου ήταν και είναι μία λύση ανάγκης. Δεν εξυπηρετεί ούτε τους θεατές, ούτε τους καλλιτέχνες, ούτε τη γειτονιά την ίδια, αλλά ούτε και τους επισκέπτες της πόλης. Κατασκευάστηκε ως προσωρινή λύση πριν πολλά χρόνια. Υπάρχει μελέτη ανάπλασης για την περιοχή που τώρα στεγάζεται το Θέατρο και ο χώρος στάθμευσης και μέσα από τις προτάσεις που θα κατατεθούν, αναμένουμε να δούμε πώς θα διαμορφωθεί ο συγκεκριμένος χώρος.

Που σκέφτεστε να δημιουργήσετε τις ιδανικές συνθήκες για ένα σύγχρονο θέατρο στα Χανιά, που να υποδέχεται μεγάλες παραστάσεις και μεγάλες παραγωγές;
Μία ιδέα που υπάρχει διαχρονικά, σε συζητήσεις πολλών χρόνων, είναι ένα νέο Θέατρο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Μία τεράστια έκταση, που τώρα είναι αναξιοποίητη σε μία πλαγιά που βρίσκεται ανατολικά του Γηπέδου Ποδοσφαίρου της περιοχής, έχει καθοριστεί στις μελέτες που έχουμε κάνει ως βέλτιστη λύση για τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου. Εκεί μπορεί άνετα να διαμορφωθεί ένα μεγάλο, ανοιχτό θέατρο, το οποίο θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες, χωρίς να προκαλεί μεγάλη όχληση. Το κυκλοφοριακό έμφραγμα που όλοι ξέρουμε από τα ήδη υπάρχοντα θέατρα στο κέντρο της πόλης, δεν θα το δούμε εκεί. Έξω από το κέντρο λοιπόν, όπως είναι όλοι οι μεγάλοι χώροι τέτοιου μεγέθους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.
Πολιτιστικά στα Χανιά γίνονται πολλά, κάθε χρόνο. Προσωπικά, πόσο ψηλά στην ατζέντα σας έχετε τον πολιτισμό;
Τον Πολιτισμό τον έχουμε πολύ ψηλά στην ατζέντα μας, γιατί πολύ απλά ήταν αρκετά χαμηλά παλαιότερα. Ο Πολιτισμός είναι η απάντηση σε οποιοδήποτε πρόβλημα, οποιοδήποτε παθογένεια, οποιαδήποτε σχέση δεν βρίσκεται σε ισορροπία σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Θεωρούμε ότι τα Χανιά οφείλουν να ενισχύσουν την πολιτιστική τους παράδοση και να ταυτιστούν ως «Πόλη του Πολιτισμού». Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ για να το πετύχουμε αυτό, μαζί με τον Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννη Γιαννακάκη αλλά και όλη η ομάδα μας. Μέσα από τα Φεστιβάλ που προϋπήρχαν και τα ενισχύσαμε, αλλά και από καινούργιες παραγωγές που δημιουργήσαμε από το μηδέν, όπως το άκρως επιτυχημένο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, αλλά και τα «Ανοιχτά Πανιά», το φεστιβάλ πρωτογενούς πολιτιστικής παραγωγής με διεθνείς και πανελλαδικές συμμετοχές που παρουσιάζονται για παρθενική φορά στον τόπο μας.
Φαίνεται ότι τα Χανιά διαμορφώνουν ένα πεδίο έφορο για όλη αυτήν την πολιτιστική δημιουργία, όχι πάντα με επίκεντρο το αστικό κέντρο. Να το επισημάνουμε αυτό, πολλές φορές προωθούμε την αποκέντρωση και στις πολιτιστικές παραγωγές.

Έχουν γίνει κάποια έργα για αναβάθμιση των περιαστικών περιοχών, με τα οποία αποδεικνύεται ότι δεν ασχολείστε μόνο με το κέντρο;
Στους πρώην περιαστικούς δήμους έχει γίνει πολύ μεγάλη παρέμβαση τα τελευταία χρόνια. Με την οδοποιία μπορούμε να πούμε ότι για πρώτη φορά εκτελέσαμε την μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ περιαστικά, ύψους 4.500.000€. Πάνω από 80 χιλιόμετρα οδικού δικτύου έχουν ασφαλτοστρωθεί τα τελευταία 4 χρόνια, εκτός από σημεία αγροτικού δικτύου που και εκεί υπάρχει ξεχωριστή παρέμβαση, είτε με τσιμέντο είτε με διανοίξεις. Ταυτόχρονα εκτός από αυτές τις εργολαβίες, έχουμε ολοκληρώσει και το κρίσιμο κομμάτι του αποχετευτικού δικτύου σε περιοχές που δεν υπήρχε, που πλέον συνδέει όλες τις περιοχές μας με τον Βιολογικό Καθαρισμό στο Κουμπελή. Επίσης εκτός από το Ποδηλατοδρόμιο στα Καθιανά που ξεκινάει η αποκατάστασή του, έχουμε επέμβει και σε πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές σε περιαστικές περιοχές. Δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι της αγροτικής οδοποιίας, να φτάνει ο κόσμος με ασφάλεια στα σπίτια και τις περιουσίες του. Φέρνουμε λοιπόν ακόμα μία πολύ μεγάλη εργολαβία ύψους 1.700.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό. Στο κομμάτι της καθαριότητας τέλος, έχουμε καθημερινή παρουσία σε όλα τα σημεία του Δήμου, κάτι που μας το αναγνωρίζουν όλοι και δεκάδες άλλα μικρά έργα. Δεν μπορώ να πω ότι έχουν λυθεί όλα τα θέματα, αλλά σίγουρα έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα σε σύγκριση με την πρότερη κατάσταση και την αίσθηση της εγκατάλειψης που ένιωθες οι κάτοικοι στις περιαστικές περιοχές.
Σήμερα ο Παναγιώτης Σημανδηράκης νιώθει δικαιωμένος με την επιλογή του να κατέβει Δήμαρχος Χανίων;
Σίγουρα ναι. Θεωρώ ότι οποιαδήποτε θέση μέσα στον Δήμο, που έχει να κάνει με τα κοινά, σου δίνει το δικαίωμα να μπορείς να αλλάξεις τα πράγματα προς το καλύτερο. Είναι πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα αυτό, νιώθεις δημιουργικός και παραγωγικός. Όταν βλέπεις πράγματα που σχεδίασες να υλοποιούνται, να αλλάζουν τα κακώς κείμενα της περιοχής σου, δεν μπορείς παρά να νιώθεις ικανοποίηση. Αισθάνομαι τυχερός γιατί έχω δει πολλές εκκρεμότητες να ολοκληρώνονται, να υλοποιούνται, να δρομολογούνται και νιώθεις αισιοδοξία, λες ότι κάτι καλό συμβαίνει εδώ. Το πιο σημαντικό για μένα, είναι να βλέπεις τα πάντα να εξελίσσονται και να είσαι μέρος αυτών και η πόλη σου να μπαίνει σε άλλους ρυθμούς, πάντα και μόνιμα προς όφελος των δημοτών. Η δουλειά του Δημάρχου είναι πάρα πολύ δύσκολη, κι αν κάποιος θέλει να την κάνει, θέλω να του πω ότι ο Δήμος Χανίων είναι ο ιδανικός Δήμος για να το κάνει.

Με την υποψηφιότητα εκ νέου στις 8 Οκτώβρη πάμε για δεύτερη θητεία;
Μ’ αρέσει η εμπειρία που πήρα στον Δήμο Χανίων, η ευθύνη που έχει, η αίσθηση της αλλαγής που μπορεί να φέρει. Μαζί με τα άγχη τις στεναχώριες, τις πολύ μεγάλες δυσκολίες και τις απογοητεύσεις που τη συνοδεύουν, αλλά όπως έχω πει κι άλλη φορά, είμαστε ερωτευμένοι καταδικασμένοι αυτοδιοικητικοί.
Ποιον θεωρείτε τον καλύτερο Δήμαρχο που πέρασε από την πόλη των Χανίων;
Δύσκολη ερώτηση, ίσως η δυσκολότερη γιατί δεν μπορώ να αδικήσω κανέναν, όλοι προσέφεραν στην πόλη, άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο. Ξεχωρίζω όμως τον Γιώργο Τζανακάκη. Μιλάμε βέβαια για άλλες εποχές, με έναν Δήμο σε μικρότερη έκταση. Τεράστια η διαφορά, αλλά ο κ. Τζανακάκης είχε πετύχει μεγάλα έργα υποδομής και ταυτόχρονα, διατήρησε μία άψογη σχέση με τον κόσμο και μία πολύ ουσιαστική σχέση στο κομμάτι της αυτοδιοίκησης.
Πως είναι τα Χανιά του σήμερα;
Έχουν πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα Χανιά. Την ιστορία, το πολιτιστικό βάρος που φέρουν, τη φυσική ομορφιά και σίγουρα την κατατάσσουν στις μεγάλες πόλεις, άλλα όχι στις απρόσωπες. Έχουν καταφέρει τα Χανιά να προδιαθέτουν θετικά στο άκουσμά τους τον κόσμο ο οποίος, είτε είναι εδώ και κατοικεί στα Χανιά, είτε έρχεται σαν επισκέπτης. Έχουν ένα πολύ καλό όνομα διαχρονικά τα Χανιά μας και είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα και σε αυτό θα συνεχίσουμε, εάν οι συνδημότες μας δώσουν άλλη μία φορά το δικαίωμα να είμαστε στο τιμόνι του Δήμου και μετά τις 8 του Οκτώβρη.

Κάτι τελευταίο. Στα social media πραγματικά έχετε μία ενεργή και εντυπωσιακή παρουσία, το λένε και εκτός νομού αυτό. Πως το καταφέρατε;
Είναι αλήθεια ότι είναι ένα ακόμα εργαλείο επικοινωνίας, έτσι το βλέπω. Όχι μόνο για να πούμε τι κάνουμε, να δείξουμε τη δουλειά μας, αλλά γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε την επαφή με κάθε πολίτη, μικρό ή μεγάλο. Έχουμε εμπιστοσύνη στις προσπάθειες που κάνει ο Δήμος σαν ομάδα και οι υπηρεσίες του, οπότε τα social media είναι ένα μέσο που βοηθάει ώστε να γνωρίσει ο κόσμος τη δουλειά που γίνεται. Είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας, άμεσος αλλά άναρχος καμιά φορά. Την επιδοκιμασία ή την αποδοκιμασία πρέπει να την δεχόμαστε και να την φιλτράρουμε, όλα είναι καλοδεχούμενα. Στα αρνητικά σχόλια πάντα κοιτάμε ποιος είναι αυτός που εκφράζει τα παράπονα. Τα λαμβάνουμε όλα υπόψη μας. Αυτό που έχει σημασία όμως για εμάς, είναι μπορεί να μεταφέρεται άμεσα και αυτούσια η πληροφορία για κάτι που γίνεται στην πόλη, ο πολίτης να γνωρίζει την αλήθεια.✔



