Creativity

full of
positivity

Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το «ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ 14» άνοιξαν!

Το 14ο «ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ» έρχεται φέτος στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου  στους Αγίους Αποστόλους. Αποτελεί μία διοργάνωση – θεσμό πια για τον Σύλλογο «Ορίζοντα» και κατ’ επέκταση για την στήριξη παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο. Μία Διοργάνωση που δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς την καθοριστική συμβολή της αθλητικής παρέας του «Ορίζοντα», των εθελοντών του Συλλόγου, του Δήμου Χανίων, των σωμάτων ασφαλείας και των εθελοντικών ομάδων και πολλών άλλων που προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους σε αυτό το διήμερο.

Ένα διήμερο γεμάτο με πολλές δράσεις, αθλητικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, όλες με πνεύμα αλληλοστήριξης και αλληλεγγύης. Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα, ξεκινάμε με τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες», έναν αγώνα δρόμου δυναμικού περπατήματος 5χλμ, χωρίς χρονομέτρηση και κατάταξη, στον οποίον οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν το κόστος της συμμετοχής τους (5 ευρώ) σε όποιο σωματείο/ίδρυμα επιθυμούν (θα ανακοινωθούν άμεσα τα συμμετέχοντα σωματεία), με σκοπό να προωθηθεί το μήνυμα του εθελοντισμού. Η πρώτη ημέρα κλείνει με το πιλάφι party και πολλή μουσική!

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου η ημέρα ξεκινά με τους αγαπημένους σε όλους μας πια αγώνες του Υπερκοπελιού: το «Υπερκοπελάκι» στις 9:00 και το «Υπερκοπέλι» στις 10:00, αγώνες τριάθλου ερασιτεχνικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους.Ένας αγώνας αλλιώτικος από τους άλλους, ένας «αγώνας για τη ζωή», με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, χωρίς κατακτήριες θέσεις και επίσημη χρονομέτρηση. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει beach party με dj, σουβλάκια, μπίρες και αναψυκτικά.

Όλη η διοργάνωση έχει ως σκοπό την ενημέρωση του κόσμου, την ευαισθητοποίηση για τα προγράμματα του συλλόγου μας, την προώθηση του εθελοντισμού, την προβολή του έργου και άλλων σωματείων/ιδρυμάτων/κοινωνικών δομών και τη συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:

ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΑΚΙ

Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ δωρεά στον Σύλλογο «Ορίζοντα».

 • 50m κολύμπι, 2km ποδήλατο και 1km τρέξιμο. 
 • Η συμμετοχή περιλαμβάνει: αναμνηστικό t-shirt Διοργάνωσης, μετάλλιο, έπαινο, αναμνηστικά δώρα
 • Δήλωση συμμετοχής έως 22/09/23

ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ

Κόστος Συμμετοχής: 15 ευρώ δωρεά στον Σύλλογο «Ορίζοντα».

 • 600m κολύμπι, 21km ποδήλατο και 6km τρέξιμο. 
 • Η συμμετοχή περιλαμβάνει: αναμνηστικό τεχνικό t-shirt Διοργάνωσης, σκουφάκι, Bib Number, μετάλλιο, έπαινο, αναμνηστικά δώρα
 • Επίσης, ισχύουν οι ομαδικές συμμετοχές (3 – 4 ατόμων) με ή χωρίς συμμετέχοντα ΑΜΕΑ
 • Δήλωση συμμετοχής έως 22/09/23

Εκτός όμως από τους αγώνες που πραγματοποιούνται δια ζώσης, μπορεί κανείς να συμμετέχει από όπου και αν βρίσκεται. Το 2020 η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε virtual* μορφή! Με προσαρμογές στα δεδομένα της πανδημίας το γνωστό σε όλους «Υπερκοπέλι» έγινε  «e- περκοπέλι», κι έτσι είχαμε τη δυνατότητα να αθληθούμε και παράλληλα να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας, που χρειάζονται την στήριξή μας, περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή!

*Τι είναι τα Virtual Races?

Πρόκειται για εικονικούς αγώνες που ο καθένας μπορεί να συμμετέχει από όπου κι αν βρίσκεται, αρκεί να περπατήσει/τρέξει/κολυμπήσει/ποδηλατήσει, συγκεκριμένη απόσταση που ορίζεται από το είδος του αγώνα και να το καταγράψει με ένα smart watch, band ή ένα απλό app στο κινητό.

e-ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ

Θα διεξαχθεί 1 – 10 Οκτωβρίου.

Κόστος Συμμετοχής: 15 ευρώ δωρεά στον Σύλλογο «Ορίζοντα» + 5 ευρώ έξοδα αποστολής εξοπλισμού

 • 600m κολύμπι, 21km ποδήλατο και 6km τρέξιμο. 
 • Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να επιλέξει την ημέρα, την ώρα (εντός του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος: 1/10-10/10/23) και την τοποθεσία (εντός και εκτός Ελλάδας), που επιθυμεί να ολοκληρώσει τον αγώνα του.
 • Οι συμμετοχές είναι έγκυρες εφόσον γίνει καταγραφή από smart watch, band ή ένα απλό app στο κινητό και προαιρετικά  φωτογραφία (προσωπική, τον εξοπλισμό τους ή την τοποθεσία).
 • Η συμμετοχή περιλαμβάνει: αναμνηστικό τεχνικό t-shirt της Διοργάνωσης, σκουφάκι, bib number, μετάλλιο, έπαινο και αναμνηστικά δώρα.
 • Επίσης, ισχύουν οι ομαδικές συμμετοχές (3 – 4 ατόμων) με ή χωρίς συμμετέχοντα ΑΜΕΑ, με τη δυνατότητα δημιουργίας ομάδας, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους όλοι μαζί ή να μοιραστούν τα αθλήματα, ακόμη και σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας ή του Εξωτερικού.
 • Δήλωση συμμετοχής έως 22/09/23.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf1Eal6ah9usuE_sHgWbIpKdOAtKpb6ul6tZSOa_BeTDGPTXg/viewform

https://www.facebook.com/orizondaschania/

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» ιδρύθηκε το 2004 στα Χανιά (αρ. 210/2004 απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων, με πιστοποίηση από το Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα και το Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη κυβερνητικών Οργανώσεων), είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σύλλογος και δραστηριοποιείται στα πλαίσια του εθελοντισμού. Σκοπός του είναι η στήριξη παιδιών και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο (οικονομική ενίσχυση, φιλοξενία στους 5 ξενώνες που διαθέτει στην Αθήνα, εξασφάλιση εισιτηρίων μετακίνησης από και προς τον τόπο θεραπείας, κάλυψη εξόδων εξετάσεων και θεραπειών που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, κτλ) καθώς και η προώθηση του εθελοντισμού (διοργάνωση εκδηλώσεων, ενημερωτικών δράσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και αθλητικών event).