Creativity

full of
positivity

Κυριακή
3 Δεκεμβρίου 2023

Ξανθουδίδεια 2023 στου Αβδού

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος του Αβδού διοργανώνει εκδηλώσεις με τίτλο Ξανθουδίδεια 2023! Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, κρητικά και ρεμπέτικα γλέντια με κορυφαίους καλλιτέχνες και εκλεκτά εδέσματα, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και την καθιερωμένη παράσταση των παιδιών του χωριού.
Στο φυλλάδιο του συλλόγου θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όχι μόνο για τις εκδηλώσεις αλλά και για τους επισκέψιμους χώρους καθώς και για το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών του Δεκαπενταύγουστου.

Υπόλοιπο Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Παρασκευή 11 Αυγούστου

• Κρητικό γλέντι με τον Κώστα Βελιγραντάκη
Παίζουν: Λουκάς Χατζηβασιλείου -λαούτο τραγούδι, Γιώργος Παπουτσάκης -λαούτο-τραγούδι, Γιάννης Γραμματικάκης -λαούτο, Βαλάντης Καλογεράκης -στειακό νταουλάκι-ασκομαντούρα.
Αύλειος χώρος Παναγίας-Σχολαρχείου, έναρξη ώρα 21:00. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Σάββατο 12 Αυγούστου

• 8ο Τουρνουά Μπάσκετ 3×3
Μετά από μια μικρή διακοπή το τουρνουά επιστρέφει στη φυσική του έδρα. Ετοίμασε την ομάδα σου και έλα να διεκδικήσεις την 1η θέση στο ανακαινισμένο γήπεδο του Αβδού. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινώνησε με το Χρήστο Φυσαράκη.
Γήπεδο Μπασκετ Αβδού, έναρξη 18:00. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

• Μανούσος Μανουσάκης, ο συγχωριανός μας σκηνοθέτης
Εκδήλωση τιμής στον γνωστό σκηνοθέτη. Θα μιλήσουν ο ηθοποιός Μιχάλης Αεράκης (παπά Μιχάλης, Σασμός) με θέμα, «Η ζωή και το έργο του Μανούσου Μανουσάκη» και o ιστορικός Κώστας Φυσαράκης με θέμα, «Οι οικογένειες, Ξανθουδίδη, Μανουσάκη, Νταφώτη και οι πολιτικές τους θέσεις». Θα προηγηθεί προβολή του Μανόλη Μπορμπουδάκη με υλικό από τη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη. Παίρνει μέρος η Χορωδία Γυναικών Αβδού και οι Αβγιώτες μουσικοί Δαμιανός Βασιλάκης, Κωστής Βελιγραντάκης, Γιάννης Γραμματικάκης και Κατερίνα Μακράκη.
Αύλειος χώρος Παναγίας-Σχολαρχείου, έναρξη ώρα 21:00. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Κυριακή 13 Αυγούστου

• Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού «Η μεγάλη απόδραση»
Η ομάδα είναι δυνατή όταν όλα τα μέλη της είναι παρόντα. Στα στενά του Αβδού περιπλανιέται μια συμμορία από αδίστακτους αβγιωτοκλέφτες. Πρόσεχε μη χαθείς!
Πλάτανος, έναρξη ώρα 12:00. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

• Τα Παιδικά Δρώμενα!
Μια μαγική βραδιά με τα αστεράκια του χωριού μας να λάμπουν και να μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές. Υπεύθυνη γιορτής: Βάσω Ραυτοπούλου.
Αύλειος χώρος Παναγίας-Σχολαρχείου, έναρξη ώρα 21:00. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Δευτέρα 14 Αυγούστου

• To Κρητικό Γλέντι
Με τους Γιώργη Ξυλούρη, Στέλιο Πετράκη, Δημήτρη Σιδερή, Μιχάλη Κονταξάκη και Ανδρέα Αρβανίτη.
Αύλειος χώρος Παναγίας-Σχολαρχείου, έναρξη ώρα 21:00. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.


Τρίτη 15 Αυγούστου

• Ρεμπέτικη βραδιά στον Πλάτανο
Με τους Γιώργο Παντελάκη, Γιάννη Μπορμπουδάκη και Βαγγέλη Πάνου.
Πλάτανος, έναρξη ώρα 21:00. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Παρασκευή 17 Αυγούστου

• Θεατρική παράσταση «Οίκος ευγηρίας “Η ευτυχισμένη δύσις”»
Το έργο του Μανώλη Κορρέ, από τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, σε σκηνοθεσία Ευαγγελίας Μαρκοπούλου. Μια κοινωνική, καυστική, ουσιαστική και διασκεδαστική σάτιρα. Αποκαλύπτει τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας των ιδρυμάτων ευγηρίας που έχει γεμίσει η Ελλάδα και σκιτσάρει το είδος πληροφόρησης που σερβίρεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Αύλειος χώρος Παναγίας-Σχολαρχείου, έναρξη ώρα 21:00.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πρόγραμμα Ι. Ακολουθιών Δεκαπενταυγούστου
• Σάββατο 5 Αυγούστου. Παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Εσπερινός19:00. Ευλόγησις άρτων και σταφυλιών.
• Κυριακή 6 Αυγούστου. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Όρθρος και Θεία Λειτουργία 07:00 στο εξωκλήσι του Αφέντη Χριστού. Ευλόγησις άρτων και σταφυλιών.
• Τρίτη 8 Αυγούστου. Ιερά Αγρυπνία στο εξωκλήσσι της Παντάνασσας. Εσπερινός, Παράκλησις, Άγιο Ευχέλαιο, Όρθρος, Θεία Λειτουργία.
• Δευτέρα 14 Αυγούστου. Μικρός Εσπερινός 17:00. Στολισμός του Ιερού Επιταφίου. Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία 19:00.
• Τρίτη 15 Αυγούστου. Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Όρθρος 07:00. Εγκώμια της Παναγίας, Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.
• Κυριακή 20 Αυγούστου. Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι της Παντάνασσας.
• Τετάρτη 23 Αυγούστου. Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (εννιάμερα), ξεστολισμός του Ιερού Επιταφίου, Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι της Παντάνασσας.

Οικία Στεφάνου Ξανθουδίδη
Η οικία του Στεφάνου Ξανθουδίδη είναι επισκέψιμη για το κοινό κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, καθημερινά από τις 18:00 έως τις 21:00.