Creativity

full of
positivity

Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Λαμπερή βραδιά τα εγκαίνια της έκθεσης ΛΙΝΕΑR T

Μία λαμπερή βραδιά ήταν η χθεσινή στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο, στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης ΛΙΝΕAR T της Έλλης Λυραράκη. Πολλή τέχνη, συναίσθημα και δημιουργία αλλά και πλήθος κόσμου από νωρίς στις 7 με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργη Μαρινάκη και την εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακή σύμβουλο Σοφία Μαλανδράκη απ τα Χανιά, να ξεκινούν τα εγκαίνια με τις ομιλίες τους αναφερόμενοι στην μέχρι τώρα εντυπωσιακή παρουσία της σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό. Αμέσως μετά ο κόσμος ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης, ταξίδεψε στην μαγεία των χρωμάτων και συναισθημάτων που βγάζουν οι πίνακες της ζωγράφου, παρατηρώντας τις λιτές γεωμετρίες, τα επίπεδα, τα σύμβολα και τον χρωματισμό αυτών που αποτέλεσμα είχαν να ξεχάσει για λίγο την καθημερινότητα που ήταν και το ζητούμενο.

Όταν παρατηρήσουμε επίμονα, και βέβαια πάντα από απόσταση, έναν από τους πίνακες, νιώθουμε ότι σταθήκαμε ώρα μπροστά του όχι μόνο επειδή μας ευχαριστεί η θέασή του, αλλά γιατί ακριβώς έχει και κάτι να μας πει, να μας αφηγηθεί. Αρχίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι είναι «γραμμένος» σε μια δική του γλώσσα, ο πίνακας απαιτεί από μας να τον «διαβάσουμε» και όταν το καταφέρουμε καταλαβαίνουμε και τον λόγο που η Έλλη τον δημιούργησε. Αν και πολλές φορές ένας πίνακας μπορεί να μιλήσει στη δική μας γλώσσα και συναισθηματικό κόσμο.

Γεωμετρικά μωσαϊκά, λαβύρινθοι χρωμάτων, κυματιστές ζώνες, κυτταρικές δομές. Η ζωγραφική της Έλλης Λυραράκη συμπυκνώνει στον καμβά μνήμες καταγωγικές, αλλά και συναισθήματα, εικόνες, ήχους και ερεθίσματα της καθημερινότητας.

Εκτός από τους πίνακες υπήρχε και έκθεση κοσμημάτων και αξεσουάρ. Άλλος ένας λόγος για να σταθείς στη μέση της αίθουσας και να παρατηρήσεις την λεπτομέρεια των υλικών και τις μορφές που παίρνουν στα χέρια της Έλλης. Μοναδικές δημιουργίες από πρωτότυπα προϊόντα και υλικά, τεχνικές για την δημιουργία κοσμημάτων για να ξεχωρίζει από το πλήθος όποια τα επιλέξει. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ομορφιά και την μοναδικότητα ενός χειροποίητου κοσμήματος αφού τα χειροποίητα ξεχωρίζουν για την αξεπέραστη ποιότητα και το προσωπικό τους στυλ.

Αυτό που έχει καταφέρει η Έλλη είναι να παρέχει την ευελιξία στον εαυτό της να ακολουθήσει την δημιουργικότητά της και να δημιουργήσει μια επιχείρηση που αντανακλά τον προσωπικό της χαρακτήρα και στυλ. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η γυναίκα που κατάφερε πριν από 8 χρόνια με τον άντρα της, ο οποίος γνώριζε την τέχνη της υποδηματοποιίας να δημιουργήσουν το δικό τους εργαστήριο κατασκευής σανδαλιών στα Χανιά. Έτσι ξεκίνησε ένα μαγικό ταξίδι σε αυτόν τον επαγγελματικό χώρο όπου η Έλλη σκέφτηκε και μετέφερε τις κομψές, γαλάζιες κυρίες από τις τοιχογραφίες της Κνωσού στα μοναδικά mules που σχεδιάζει παρουσιάζοντας τα στην εβδομάδα μόδας του στο Παρισιού το 2019 κάνοντας την παρουσία της κάτι παραπάνω από αισθητή στο Paris Fashion Week.

Σύντομα η Έλλη Λυραράκη θα μιλήσει στο BEST περιγράφοντας όλο αυτό το ταξίδι της δημιουργίας που συνεχίζει και είναι ανεξάντλητο και άκρως δημιουργικό. Αυτά που γνωρίζουμε είναι ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ κατάγεται από ένα μικρό χωριό κοντά στη Κνωσό και θα μας επιβεβαιώσει τις σπουδές στη μουσική, στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων αλλά και για την οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας υφασμάτων, την οποία και ανέλαβε σε νεαρή ηλικία. Stay tuned

https://www.instagram.com/elli_lyraraki/

https://www.facebook.com/elliconceptstore