Creativity

full of
positivity

Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ ΟΔΩΝ / 8ο Street Art Festival, Ηράκλειο

Το 8ο Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν», που θα διεξαχθεί στους δρόμους και τις πλατείες του Δήμου Ηρακλείου από τις 28 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2023, φιλοδοξούμε να έχει ακόμη μεγαλύτερη απήχηση στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες που θα βρεθούν τις μέρες αυτές στον τόπο μας. Με στόχο την ανάδειξη του καλλιτεχνικού μας δυναμικού, της δημιουργικότητας και των δυνατοτήτων ανθρώπων με διάθεση να εκφραστούν, να συνυπάρξουν, και να μοιραστούν πτυχές τού ταλέντου τους με όλους  εμάς, προετοιμάσαμε εφέτος μεγαλύτερης ποικιλίας εκδηλώσεις.

Μουσικές παραστάσεις, χορός εικαστικές παρεμβάσεις και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, θα μετατρέψουν και πάλι το Ηράκλειο σε ένα μεγάλο, ανοιχτό θέατρο τέχνης και πολιτισμού. Όπως πάντα, η ανταπόκριση του κόσμου, τα χαμόγελα στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης,  θα αποτελέσουν για εμάς την καλύτερη ανταμοιβή αυτής της προσπάθειας. Ευχαριστούμε θερμά την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κα Αριστέα Πλεύρη, τη ΔΗΚΕΗ, τη ΔΕΠΑΝΑΛ, τους εθελοντές και τους κοινωνικούς μας εταίρους. Το ίδιο και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, τους χορηγούς, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση για όγδοη φορά ενός φεστιβάλ που γεννήθηκε από τις Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου μας, στηρίζεται ολοένα και από περισσότερους εθελοντές και αγαπήθηκε τόσο από τους δημότες του Ηρακλείου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ / ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Όλος ο Δήμος μια γιορτή, είναι κάθε χρόνο το σύνθημα μας  για το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν». Σε πλατείες, σε δρόμους, στο κέντρο και στις συνοικίες, χαρούμενοι τραγουδιστές και μουσικές κομπανίες, ζωγράφοι που κοσμούν τοίχους και τους δίνουν ζωή, θα δημιουργήσουν  και πάλι την ατμόσφαιρα μιας πόλης, που αγαπά τον πολιτισμό και χαίρεται να τον απολαμβάνει. Γιατί εδώ, στο Δήμο Ηρακλείου δεν διστάζουμε να διακηρύττουμε, πως όποιο και αν είναι το πρόβλημα, ο πολιτισμός είναι η λύση. Οι καιροί είναι δύσκολοι, κανένας δεν μπορεί να αντιλέξει σ’ αυτό. Αλλά το τελευταίο οχυρό που οφείλουμε να υπερασπιστούμε, που δεν πρέπει να παραδώσουμε στη μιζέρια και την απογοήτευση, είναι η μαγεία του πολιτισμού, που προσφέρει αφειδώς χαρά και αισιοδοξία. Ξεκινούμε λοιπόν και φέτος ένα ταξίδι με ένα καράβι πλησίστιο, γεμάτο ιδέες, προτάσεις και προοπτικές. Εμπνευστές και αρωγοί αυτής της προσπάθειας, ομάδες πολιτών που προσφέρουν εθελοντικά το κέφι, το μεράκι και την εργασία τους. Κατάφεραν με την επιμονή τους να κάνουν πράξη μια ιδέα δύσκολη, μια ιδέα, που στα χρόνια που πραγματοποιείται γίνεται ολοένα και καλύτερη, αποκτά ολοένα και περισσότερο τη δική της δυναμική. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι μόνον για την έμπνευση, αλλά και την επιμονή και την εργατικότητά τους. Ευχαριστώ οφείλουμε και στην κ. Κωνσταντίνα Χατζάκη, που έχει πάρει επάνω της όλο το βάρος της διοργάνωσης. Στους ακούραστους υπαλλήλους του Δήμου και ασφαλώς, σε εσάς τους δημότες, που αγκαλιάζετε το όραμα και τις δράσεις.

Αριστέα Τ. Πλεύρη / Αντιδήμαρχός Πολιτισμού

ΕΚΘΕΣΕΙΣ / 8ο ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ ΟΔΩΝ 2023

Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου – Βασιλική Αγίου Μάρκου

Έκθεση ζωγραφικής  με τίτλο : «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για τη ζωγραφική είναι αλήθεια», Συλλογή Σωτήρη Φέλιου

Οργάνωση: Δήμος Ηρακλείου, Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία».

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας  που είχε η προηγούμενη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία», στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 2019 με τίτλο «Η ματιά του Συλλέκτη», η Συλλογή Σωτήρη Φέλιου επιστρέφει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο με μια έκθεση που θα αγκαλιάσει το χώρο του μνημείου, και θα ενισχύσει σημαντικά το ψηφιακό του αποτύπωμα, προβάλλοντας διεθνώς την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Η έκθεση με τίτλο: «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για τη ζωγραφική είναι αλήθεια»αποτελεί μία νέα παρουσίαση έργων της Συλλογής, με επιμέλεια αυτή τη φορά του ίδιου του συλλέκτη.  44 έργα ζωγραφικής που έχουν δημιουργηθεί από 32 καλλιτέχνες μετά το 2000, ξετυλίγουν το νήμα της πορείας της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής.

Με οδηγό το βλέμμα και το ένστικτο του συλλέκτη, η έκθεση συστήνει στο κοινό μέσα σε έναν ελεύθερο αφηγηματικό ιστό, αντιπροσωπευτικά έργα της συλλογής, με τον κύριο κορμό να περιλαμβάνει έργα της σύγχρονης παραστατικής τέχνης. Μέσα από τον πλούτο των κατευθύνσεων και των τεχνοτροπιών αναδεικνύεται το σημαντικό εύρος της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής στο χώρο και στο χρόνο.

Καλλιτέχνες: Ιώ Αγγελή, Τάσος Αριδάς, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Μαριλίτσα Βλαχάκη, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Στέφανος Δασκαλάκης, Αλέξανδρος Ίσαρης, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Κωνσταντίνος Κερεστετζής, Ειρήνη Κομνηνού, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αλέκος Λεβίδης, Θανάσης Μακρής, Μιχάλης Μανουσάκης, Τάσος Μαντζαβίνος, Τάσος Μισούρας, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Χρήστος Μποκόρος, Χρόνης Μπότσογλου, Αχιλλέας Παπακώστας, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Βασίλης Παπανικολάου, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Ρόρρης, Εδουάρδος Σακαγιάν, Παύλος Σάμιος, Μάριος Σπηλιόπουλος, Άννα – Μαρία Τσακάλη, Μαρία Φιλοπούλου, Δημήτρης Χαντζόπουλος.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Η Έκθεση Χειροτεχνών άνοιξε και σας περιμένει καθημερινά από νωρίς το πρωί μέχρι και τις 11 το βράδυ!

Διάρκεια Έκθεσης: Σάββατο 29 Ιουλίου 2023 έως και Κυριακή 6 Αυγούστου 2023.

ΠΑΤΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΒΙΚΕΛΑΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Λιοντάρια)

Έκθεση Φωτογραφίας  από τη Φωτογραφική ομάδα Αϊ-Γιάννη «Του μικρού βοριά»

Παίρνοντας σαν βάση την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη  και συγκεκριμένα το ποίημα “Του μικρού βοριά” η Φωτογραφική Ομάδα του Αϊ-Γιάννη οπτικοποίησε – μετέφρασε φωτογραφικά τους στίχους  που εμπνεύστηκαν τα μέλη της. 

Προσπαθήσαμε, λένε οι ίδιοι, να αποδώσουμε διαισθητικά – εμπειρικά τους στίχους  κι όχι τόσο να πετύχουμε μια κυριολεκτική απεικόνιση και καλούμε τους θεατές να διαβάσουν το ποίημα  και να δώσουν τη δική τους ερμηνεία  αντιπαραβάλλοντας τους στίχους με τις φωτογραφίες.

Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Αδαμάκης Μπάμπης, Κέλλη Διλβόη, Μαρία Καράμπελα, Τζένη Καρυωτάκη, Εύα Κοπανά, Γιώργος Κουτεντάκης, Γιάννης Μαυράκης,  Μαρία Ναλετάκη, Ειρήνη Ορφανουδάκη Παπαδάκης Γιώργος, Πλατάκης Γιώργος, Πριμηκύριος Νικόλας, Πρινιωτάκη Ελένη, Μίνως Σκουλάς,   Σώτος Τζιγκουνάκης, Άννα Χατζηνικολάκη.

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023 έως και Σάββατο 5 Αυγούστου 2023.

ΑΙΘΡΙΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ

Έκθεση Φωτογραφίας  CUBA, the land of joy, passion and hope, από τον George Dryjohn. 

Αν μια λέξη χαρακτήριζε την Κούβα, αυτή σίγουρα θα ήταν η λέξη αντίθεση. Τα Φωτογραφικά  κάδρα  από την πρόσφατη επίσκεψη του Φωτογράφου George Dryjohn αποτυπώνουν ανεξίτηλα την αρχιτεκτονική της Αβάνας, που μοιάζει παγωμένη κάπου στα μέσα του 20ού αιώνα. Αποικιακά κτίρια ενός άλλου αιώνα δίπλα σε νεοκλασικές επαύλεις αναμεμειγμένα με σοβιετικού τύπου μπλοκ συνθέτουν τον ορίζοντα της γνωστότερης πόλης της Καραϊβικής. Και στη μέση όλων αυτών βρίσκεται κι ένα Καπιτώλιο που είναι ίδιο με αυτό της Ουάσιγκτον.   Η Κούβα είναι μια συναρπαστική χώρα όχι μόνο λόγω της μουσικής, του ρουμιού και των πούρων της ή λόγω των επιτευγμάτων της στην υγεία και την εκπαίδευση.  Είναι η τρυφερότητα της καρδιάς των ανθρώπων της που κάνει την Κούβα ένα μαγευτικό μέρος στο οποίο θέλετε πάντα να επιστρέφετε.  

Διάρκεια Έκθεσης: Δευτέρα 31 Ιουλίου έως και Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Λεωφόρος Δικαιοσύνης – (Σκαλάκια προς πλατεία Δασκαλογιάννη)

Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ε.Φ.Ε.Η.) Τίτλος Έκθεσης «H2O (Νερό)»

Η2Ο – ονομάζεται η περισσότερο διαδεδομένη χημική ένωση στην επιφάνεια της Γης, το νερό που καλύπτει το 70,9% του πλανήτη μας. Στο σώμα μας, επίσης, περιέχεται σε ποσοστό 70%.

Το νερό είναι συγχρόνως αισθητικό στοιχείο, πηγή έμπνευσης και θέμα παρουσίασης και στοχασμού στη λογοτεχνία, στην ποίηση και στις τέχνες.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, το αγαθό αυτό βρίσκεται σε ανεπάρκεια, παρ’ ότι ένας παρατηρητής που θα ατένιζε τη Γη από το διάστημα, θα τη χαρακτήριζε ως “γαλάζιο πλανήτη”.

Φωτογράφοι, μέλη της Ε.Φ.Ε. Ηρακλείου, μιλούν για το νερό σε μια προσπάθεια προστασίας του πολύτιμου αυτού στοιχείου.

Μετέχουν οι φωτογράφοι:Αυγουστινάκη Παυλίνα, Βασιλάκη Μαρία, Μπόγρης Αθανάσιος, Νταλάκος Λουκάς, Δαλαβέρος Κώστας, Περογραμβράκη Δέσποινα, Φραγκιαδουλάκη Γιούλη, Γαλατιανός Γιώργος, Γάσπαρη Δάφνη, Μπαρμπούνης Γιώργος, Μαγαράκης Γιώργος, Γιορταμής Δημήτριος, Γκουζιώτης Χρήστος, Γούρναρης Αχιλλέας, Καλυκάκης Σοφοκλής, Καραϊσκάκης Αλέξανδρος, Καρβουνάκη Γεωργία, Κατζηλιέρη Αγγελική, Λαϊνά Αγγελική, Μανδελενάκη Μαρία, Βογιατζάκη Μαρία, Χουστουλάκη Μαρία, Μαστροσταμάτη Κατερίνα, Μεταξάκη Μαρίνα, Μετζάκης Μανώλης, Τρικάλη Μίνα, Μεταξάκη Νάνα, Μερκουλίδης Γιώργος, Νικηφοράκης Πολυχρόνης, Σαρικαβαζη Παρούλα, Πολάκη Καίτη, Σταθάκη Ελένη, Αλεγκάκη Βάσω, Βεριγάκης Γιώργος, Γαλανάκη Φωτεινή, Καφφάτου Ιωσηφίνα

ΛΑΚΚΟΣ –  Υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ε.Φ.Ε.Η.) – Τίτλος Έκθεσης: «Μιλώ για την Κίνηση».

Η κίνηση είναι μεταβολή ή μετάβαση και καθένας έχει τη μοναδική, δική του στάση απέναντι στα πράγματα και τη μεταβολή τους. Φωτογράφοι, μέλη της Ε.Φ.Ε.Η., ακινητοποιούν τη στιγμή και μιλούν για την κίνηση.  Εικόνες συμπωματικές, συνεργάζονται ώστε να σταματούν το χρόνο, να τον αμφισβητούν και παράλληλα να του δίνουν ροή και ταχύτητα.  Συμβάλλουν, τελικά, ώστε η κίνηση να αποκτήσει αλληγορία και να οριστεί ως εξέλιξη και απελευθέρωση.

Μετέχουν οι φωτογράφοι:Δανδάλη Ελένη, Μπόγρης Αθανάσιος, Δαλαβέλος Κωστας, Δερμιτζάκης Γρηγόρης, Βασιλάκη Μαρία, Χαρης Νάκος, Μερκουλίδης Γιώργος, Μεταξάκη Μαρίνα, Μεταξάκη Νάνα, Μετζάκης Μανώλης, Ερωτοκριτάκης Κώστας, Φερετζάκη Ειρήνη, Γάσπαρη Δάφνη, Τζανακάκης Γιώργος, Γκουζιώτης Χρήστος, Γούρναρης Αχιλλέας, Μπαλή Ειρήνη, Καλυκάκης Σοφοκλής, Καμπιτάκης Γεώργιος, Κανακάκη Ελένη, Καραϊσκάκης Αλέξανδρος, Καρακωσταντάκης Αντώνης, Κατζηλιέρη Αγγελική, Κιτοπούλου Καλλιόπη, Φουντουλάκης Κωνσταντίνος, Χναράκης Μιχάλης, Τρικάλη Μίνα, Πετρίδη Δανάη, Ψαλτάκη Ευα, Χαλίλι Ρόζα, Αλεγκάκη Βάσω, Βογιατζάκη Μαρία, Γιορταμής Δημήτριος, Πλακαντωνάκη Γεωργία, Φραγκιαδουλάκη Γιούλη.

ΚΑΡΑΒΟΛΑΣ (δυτικά και βόρεια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης).

Υπαίθρια Έκθεση Χειροποίητων Καραβιών 

Κάντε μια βόλτα στην δυτική και βόρεια πλευρά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για να δείτε καράβια κατασκευασμένα από θαλασσόξυλα, ξύλα από το καρνάγιο,  άρκευθο (είδος κέδρου) ηλικίας 150 ετών και άλλα είδη ξύλου, από τον Εμμανουήλ Ψαρουδάκη.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ / 8ο ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ ΟΔΩΝ 2023

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Ανοικτά Εικαστικά Εργαστήρια  από το Εργαστήριο Άλφα 3

Διάρκεια Εργαστηρίων Τρίτη 1 – Πέμπτη 3 Αυγούστου 

Ώρες Λειτουργίας: 17:00 – 22:00

Ένα δημιουργικό, εικαστικό, τριήμερο εργαστήριο οργανώνεται στο Πάρκο Γεωργιάδη  στα πλαίσια του φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωγραφική και σχέδιο σε καβαλέτο με τη χρήση διαφόρων υλικών. Ένα εργαστήριο – γνωριμία με τη χρήση διαφόρων  εικαστικών μέσων – με τη καθοδήγηση και διδασκαλία εικαστικών καλλιτεχνών, από το εργαστήριο Άλφα 3 του Μανόλη Αποστολάκη.

Στο  εργαστήριο θα παρέχονται όλα τα απαραίτητα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν οι επισκέπτες.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

MOSAIC Kid’s Art Lab – Εισαγωγή στην τέχνη του Ψηφιδωτού, για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Διάρκεια Εργαστηρίων Τρίτη 1 – Πέμπτη 3 Αυγούστου 

Ώρες Λειτουργίας: 17:00 – 19:30

Σημείωση: την Τετάρτη 2 Αυγούστου το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ.  18:30 – 20:30 

Την δράση πραγματοποιεί το εργαστήριο Ψηφιδωτού «Ψηφίδων Τέχνη Εύ Ποιώ» με τον επιμορφωτή ψηφιδογράφο κύριο Νικόλαο Μανιουδάκη.  Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν με χρωματισμένους ξηρούς καρπούς και όσπρια δημιουργώντας μικρά έργα τέχνης. Πρόκειται για μία εύκολη και εντυπωσιακή εισαγωγή στην τέχνη του ψηφιδωτού.  Η δράση  απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.

ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ / 8ο ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ ΟΔΩΝ 2023

Εικαστική Παρέμβαση, Τοιχογραφία από την Καλλιτεχνική Ομάδα VΛ

1) Αριάδνη. Το μυθικό αυτό πρόσωπο συμβολίζει τις θηλυκές μορφές που καθοδηγούν, παίρνοντας  δραστικές αποφάσεις, παλεύοντας ενάντια σε τέρατα και στον καθωσπρεπισμό. Το νήμα που προτάσσει η γυναικεία μορφή μπορεί να μας οδηγήσει στο φως, ακόμα και μέσα από τους πιο σκοτεινούς λαβύρινθους.

Καλλιτέχνες: Νίκος. Αθανασάκης, Νεφέλη Σουλακέλλη. Νίκος Τσιρκινίδης.

Εικαστική Παρέμβαση, Τοιχογραφία – Προσωπογραφία του Νίκου Καζαντζάκη διαστάσεων 19Χ11μ. στον ανατολικό τοίχο του ξενοδοχείου Capsis Astoria (Πλατεία Ελευθερίας).

Τοιχογραφία από τον Αλέξανδρο Ραπτακη

Ο Νίκος Καζαντζάκης (1883-1957), ένας από τους πιο γνωστούς  διεθνώς Έλληνες συγγραφείς του 20ού αιώνα, υπήρξε ποιητής, μυθιστοριογράφος, δραματουργός και διπλωμάτης. Το έργο του χαρακτηρίζεται από έντονο φιλοσοφικό προβληματισμό,, ανθρωπισμό, και αναζήτηση της πνευματικής αλήθειας.

Η τοιχογραφία αυτή του ζωγράφου Αλέξανδρο Ραπτάκη, αποτίει φόρο τιμής στον Νίκο Καζαντζάκη και αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της συνεισφοράς του στη λογοτεχνία και την ανθρωπότητα.

Εικαστική Παρέμβαση: Δημιουργία Μαυροπίνακα από την καλλιτεχνική ομάδα Da Vinci

Δημιουργία ή ανανέωση μαυροπινάκων με φράσεις που εμπνέονται οι πολίτες  σε σχέση με το εκάστοτε θέμα (“Τι αγαπάς στο Ηράκλειο”, “Τι θα ήθελα να κάνω για να αλλάξει ο κόσμος”). Θα υποστηριχθεί από τα μέλη του Πολυχώρου και πιο συγκεκριμένα από τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας Da Vinci. Η ομάδα αποτελείται από  ερασιτέχνη ζωγράφο και μέλη του Πολυχώρου.

Ζωγραφίζουμε τις γειτονιές: Το “Τέχνη Καθ’ Οδόν” διαθέτει τα χρώματα σε ερασιτέχνες εικαστικούς που μας “χαρίζουν” την τέχνη τους, ομορφαίνοντας τις γειτονιές!   Κοιτάξτε γύρω σας! 

Ζωγραφίζουμε τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ Το “Τέχνη Καθ΄ Οδόν” συνεχίζει να δίνει χρώμα στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ. Μια εικαστική παρέμβαση με εθελοντική συμμετοχή καλλιτεχνών της πόλης!  Ευχαριστούμε την COSMOTE για την στήριξη της δράσης με την παροχή της απαιτούμενης άδειας.

ΣΚΑΚΙ / 8ο ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ ΟΔΩΝ 2023

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ  – Το Τέχνη Καθ’ Οδόν … δημιουργεί 2 μεγάλες επιδαπέδιες σκακιέρες μέσα στο Πάρκο Γεωργιάδη και σας προσκαλεί να … μάθετε Σκάκι!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ  ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 1-3/8/2023

Τρίτη 1η Αυγούστου 2023 :

ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΗ ΚΩΣΤΑ ΚΛΩΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ 20 ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

Ο προπονητής σκακιού και σκακιστής Κώστας Κλώκας θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 20 αντιπάλους διαφόρων επιπέδων και ηλικιών σε 20 διαφορετικές σκακιέρες (αγώνας «σιμουλτανέ»).

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 :

ΑΓΩΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ (BLITZ)

Στους αγώνες blitz κάθε παίκτης έχει συνολικό χρόνο 3 λεπτά για όλη την παρτίδα και δύο δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση που πραγματοποιεί. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό!

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 :

Παρουσίαση: «ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ».

Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκακιού για την  πνευματική ανάπτυξη και την προσωπικότητας ιδιαίτερα των παιδιών καθώς και οι εξελίξεις από την εισαγωγή του σκακιού στα σχολεία.

Οι δράσεις θα διεξάγονται καθημερινά από τις 18.00 έως τις 22.00 στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα υπάρχουν επίσης 10 επιτραπέζιες σκακιέρες για να μπορούν να παίζουν ελεύθερα όσοι ενδιαφέρονται.

Οι σκακιέρες θα παραμείνουν διαθέσιμες στο Πάρκο σε όλη τη διάρκεια του χρόνου για τους λάτρεις του Σκακιού αλλά και όσους θέλουν να μάθουν Σκάκι!

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΑΙΘΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

20:30  Οι «Τροβαδούροι του Ήλιου» για πρώτη φορά στο «Τέχνη Καθ΄ Οδόν»!  Ξεκινάνε  από τα Λιοντάρια για μια μεγάλη μουσική βόλτα στην πόλη και μας ξεσηκώνουν με την τρομερή ενέργειά τους! Ακολουθήστε τους και απολαύστε μοναδικές στιγμές.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

21:00  Οι «Τροβαδούροι του Ήλιου» καταλήγουν στην Πλατεία Ελευθερίας και παραδίδουν τη σκυτάλη  στον …Δήμαρχο για να κηρύξει την  έναρξη του Φεστιβάλ!

21:15 Χαιρετισμός Δημάρχου

21:30 ΣΥΝΑΥΛΙΑ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ – «BANDIERA ROSSA». Μαζί του η Μαργκώ Ενεπεκίδη

Ο Διονύσης Τσακνής στο Ηράκλειο, για μια συναυλία με αναφορά στο παρόν και το μέλλον της rock μουσικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα νέα τραγούδια του καλλιτέχνη, που μόλις κυκλοφόρησαν, με τίτλο «Bandiera Rossa».

Τον συνοδεύουν 4 εξαιρετικοί μουσικοί, που θα μας διασκεδάσουν και θα μας θυμίσουν την Ελλάδα που χάσαμε, την Ελλάδα που αγαπάμε, τη μουσική Ελλάδα της νιότης μας!

Μαζί του η ταλαντούχα τραγουδίστρια Μαργκώ Ενεπεκίδη, που τα τελευταία χρόνια έκανε αίσθηση με την παρουσία και την υπέροχη φωνή της.

Συντελεστές:  Διονύσης Τσακνής, Μαργκώ Ενεπεκίδη, Δημήτρης Μπέλλος (μαέστρος – πιανίστας),  Δημήτρης Καρασούλος (Ηλεκρική Κιθάρα), Ηλίας Παρασκευόπουλος (Τύμπανα), Αντώνης Καλατζάκος (Μπάσο), Κώστας Κυριακίδης (Ηχοληψία), Kανούση Ευαγγελία – Artistic Bug Productions (επιμέλεια παραγωγής σχήματος).

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου)

11:00 – 14:00 «Το δεινοθήριο …στην τέχνη!» έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Μικρό και μεγάλο δεινοθήριο δίνουν το έναυσμα για ποικίλες χειροποίητες καλλιτεχνικές δημιουργίες στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης! Ελάτε να παίξουμε, μαθαίνοντας για το δεινοθήριο μέσα από ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι που σχεδίασε η ομάδα του μουσείου, υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Κρήτης, και παρουσιάζεται στο κοινό δεύτερη φορά!

Προσοχή! Το πολύχρωμό μας δεινοθήριο «πεθαίνει» για… φωτογραφίες!

Δεν απαιτείται κράτηση θέσης. 

Ξεκίνησαν και περιμένουν να τις επισκεφθείτε:

  1. H εικαστική έκθεση με τίτλο: «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για τη ζωγραφική είναι αλήθεια». Συλλογή Σωτήρη Φέλιου  στην Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου – Βασιλική Αγίου Μάρκου (Οργάνωση: Δήμος Ηρακλείου, Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία»).
  2. H Έκθεση Χειροτεχνών στην Πλατεία Ελευθερίας.
  3. H Έκθεση Φωτογραφίας από τη Φωτογραφική ομάδα Αϊ-Γιάννη «Του μικρού βοριά», στο πατάρι του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
  4. H Έκθεση Φωτογραφίας, με τίτλο: CUBA, the land of joy, passion and hope, στο Αίθριο του ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ, από τον George Dryjohn.
  5. Εκθέσεις Φωτογραφίας από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου (Ε.Φ.Ε.Η.)στην Δικαιοσύνης και στον Λάκκο.
  6. H Υπαίθρια Έκθεση Χειροποίητων Καραβιών από τον Εμμανουήλ Ψαρουδάκη στον Καράβολα.

Διαβάστε προσεκτικά τις ώρες επισκέψεως κάθε μίας (σελ. ….)

Κοιτάξτε επίσης γύρω σας: Υπέροχες τοιχογραφίες και εικαστικές παρεμβάσεις εξελίσσονται στην πόλη!

1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

20:00 -21:00 Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα Per Ora

Συντελεστές: Stelios Perogiannakis (Ηλεκτροακουστική κιθάρα – φωνή), Νίκος

Ματαλλιωτάκης (Ντραμς – φωνή), Alex Rosen (Ηλεκτρική κιθάρα)

21:00 – 23:30 Συναυλία με τη Βαγγελιώ Φασουλάκη   

Η Βαγγελιώ Φασουλάκη ανακατεύει στον καμβά της χρώματα και ήχους από διάφορα είδη μουσικής και, μπαίνοντας σε ρόλους, οδηγεί το κοινό σ’ ένα διαδραστικό ταξίδι γεμάτο μικρές χιουμοριστικές, αλλά και περίεργες ιστορίες. 

Βάλτε άνετα παπούτσια, ξεσκονίστε τις χορευτικές σας φιγούρες- από το κλασικό ροκ μέχρι τη μοντέρνα ντίσκο-, αφεθείτε και χαλαρώστε υπό την προστασία των υπερμεγέθων, πολύχρωμων βλεφαρίδων της. Μη φοβηθείτε το σουρεαλισμό,  είναι …φίλος της! 

Συντελεστές: Νίκος Βογιατζάκης (ηλ. κιθάρα, σινθεσάιζερ), Γιάννης Σταυρακάκης (ηλ. κιθάρα), Σωτήρης Αλεξάκης (ακουστική κιθάρα), Νικόλας Χριστόπουλος (τύμπανα), Νίκος Τριαλώνης (ηχοληψία). 

ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

19:00 – 20:00 Ανοιχτές Ξεναγήσεις στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη: Με αφορμή το «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2023 η «Β.Δ.Β.» πραγματοποιεί ξεναγήσεις ανοιχτές στο κοινό.  Οι δημότες και οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για την ιστορία της, τα τμήματά της, τη λειτουργία και γενικά για το έργο και την προσφορά της στο αναγνωστικό και ερευνητικό κοινό. H Βιβλιοθήκη μας κλείνει φέτος 110 χρόνια λειτουργίας και θεωρείται ένα από τα κορυφαία πνευματικά ιδρύματα του νησιού και της χώρας μας.

Επιμέλεια Ξεναγήσεων:  Αριστέα Τ. Πλεύρη  (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού).

ΟΔΟΣ ΙΔΗΣ (ΣΤΑΥΡΟΣ)

20:00 Imagination Station (Σταθμός Φαντασίας) από την ομάδα Daedalus

Academy

Φαντασμαγορικά Circus Shows, που θα εκτοξεύσουν την διάθεση, αφήνοντας εκστασιασμένους όλους τους θεατές με έντονη αίσθηση αφύπνισης και πληρότητας!

Η αφυπνιστική παράσταση Imagination Station (Σταθμός Φαντασίας) είναι διαδραστική και περιλαμβάνει το κοινό στην πλοκή της. Φροντίζουμε κάθε παιδί από τους νεότερους μέχρι τους μεγαλύτερους, ακόμα και ενήλικες, να συμμετέχουν όλοι στην ψυχαγωγία! 

Η παράσταση εμπεριέχει μαγικά κόλπα, σχοινοβασία, μονόροδο, ξυλοπόδαρα,

ζογκλερικά και πολλές εκπλήξεις!

ΑΙΘΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

21:15 – 22:30 «Λουλούδια στο Πιάνο»: Ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο, με την Εμμανουέλα Νινιράκη (ερμηνεία), και το Μανώλη Κανακάκη (πιάνο).

Πρόκειται για μια διαδρομή στα χρόνια του ελληνικού τραγουδιού, που αγγίζει σημεία της παράδοσης και φτάνει στο σήμερα. Ένα ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο, σαν μια νυχτερινή βόλτα στους σημαντικότερους σταθμούς της ιστορίας της ελληνικής μουσικής. Το ταξίδι μας, εξηγούν οι καλλιτέχνες, ξεκίνησε από λαϊκά στενά και ρεμπέτικους δρόμους, για να φτάσουμε στις ρετρό Αθηναϊκές συνοικίες που περπάτησε ο Αττίκ και στην «οδό Ονείρων» του Μάνου Χατζιδάκι. Σ‘ εκείνα τα μέρη που πήγαμε, ψάχνοντας και μελετώντας, θέλουμε να σας ταξιδέψουμε. Να περπατήσουμε παρέα, να τραγουδήσουμε μαζί και ν’ ανθίσουμε σαν λουλούδια πάνω στο πιάνο.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

18:00 – 19:30 MOSAIC Kid’s Art Lab – Εισαγωγή στην τέχνη του Ψηφιδωτού για μικρά και μεγάλα παιδιά! (βλ.και  σελ…. Εκθέσεις-εργαστήρια)

19:30 – 20:40  «Το κανονάκι συναντάει τους περαστικούς…» Ο Μανώλης Κανακάκης και οι μαθητές του με τα κανονάκια τους, θα συναντηθούν μπροστά στον Άγιο Τίτο και θα μας ταξιδέψουν με ήχους  μαγικούς.

Συμμετέχουν: Κατερίνα Ανδρουλάκη, Μάρθα Γριβάκη, Κατερίνα Μακράκη, Μαριάννα Σκουντή, Καλλιόπη Τζαγάκη, Αλκυόνη Χατζάκη. 

20:50 -23:30 «The Variables»: Συναυλία

Ένα δυναμικό τρίο, με διεθνές ρεπερτόριο, που μας ταξιδεύει στο χρόνο με ξεσηκωτική, rock and roll, καλοκαιρινή μουσική και ρομαντική διάθεση!

Συντελεστές: Ιωάννης-Μαρίνος Μαραγκουδάκης (Πλήκτρα), Έλενα Βιαννιτάκη (Vocals), Μανώλης Μαρκάκης (Κιθάρα, Vocals). 

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΑΥΛΗ). Οδός Ανδρόγεω 2.

19:30 – 20:30 «Πλουμιστά Παραμύθια» – Ιστορίες της κυρά-θάλασσας. 

Μουσικο-αφηγηματική παράσταση με λαϊκά παραμύθια για μικρούς και μεγάλους! Αφηγήτρια και μουσικός σας καλούν σε ένα φανταστικό ταξίδι σε κόσμους μαγικούς, που μυρίζουν Αιγαίο κι αέρα θαλασσινό! 

Αφήγηση: Ευαγγελία Ορφανουδάκη, Μουσική: Αλέκος Φανουράκης

ΚΟΥΜΠΕΣ

20:00 – 22:30  «Στους Δρόμους του Ελληνικού Τραγουδιού»: Συναυλία με κιθάρα, φωνή, φλάουτο και κρουστά. Ένα πρόγραμμα γεμάτο αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, με έναν ιδιαίτερο συνδυασμό ηχοχρωμάτων κιθάρας και φλάουτου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, καθώς καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής μουσικής. Έχουν γίνει επιλογές λαϊκών, παραδοσιακών, έντεχνων ελληνικών τραγουδιών, ικανοποιώντας έτσι όλους τους λάτρεις του ελληνικού πενταγράμμου.

Συντελεστές: Ανδρέας Γραμματικάκης (κιθάρα, φωνή), Κωνσταντίνος Ψαρουλάκης (Φλάουτο, Φωνή), Νίκος Καλαθάκης (κρουστά).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

20:00 – 21:00  Χοροί του Ποντιακού Ελληνισμού από το «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού».

Το «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού» παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς και φορεσιές από τον Ποντιακό Ελληνισμό. Η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού άρχισε 3.000 χρόνια πριν, με τις πρώτες Ελληνικές αποικίες. Η αφετηρία της ιστορίας βυθίζεται στο θρύλο της Αργοναυτικής εκστρατείας. Έτσι αρχίζει ο μύθος της έλευσης των πρώτων Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο, για να καταλήξει 3.000 χρόνια μετά στον τραγικό ξεριζωμό και την επιστροφή στην προαιώνια πατρίδα. Η μεγάλη και μακραίωνη ιστορία αυτού του τόπου και του λαού, η αρχέγονη ιστορία των Ποντίων και ο σπουδαίος πολιτισμός τους δεν θα σβηστεί και θα συνεχίζει να τιμάται .

Με μεράκι και σεβασμό στην πολιτιστική μας παράδοση, το Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, έχει ως στόχο τη διάσωση και τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είτε πρόκειται για χορό, είτε μουσική, ενδυμασία, δημοτικό τραγούδι ή ήθη και έθιμα του τόπου μας. Μελετά και διδάσκει παραδοσιακούς χορούς όλου του Ελληνισμού. Δίνει έμφαση στους χορούς του νησιού μας, της Κρήτης, τους οποίους μελετά και αναβιώνει ήδη από το 1987. Παράλληλα, διδάσκει πάνω από 700 χορούς από όλες τις περιοχές τις Ελλάδας, τη Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Κύπρο, προσπαθώντας να προσεγγίσει την κίνηση και το ύφος τους, με σεβασμό στην κάθε περιοχή. Ένας λαός που έχει χάσει την παράδοση του είναι σαν άνθρωπος που έχει χάσει το μνημονικό του, σαν δέντρο χωρίς ρίζες.

21:10 – 23:00 Συναυλία Κρητικής μουσικής με τον Γιώργο Ξυλούρη (Καντρή).

Συντελεστές: Γιώργος Ξυλούρης (Φωνή, Λύρα), Μανώλης Σαλούστρος (Λαούτο), Δημήτρης Αποστολάκης (Λαούτο), Μηνάς Παναγιωτάκης (κρουστά) 

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ

21:00 – 23:00  Συναυλία με τίτλο: «Παίξε Τσιτσάνη μου…»

Ο Βασίλης Τσιτσάνης άφησε,  με τη ζωή και το έργο του, ένα σπουδαίο στίγμα στο ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι. Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια από το προπολεμικό και το μεταπολεμικό έργο του δημιουργού. Θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε και θα απολαύσουμε μια  ξεχωριστή βραδιά.

Συντελεστές: Γιάννης Παξιμαδάκης (μπουζούκι, φωνή), Νίκος Σταματάκης (κιθάρα, φωνή), Γιώργος Κοντογιάννης (μπουζούκι, φωνή), Γιάννης Κρητικός (μπαγλαμά), Θέμης Πολυζωάκης (βιολί).

ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΚΑΡΑΒΟΛΑ (Στην παραλιακή λεωφόρο).

21:00 – 23:00  Συναυλία από το «Maria Kopanaki trio». Η Μαρία Κοπανάκη, παρέα με το Νίκο Βέργο, το Γιώργο Στεφανάκη και τις κιθάρες τους έρχονται να μας πουν τα τραγούδια τους με ευαισθησία, κέφι και μπρίο! Τραγούδια αναμενόμενα, μα και απρόβλεπτα. Ο Κραουνάκης και η Αρλέτα συναντούν το Μουζάκη και η Μαίρη Λίντα με την Ρίτα συνυπάρχουν με τον Χιώτη και τον Τσιτσάνη. Ευαίσθητες μελωδίες και ιστορίες βγαλμένες από την ίδια τη ζωή, σε έντονο ρυθμό και τέμπο έντεχνο, παλαιό-λαϊκό, με γερές δόσεις σαρκασμού. Ύφος ρετρό κινηματογραφικό, με swing πινελιές! Γινόμαστε όλοι μια παρέα και μοιραζόμαστε μουσικές και συναισθήματα.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (προαύλιος χώρος του Μουσείου, Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου).

11:00 – 14:00 «Το δεινοθήριο …στην τέχνη!» έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Μικρό και μεγάλο δεινοθήριο δίνουν και σήμερα το έναυσμα για ποικίλες, χειροποίητες, καλλιτεχνικές δημιουργίες, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης! Ελάτε να παίξουμε, μαθαίνοντας για το δεινοθήριο μέσα από ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι, που σχεδίασε η ομάδα του μουσείου, υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Κρήτης, και παρουσιάζεται στο κοινό για δεύτερη φορά!

Προσοχή και πάλι! Το πολύχρωμό μας δεινοθήριο «πεθαίνει» για… φωτογραφίες!

Δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

ΤΡΙΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

21:00 – 23:30 Συναυλία: Ο Μάνος Παπαδάκης συναντά την Μιρέλα Πάχου.

Ο Μάνος Παπαδάκης γιορτάζει τα 15 χρόνια της «Γύρας» του και προσκαλεί στη γιορτή του, τη Μιρέλα Πάχου! Τραγούδια από τη δισκογραφία και των δυο καλλιτεχνών, σε μια σύμπραξη που φέρνει στη «Γύρα» δυο από τις πιο ξεχωριστές νέες φωνές στο χώρο της Ελληνικής τραγουδοποιίας! 

Συντελεστές: Μάνος Παπαδάκης (Φωνή, Κιθάρα),Μιρέλα Πάχου (Φωνή, Ακορντεόν), Γιάννης Κοντάκης (Ηλ. Μπάσο),  Αποστόλης Γιασλακιώτης (Ηλ. Κιθάρα), Νίκος Οικονομέας (κλαρίνο),  Πολύδωρος Φραντζεσκάκης (τύμπανα).

ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

19:00 – 20:00 Ανοιχτές Ξεναγήσεις στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη: Με αφορμή το «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2023» η «Β.Δ.Β.» συνεχίζει να πραγματοποιεί ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό. Οι δημότες και οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για την ιστορία της, τα τμήματά της, τη λειτουργία και γενικά για το έργο και την προσφορά της στο αναγνωστικό και ερευνητικό κοινό. H Βιβλιοθήκη μας κλείνει φέτος 110 χρόνια λειτουργίας και θεωρείται ένα από τα κορυφαία πνευματικά ιδρύματα του νησιού και της χώρας μας.

Επιμέλεια Ξεναγήσεων:  Αριστέα Τ. Πλεύρη  (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού).

ΑΙΘΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

19:00 – 21:00 Εικαστική δράση με τίτλο: Ο τοίχος είχε τη δική σας «ιστορία», από τη συμβουλευτική Μονάδα Εφήβων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Ένας διαφορετικός τρόπος επικοινωνίας, σε πραγματικό, και όχι εικονικό, τοίχο αυτή τη φορά (στην είσοδο του Πολύκεντρου από την πλευρά της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου). Η δράση έχει στόχο να παντρέψει την παράδοση με τον μοντέρνο τρόπο έκφρασης. Στον τοίχο θα μπορεί καθένας να «ανεβάσει» σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες, με οποιοδήποτε μέσο τον αντιπροσωπεύει (στυλό, μαρκαδόρους, ζωγραφιές, κ.λπ.), πάνω σε ένα διαφορετικό πολυπολιτισμικό καμβά έκφρασης! Τη δράση θα «στολίσει» μουσικά ο DJ Μπάμπης Κολοκούρης!

21:10 – 23:00 Στη «σκηνή» ανεβαίνει η νεανική μπάντα Can of Gems, με τα μοντέρνα τραγούδια της.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

19:00 – 20:00  Τα “Βιβλία πάνω στη Σκηνή” πάνε …πλατεία!

Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ στην πλατεία Αγίου Τίτου! Διαδραστικό, θεατρικό Αναλόγιο παιδικής λογοτεχνίας, με την παιδαγωγό και αφηγήτρια Ευαγγελία Ορφανουδακη. Αναγνωστική απόλαυση με τρόπο βιωματικό!

Επί σκηνής παιδικές διασκευές ενός κλασικού έργου, που σατιρίζει την ανθρώπινη φύση και διδάσκει, χωρίς διδακτισμό: “Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ”!  Τι είδε και τι γνώρισε ο διάσημος Γκιούλιβερ στις φοβερές του περιπέτειες;

Επιμέλεια – παρουσίαση: Ευαγγελία Ορφανουδακη 

20:00 -21:00 «Οι Τροβαδούροι του Ήλιου» σε συναυλία με τίτλο: “Τραγουδάμε για έναν καλύτερο κόσμο”

Μια 15μελής μουσικοθεατρική ομάδα που  αναβιώνει, πάνω από 10 χρόνια στην πόλη του Ηρακλείου ένα παλιό έθιμο. Προσφέρει ένα μουσικο-θεατρικό δρώμενο στους δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Τα τραγούδια και η ενδυμασία ταξιδεύουν με νοσταλγικό τρόπο όσους τους συναντήσουν στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Σκοπός της ομάδας είναι να υπενθυμίσει τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου: “Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδελφέ μου απ’ τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο.”

Συντελεστές: Τάσος Ράσσιος (υπεύθυνος ομάδας «Τροβαδούροι του ήλιου project»/καθηγητής κιθάρας/θεατρική διασκευή τραγουδιών/κιθάρα-φωνή),  Κλαύδιος Άμζα (τύμπανα/νταούλι),  Δημήτρης Αραμπατζής (βιολί-φωνή),
Νίκος Τζουνάκος (εμψυχωτής ομάδας-φωνή), Βαρθολομαίος Κλουβιδάκης (φωνή και θεατρική απόδοση), Ηλίας Σπυρολάρης (φωνή και θεατρική απόδοση), Μάνος Καψανάκης (φωνή και θεατρική απόδοση),  Μάνος Πασγιάννης (φωνή και θεατρική απόδοση), Μαρία Καναβάκη (δημόσιες σχέσεις), Ευθυμία Μπαλτσιώτη (φωνή και θεατρική απόδοση),  Αναστασία Μάτα (φωνή και θεατρική απόδοση) Ειρήνη Φανουράκη (φωνή και θεατρική απόδοση),  Αντωνία Κοπιδάκη (υπεύθυνος ενδυμασίας-αμπιγιέζ, φωνή),  Έφη Καραμπίνη (φωνή και θεατρική απόδοση) Ρομπέρτα Γκρίμπελ (φωνή και θεατρική απόδοση)

21:15 – 23:00 Συναυλία με τη Στέλλα Κανετάκη.

Έντεχνα και ροκ ελληνικά τραγούδια ζωντανεύουν στη σκήνη μέσα από εκπληκτικές ερμηνείες. Η Στέλλα Κανετάκη και οι ταλαντούχοι μουσικοί της θα προσφέρουν στο κοινό ένα μελωδικό ταξίδι.

Συντελεστές: Αλέξανδρος Κανακάκης (Πνευστά),  Δημήτρης Νεονάκης (Ηλεκτρική Κιθάρα), Νίκος Παγωμένος (Τύμπανα), Μάνος Παπαδάκης (Μπάσο).

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ (ΑΥΛΗ)

18:00 – 20:30 MOSAIC Kid’s Art Lab – Εισαγωγή στην τέχνη του Ψηφιδωτού για μικρά και μεγάλα παιδιά! (βλ. σελ… Εκθέσεις-εργαστήρια)

ΚΟΥΜΠΕΣ

20:00 -22:30 «Ότι Αγαπάμε». Συναυλία με τους ΜΩ ΚΑΙ ΡΕΩ,  με επιλεγμένα ροκ και έντεχνα τραγούδια. Τα 15 μέλη του συγκροτήματος παίζουν διάφορα μουσικά όργανα, έγχορδα, πνευστά και κρουστά.  Αυτό που κάνει την παράστασή τους ιδιαίτερα ξεχωριστή είναι ότι οι στίχοι όλων των τραγουδιών μεταφέρονται στο κοινό και στη νοηματική γλώσσα.

Συντελεστές: Γιάννης Δερμιτζάκης, Ναυσικά Λαδουκάκη, Ελένη  Κοκόνη, Ελένη Ξημεράκη, Κωνσταντίνα Μηλαθιανακη, Λευτέρης Καλλιγιαννάκης,  Κορίνα Κοκκινάκη, Δάφνη Πατρινού, Κατερίνα Μαντιδάκη, Κωστας Κοκκινάκης, Γιωργος Μπουγαδάκης, Μάνος  Τσικαλάς.

Μεταφορά στη  Νοηματική: Πόπη Παρασύρη. 

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιάννης Δερμιτζάκης. 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

19:00 – 20:30 Θεατρικό Εικαστικό Παιγνίδι: «Ελιά με λένε», από την ομάδα καλλιτεχνικών δράσεων «Παίξε μαζί μας».               

Ένα διαδραστικό, βιωματικό, θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι με έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα.  Μέσα από το παιχνίδι, το παραδοσιακό τραγούδι και τον χορό και με εικόνες παλαιού ελαιοτριβείου, τα παιδιά μαθαίνουν για την ελιά, τη βιολογική καλλιέργεια και την παραγωγή ελαιολάδου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αξία της φύσης και στη συμβολή της στην καθημερινότητά μας.  Ζωγραφίζουμε δέντρα ελιάς και δοκιμάζουμε το ελαιόλαδο της φετινής χρονιάς.

Για παιδιά 4 ετών και άνω.

20:45 – 23:00 Ρεμπέτικες Πενιές! Μουσικές και μελωδίες του ρεμπέτικου τραγουδιού Συντελεστές: Βίκτωρας Ανδρεαδάκης (μπουζούκι), Γιώργος Καρέλης (κιθάρα) και Νίκος Καλαθάκης (κρουστά)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΟΥ

21:00 – 23:00 «Το καφέ Αμάν του Λάκκου» – ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ!!!

Στη ζωή του Λάκκου μέσα από τις μελωδίες και τους χορούς ενός καφέ αμάν της κακόφημης τότε συνοικίας του Μεγάλου Κάστρου, στην πρώτη τριακονταετία του 20ου αιώνα θα μας ταξιδέψει η ορχήστρα του Μιχάλη Κώτη και το «Χορόσπιτο» του Γιάννη Πλαγιωτάκη, με το θεατρικό έργο του Αγησίλαου Αλιγιζάκη «Το καφέ αμάν του Λάκκου». Το μπουλγαρί, το μπουζούκι, το βιολί και το κανονάκι θα συνοδέψουν τα ταμπαχανιώτικα, τα τσιφτετέλια, τους καρσιλαμάδες, τους μπάλους, τα ζεϊμπέκικα, τα απτάλικα και τα χασάπικα, ενώ ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μανώλης Κουκιαδάκης αναλαμβάνει τον ρόλο του πρωταγωνιστή-αφηγητή και σκηνοθετεί την παράσταση.

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

21:00 -23:30  Έντεχνη Συναυλία με τον Ηλία Μαυραειδή.

O Ηρακλειώτης καλλιτέχνης με την ιδιαίτερη, ζεστή φωνή του ερμηνεύει σ’ ένα όμορφο, έντεχνο πρόγραμμα, αγαπημένα, διαχρονικά τραγούδια. Μαζί του ο μαέστρος Κωνσταντίνος Παπαδάκης στο πιάνο και ο Μάνος Παπαδάκης στην κιθάρα.

ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

21:00 Το Θέατρο Σκιών Κρήτης, με τον Άθω Δανέλλη παρουσιάζει «Τα Σαράντα Μπαλώματα του Καραγκιόζη, στο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν»». Προτάσεις με τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου  σκιών, με περιπέτειες και τις ανεξίτηλες ατάκες του Καραγκιόζη.  

Συντελεστές: Άθως Δανέλλης, Μιχάλης Φοινικιανάκης, Γιάννης Παπαδόπουλος (Γιουβάν).

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

20:30- 21:00 Street Style Dance Show από τα κορίτσια του Ελληνικού Κέντρου Χορού και Παραστατικών Τέχνών «ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ»

21:00 – 23:30 The Swingin’ Cats!  Συναυλία με τίτλο:  “The New Classics”.

Οι Swingin’ Cats ανεβαίνουν στη σκηνή του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» και σας προσκαλούν σε ένα non stop χορευτικό party. Θα σας ταξιδέψουν σε όλες τις δεκαετίες με τις μουσικές επιλογές τους, κομμάτια που ενώνουν μικρούς και μεγάλους. Είστε έτοιμοι για ένα live γεμάτο ενέργεια, κέφι και χορό μέχρι… τελικής πτώσεως;

Σημειώνουμε ότι οι Swingin’ Cats μετρούν 13 χρόνια παρουσίας στα ελληνικά μουσικά δρώμενα, με εκατοντάδες εμφανίσεις σε venues και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τον κομψό jazzy ήχο τους, το κέφι και την αστείρευτα δημιουργική τους φύση, αναμειγνύουν μουσικά ρεύματα, όλων των εποχών, με ευρηματικό τρόπο. Επανεκτελέσεις αγαπημένων δημιουργών {Χιώτη Μάμπο, Μουζάκη, Χατζιδάκι} σε συνδυασμό με Jazzy διασκευές των μεγαλύτερων ραδιοφωνικών επιτυχιών. Μουσική που σας ταξιδεύει στην ανεμελιά παλιών και αθώων εποχών. Στο σχήμα τραγουδά σταθερά ο Γιώργος Ζερβός, ιδρυτικό μέλος και μαέστρος του σχήματος. Έχουν συνεργαστεί επί σκηνής με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες όπως τους: Κωστή Μαραβέγια, Έλενα Παπαρίζου, Πάνο Μουζουράκη, Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα κ.ά.

Στο ενεργητικό τους καταγράφονται επίσης αρκετά support acts σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς δισκογραφίας όπως: Thievery Corporation, Parov Stelar, Marc Almond, Imany, Jive Aces, Royal Crown Revue, Puppini Sisters κ.ά.

Συντελεστές: George Zervos (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα), Rosey Blue (φωνή), Δημήτρης Καλονάρος (τύμπανα), Στάθης Παρασκευόπουλος (κοντραμπάσο), Ορέστης Πετράκης (πλήκτρα), Βαγγέλης Κατσαρέλης (τρομπέτα), Γιώργος Ζαρέας (τρομπόνι), Δημήτρης Κυριακάκης (ηχοληψία), Management: dsevents.gr

ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

19:00 – 20:00 Ανοιχτές Ξεναγήσεις στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη: Με αφορμή το Τέχνη Καθ’ Οδόν 2023 η «Β.Δ.Β.» πραγματοποιεί ανοιχτές ξεναγήσεις για το κοινό. 

(Βλ. σελ. ΤΡΙΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)

ΑΙΘΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

21:15 – 22:30 The Maréa Duet: Ένα γυναικείο ντουέτο, αποτελούμενο από τη Janna, τρομπετίστρια και τη Βάλια σαξοφωνίστρια. Σαξόφωνο και τρομπέτα συνδυάζονται με εμπορική, χορευτική μουσική για να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα στους δρόμους του Ηρακλείου και να προσφέρουν μια βραδιά γεμάτη χορό και διασκέδαση ενώ η σκηνική παρουσία θα σας μείνει αξέχαστη!

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ

18:00 – 19:30 MOSAIC Kid’s Art Lab – Εισαγωγή στην τέχνη του Ψηφιδωτού για μικρά και μεγάλα παιδιά!(βλ. σελ… Εκθέσεις-εργαστήρια)

19:40 – 20:50 Συναυλία με τον Σταύρο Σταυρακάκη. Ο Σταύρος Σταυρακάκης παρουσιάζει τραγούδια από την πρόσφατη και την παλαιότερη δισκογραφία του, σε μια διαφορετική εκδοχή τους, με δύο ακουστικές κιθάρες. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με διασκευές αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών. Μαζί του στη σκηνή ο Δημήτρης Νεονάκης.

21:00 – 23:30 «Αηδόνι στο Κλουβί». Συναυλία  με την Εμμανουέλα Νινιράκη

Με αφετηρία τον τόπο τους, την Κρήτη, η Εμμανουέλα Νινιράκη και οι συνεργάτες της Χάρης Μανουσάκης και Νίκος Βογιατζάκης ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα και παρουσιάζουν τη μουσική τους! Σ’ αυτήν την παράσταση θα παρουσιάσουν τραγούδια της ερμηνεύτριας από τον πρώτο της δίσκο «Αηδόνι στο κλουβί», πλαισιωμένα από άλλα αγαπημένα -σύγχρονα και παραδοσιακά- ακούσματα, με μια προσωπική μουσική ματιά και ενδιαφέρουσα αυτοσχεδιαστική διάθεση. Ακουστικοί και ηλεκτρικοί ήχοι μπλέκονται, δημιουργώντας κάθε φορά κάτι νέο!

Συντελεστές: Εμμανουέλα Νινιράκη (Ερμηνεία), Χάρης Μανουσάκης (Ακουστική κιθάρα, Loops), Νίκος Βογιατζάκης (Ηλεκτρική κιθάρα).

ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΑΥΛΗ)

19:00 -20:30 Θεατρικό Εικαστικό Παιγνίδι «Μέλη, η μέλισσα!» από την ομάδα καλλιτεχνικών δράσεων «Παίξε μαζί μας».              

Ένα βιωματικό θεατρικό παιχνίδι για τη ζωή της μέλισσας και το μέλι! Επισημαίνεται η θέση της μέλισσας στη φύση, ο τρόπος ζωής της και πόσο άρρηκτη είναι η σχέση μέλισσας και ανθρώπου. Τα παιδιά συμμετέχουν διαδραστικά στο παιχνίδι, μαθαίνουν για την πλούσια καθημερινή ζωή της μέλισσας και το τέλος τα βρίσκει να γεύονται το πολύτιμο προϊόν της μέλισσας, το μέλι.

Για παιδιά 4 ετών και άνω!

ΚΟΥΜΠΕΣ

20:00 – 22:30  Συναυλία με τίτλο: «Παίξε Τσιτσάνη μου …» Ο Βασίλης Τσιτσάνης άφησε,  με τη ζωή και το έργο του, σπουδαίο στίγμα στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι. Στην παράσταση θα ακουστούν τραγούδια από το προπολεμικό και το μεταπολεμικό έργο του δημιουργού. Θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε και θα απολαύσουμε μια ξεχωριστή παράσταση.

Συντελεστές: Γιάννης Παξιμαδάκης (μπουζούκι, φωνή), Νίκος Σταματάκης (κιθάρα, φωνή), Γιώργος Κοντογιάννης (μπουζούκι, φωνή), Γιάννης Κρητικός (μπαγλαμά), Θέμης Πολυζωάκης (βιολί).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

19:00 – 20:00 Πλουμιστά Παραμύθια – Οικογενειακές ιστορίες του οίκου των Ατρειδών 

Οι Ατρείδες: μεγάλος μυθικός οίκος που ενέπνευσε τους αρχαίους τραγωδούς μας, με πρωταγωνιστές την Ιφιγένεια, τον Αγαμέμνονα,  την Κλυταιμνήστρα,  τον Ορέστη και την Ηλέκτρα.  Ήρωες τραγικούς, που πάλεψαν με την ανώτερη όλων των δυνάμεων, την ειμαρμένη. Γνωστοί στα πέρατα του κόσμου. Οι ζωές τους μοιάζουν με παραμύθι.  Κι ας μην έζησαν αυτοί καλά. Εμείς θα ζήσουμε καλύτερα!

Μια τολμηρή μουσικο-αφηγηματική παράσταση. Αφηγήτρια και μουσικός επί σκηνής, σε συνύπαρξη και …ακροβατική ισορροπία. Λόγος που ρέει και η μουσική, ως παράλληλη αφήγηση. Ένας δομημένος αυτοσχεδιασμός.

Αφήγηση: Ευαγγελία Ορφανουδάκη, Μουσική: Ισίδωρος Παπαδάκης. 

 21:10 – 23:30  Συναυλία Κρητικής Μουσικής με τον Χάρη Φασούλα.

Συντελεστές: Χάρης Φασουλάς (μαντολίνο τραγούδι), Μιχάλης Μπελιβάνης (λύρα, τραγούδι), Γιώργος Μπαμπάτσης (λαούτο), Μανώλης Δρίμης (κιθάρα) Αναστασία Φασουλά (τραγούδι, μπεντίρ)

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΚΚΟΥ

21:00 «Καραγκιόζης ο Ανίκητος». Παράσταση του «Θεάτρου Σκιών Κρήτης» στο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν», με τον Άθω Δανέλλη. Προτάσεις με τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου  σκιών, με περιπέτειες και τις ανεξίτηλες ατάκες του Καραγκιόζη.  

Συντελεστές: Άθως Δανέλλης, Μιχάλης Φοινικιανάκης, Γιάννης Παπαδόπουλος (Γιουβάν).

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

21:00  Συναυλία Κρητικής Μουσικής με τον Φίλιππο Βαμβουκάκη.

Παραδοσιακά κρητικά τραγούδια και σκοποί με τους Φίλιππο Βαμβουκάκη, Κωνσταντίνο και Αντώνη Σωμαράκη, Στέλιο Ζεμπίλη.

ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΚΑΡΑΒΟΛΑ

21:00 – 23:00   Συναυλία με τίτλο: «Τραγουδάκια στον αφρό»!

Μια παράσταση σαν συναυλία, μια συναυλία σαν ταξίδι θαλασσινό. Η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, γνωστή στο παιδικό κοινό από τις ραδιοφωνικές εκπομπές και τα βιβλία της και ο καταξιωμένος τραγουδοποιός Λεωνίδας Μαριδάκης συναντώνται επί σκηνής, σε μια παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά. Σηκώνουν πανιά, λύνουν τους κάβους και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να τραγουδήσουν, να παίξουν, να ακούσουν ιστορίες και να συνταξιδέψουν σε μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά.

Συντελεστές: Λεωνίδας Μαριδάκης (Κιθάρα, τραγούδι),  Βαλεντίνα Παπαδημητράκη (Αφήγηση, τραγούδι), Τεχνικός: Δημήτρης Γιαννούλης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

ΑΙΘΡΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ (Λιοντάρια)

20:00  Ο σύλλογος κρουστών BATALA CRETA στο «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2023»!

Τα μέλη και οι φίλοι των BATALA CRETA θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά μια ξεσηκωτική, μουσικοχορευτική παρέλαση. Πρόκειται για μια ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών που κινείται σε ρυθμούς samba reggae, με έδρα το Ηράκλειο. Ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια της ομάδας Batala, η οποία ιδρύθηκε στο Παρίσι το 1997. Θα παρελάσουν Έλληνες και ξένοι τυμπανιστές από χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Μην το χάσετε!

Αν δεν τους δείτε, σίγουρα θα τους ακούσετε!!!

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

20:30 – 21:15 The Maréa Duet ένα γυναικείο ντουέτο αποτελούμενο από την τρομπετίστρια Janna και τη σαξοφωνίστρια Βάλια.

Σαξόφωνο και τρομπέτα συνδυάζονται με εμπορική, χορευτική μουσική για να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα στους δρόμους του Ηρακλείου και να προσφέρουν μια βραδιά γεμάτη χορό και διασκέδαση. Η σκηνική παρουσία τους θα σας μείνει αξέχαστη!

21:30 – 23:30 Συναυλία-αφιέρωμα στους μεγάλους κρητικούς συνθέτες, με το Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Η Φιλαρμονική του Δήμου υποδέχεται το Γεράσιμο Ανδρεάτο και παρουσιάζει έργα και τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο και Μάνου Χατζιδάκι.

Τραγούδι: Γεράσιμος Ανδρεάτος και Άννα Φραντζέσκα Ζανδέ.

Συμμετέχει σύνολο λαϊκής ορχήστρας.

Διεύθυνση: Δέσποινα Σκανδαλάκη (Αρχιμουσικός).

Λαϊκή ορχήστρα: Δημήτρης Βασμαρής (Μπουζούκι),  Αποστόλης Ξυριτάκης (Πιάνο), Ολυμπία Σκανδαλάκη (Κιθάρα),  Στέφανος Κουρουπάκης (Μπάσο).

Μέλη της Φιλαρμονικής Δήμου Ηρακλείου:

Φλάουτο: Μαρία Αλεξάκη (κορυφαία), Αναστασία Άννινου (κορυφαία).

Κουαρτίνο:  Χαράλαμπος Γιακουμάκης.

Κλαρινέτο: Γεώργιος Στρατάκης (κορυφαίος), Γεωργία Μανιαδάκη  (κορυφαία), Μαρία Κουτσουμπάρη, Αργυρώ Σιγανού.

Σαξόφωνο Άλτο: Μαρία Βετουλάκη (κορυφαία), Ευαγγελία Λασηθιωτάκη (κορυφαία), Εμμανουήλ Μελισσείδης.

Τρομπέτα:  Ιωάννης Ταμπακάκης (κορυφαίος), Εμμανουήλ Βασιλοκωνσταντάκης

Γεώργιος Καρύδας, Αντώνιος Νικολαΐδης, Γεώργιος – Ιωάννης Τζίκας, Εμμανουήλ Χανιωτάκης.

Κόρνο: Μιχαήλ Χαμαλάκης.

Τρομπόνι:  Αντώνιος Βερτούδος (κορυφαίος), Μιχαήλ Κισσαμιτάκης.

Ευφώνιο:  Χαράλαμπος Παστός.

Τούμπα: Εμμανουήλ Παπαδάκης.

Κρουστά:  Αικατερίνη Τζωρτζακάκη (κορυφαία), Ευάγγελος Τσαγκαράκης (κορυφαίος), Ευάγγελος Γρύλλης, Νικόλαος Μαγκαφουράκης.

Ενοργανώσεις – Διασκευές:  Δημήτρης Βασμαρής, Παναγιώτης Βλάχος, Σπυρίδων Προσωπάρης, Λεωνίδας  Τζωρτζάκης.

Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης: 

Φλάουτο: Σταύρος Μαζωνάκης,Μαρία Ρουμελιώτη, Δέσποινα Φουκάκη.

Όμποε: Μαριάννα Βερτούδου.

Κλαρινέτο: Ελισάβετ Καραγιάννη, Λεωνίδας Φαλαγκάρας.

Σαξόφωνο: Μαρία Τζωρτζάκη.

Τρομπέτα:  Εμμανουήλ Ζαμπετάκης, Μιχαήλ Κωνσταντάκης, Αφροδίτη Πιταροκοίλη, Γεώργιος Χωλόπουλος.

Κόρνο: Άννα Καλογεράκη.

Ευφώνιο: Αθανάσιος Λεοντάκης.

Τούμπα: Άγγελος  Ριζογιάννης.

Κρουστά: Δημήτριος Πιταροκοίλης.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λεωνίδας Τζωρτζάκης (Αρχιμουσικός).

Κατεβάστε το πρόγραμμα / φυλλάδιο πολυσέλιδο