Creativity

full of
positivity

Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Δύο ρεσιτάλ πιάνου με έργα κλασσικού ρεπερτορίου σε Χανιά & Ρέθυμνο

Τρεις νέοι πιανίστες , τρεις απαιτητικές σονάτες για πιάνο! Νέοι Κρητικοί μουσικοί,  ο Κωνσταντίνος Κατσούλης , η Μυρτώ Παπαδάκη και ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις παρουσιάζοντας δύο εντυπωσιακά ρεσιτάλ πιάνου με έργα κλασσικού ρεπερτορίου υπερβατικής δεξιοτεχνίας τα οποία υπόσχονται να σας καθηλώσουν! Το πρώτο ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/7 και ώρα 21:00 στην αίθουσα θεάτρου του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων «Μανώλης Σκουλούδης» και το δεύτερο την Κυριακή 23/7 και ώρα 21:00 στο Θέατρο «Ερωφίλη» του Φρουρίου Φορτέτζα στο Ρέθυμνο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με κουτί συνεισφορών. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την αρωγή του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων και του Συνδέσμου για την Διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη και η δεύτερη με αρωγή της  Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ρεθύμνης.

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ θα περιλαμβάνει έργα υψίστης δεξιοτεχνίας του κλασικισμού και του ρομαντισμού. Έργα εξίσου απαιτητικά αλλά άκρως  διαφορετικού χαρακτήρα. Η Μυρτώ Παπαδάκη ερμηνεύει  τη Σονάτα Αρ.18 KV 576 σε Ρε μείζονα του Wolfgang Amadeus Mozart, με χαρακτηρισμό «κυνηγετική», αποτελεί την τελευταία καθώς και μια από τις πιο απαιτητικές τεχνικά σονάτες για πιάνο του συνθέτη. Χαρακτηριστικά της είναι τόσο η τεχνική δυσκολία, όσο και το ανάλαφρο και ζωηρό ύφος της. 

Ο Κωνσταντίνος Κατσούλης θα ερμηνεύσει την Σονάτα-κονσέρτο σε 4 μέρη του Ludwig van Beethoven Op. 2 No. 3 σε Ντο μείζονα η οποία χαρακτηρίζεται από το εορταστικό χαρακτήρα αλλά και υπερβατική δεξιοτεχνία. 

Ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης θα ερμηνεύσει το έργο κολοσσό του πιανιστικού ρεπερτορίου, την 2η σονάτα του Frederick Chopin «Funeral March» Op. 35 σε σι ύφεση ελάσσονα. Μια σονάτα η οποία χαρακτηρίζεται ως πιθανόν το πιο σκοτεινό έργο του ρομαντισμού και το άπιαστα δεξιοτεχνικό αλλά και λυρικό της χαρακτήρα.

Βιογραφικά Σημειώματα.

Η ΜΥΡΤΩ ΠΑΠΑΔΑΚΗ γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά και είναι 19 ετών. Ξεκίνησε τα πρώτα της μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών με την Θέτιδα Νικολοπούλου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και μαθήματα μουσικής δωματίου με την Ντόρα Μαντιτάκη. Αργότερα συνέχισε μαθήματα πιάνου με τον σολίστ Δημήτρη Μιμίδη  στο Ωδείο Ρεθύμνου. Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τον Βασίλη Βαρβαρέσο,την Βασιλεία Ευσταθιάδη, τον Διονύση Μαλούχο, τον Χρήστο Νουλη, Στεφανο Θωμόπουλο, αλλά και σεμιναριακα μαθήματα με τον Igor Petrin. Το 2021 εντάχθηκε στην  ειδίκευση πιάνου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2ο έτος σπουδών, τάξη Κωνσταντίνου Δεστούνη) ενώ συνεχίζει μαθήματα με τον Νίκο Ζαφρανά.

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου από ηλικία 8 ετών. Είναι κάτοχος πτυχίου πιάνου (τάξη: Μαρίνα-Μαρία Μπιλμέζη) με «Άριστα Παμψηφεί» και «Έπαινο Εξαιρετικής Επίδοσης». Έχει παρακολουθήσει ενεργά  πολυάριθμα πανελλήνια και διεθνή σεμινάρια και masterclass φλάουτου, διεύθυνσης ορχήστρας πιάνου και ενορχήστρωσης.

Τον Μάιο 2019, σε ηλικία 16 ετών, πραγματοποίησε το ντεπούτο του με ατομικό ρεσιτάλ πιάνου στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Έκτοτε έχει συμμετέχει στο «Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου», στην συναυλία «Νέα Ταλέντα της Κλασικής Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έχει εμφανιστεί ως σολίστ στην Θεσσαλονίκη ( Αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης), Αθήνα (Αίθουσα Καταυζόγλου, Ε.Μ.Π.), Χανιά και Ηράκλειο (Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικός Χώρος Μαλίων) , έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα του Παγκρητίου Ωδείου και τέλος την καλλιτεχνική περίοδο 2023-’24 πρόκειται να συμπράξει με την Ορχήστρα του Α.Π.Θ. Εισήχθη με τον δεύτερο μεγαλύτερο βαθμό πανελλαδικώς στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τους Μίλτο Λογιάδη και Αθανασία Κυριακίδου. Παράλληλα φοιτά στην τάξη Ανώτερων Θεωρητικών (Αντίστιξη ) με τον Νίκο Σολομωνίδη και την τάξη Διπλώματος Πιάνου με τον Νίκο Ζαφρανά στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, γεννημένος στα Χανιά, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στην ηλικία των 8 ετών ,στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, στην τάξη της Θέτιδας Νικολοπούλου. Στην καλλιτεχνική του δραστηριότητα συμπεριλαμβάνονται σόλο ρεσιτάλ καθώς και συναυλίες μουσικής δωματίου σε αίθουσες συναυλιών των Χανίων και της Αθήνας (Αίθουσα Αλίκης Βατικιώτη Β.Ω.Χ., αίθουσα θεάτρου Β.Ω.Χ., αίθουσα Κ.Α.Μ, Πνευματικό Κέντρο Χανίων, αίθουσα παραστάσεων Ελληνικό Ωδείο, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Στοκχόλμης). Από το 2017-2020 συμμετείχε ενεργά σε  μαθήματα με τον διακεκριμένο σολίστ Δημήτρη Μιμίδη, από το 2018- 2020 παρακολούθησε μαθήματα μουσικής δωματίου με την Ντόρα Μανιτάκη. Ενώ από το 2021 φοίτα κοντά στον Dr. Νίκο Ζαφρανά.

Έχει λάβει σημαντικές καλλιτεχνικές επιρροές από διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως: Δημήτρης Μιμίδης, Στέφανο Νάσο, Στέφανο Θωμόπουλο, Peter Nagy, Zoltan Fejervari, Slava Poprugin και Νίκο Ζαφρανά και Βασίλη Βαρβαρέσο. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Ωδείο με Πτυχίο Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί στην τάξη της Θέτιδας Νικολοπούλου τον Ιανουάριο του 2020. Από τον Αύγουστο του 2023 ξεκινάει τις σπουδές του στο Βασιλικό Κολλέγιο Μουσικής της Στοκχόλμης έχοντας κατακτήσει μια από τις τρεις θέσεις για την εισαγωγή στο ίδρυμα αυτό, όπου του δόθηκε διάκριση και εξαίρεση από τα συνηθισμένα κριτήρια εισαγωγής μετά από ακρόαση.