Creativity

full of
positivity

Πέμπτη
7 Δεκεμβρίου 2023

Οι αθλητές του Συλλόγου ΑΕΤΩΝ στο Who is Who

Εκδήλωση για την ενίσχυση των σκοπών του, διοργάνωσε  ο Παγκρήτιος Αθλητικός Σύλλογος Κινητικά Ανάπηρων και Παραπληγικών  «ΑΕΤΟΙ ΚΡΗΤΗΣ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Sapel Hall στην Αγία Μαρίνα. Περιελάβανε πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα του Ηλία Χορευτάκη καθώς και του Dj Στέλιου Γαζιώτη [Saxoman] οι οποίοι προσέφεραν  τις υπηρεσίες τους  αφιλοκερδώς, ενώ πλήθος χορηγών υποστήριξε την εκδήλωση. Το BEST magazine και η Κατερίνα Γαγανέλη παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και συνομίλησαν με δύο αθλητές του συλλόγου και με τον Πρόεδρο.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΙΖΙΛΗΣ

Πώς ξεκινήσατε  να ασχολείστε  με το μπάσκετ και πόσα χρόνια είσαστε ενεργό μέλος;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι από όρθιος μέσω κάποιου γνωστού που μου πρότεινε το μπάσκετ με αμαξίδιο Μεγάλη πρόκληση για μένα την οποία αποδέχτηκα και έκτοτε έχουν περάσει πέντε χρόνια. Μια παρένθεση σε αυτό το σημείο, θα προτιμούσα να μιλάμε στον ενικό. 

Σ’ ευχαριστώ Νίκο. Στον ενικό λοιπόν. Ποιος είναι ο πιο σημαντικός προπονητής ή συμπαίκτης που έχεις συνεργαστεί;

Δύσκολη ερώτηση. Ξέρεις δε μπορώ να απαντήσω, είμαστε όλοι μας σαν μια αλυσίδα, ο ένας κρίκος συνδέεται με τον άλλο. Δε γίνεται να μη συμπληρώνει ο ένας τον άλλο οπότε καταλαβαίνεις.

Ασφαλώς και σε καταλαβαίνω. Ας περάσουμε σε μια ερώτηση που για μένα έχει ενδιαφέρον. Η προετοιμασία σου πριν από κάθε αγώνα είναι διαφορετική από άλλους συναθλητές σου;

Όχι Κατερίνα, είμαστε αθλητές, προσπαθούμε να κοιμόμαστε καλά, προσέχουμε τη διατροφή μας και κυρίως συγκεντρωνόμαστε στο στόχο μας. Ότι κάνει και ένας επαγγελματίας αθλητής. Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου προπονούμαστε, σίγουρα δύο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον για δύο ώρες.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις αντιμετωπίσει στο άθλημα λόγο του αμαξιδίου;

Το μόνο πράγμα που σκεφτόμουν ήταν να καταφέρω να προσαρμοστώ στο αμαξίδιο σα να είναι προέκταση του εαυτού μου. Κοίτα εδώ (δείχνει το μπράτσο), όλο αυτό θέλει πολύ προσπάθεια και δύναμη, δεν είναι καθόλου εύκολο.

Να ρωτήσω πως επηρέασε η ενασχόληση σου με το μπάσκετ την προσωπική σου ζωή;

Πάρα πολύ. Αυτή είναι η ζωή μου, το μπάσκετ είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Ο Σύλλογος μας, οι ΑΕΤΟΙ έχουν πολλές δραστηριότητες και όλοι μαζί σαν οικογένεια  προσπαθούμε να βρούμε λύσεις σε ότι προκύπτει. Δεν πάω απλά να παίξω και μετά δεν ασχολούμαι μέχρι την επόμενη προπόνηση, συμμετέχω ενεργά όπως όλοι μας στα θέματα του Συλλόγου. Επέτρεψε μου να σου πω ότι πέρα από το μπάσκετ στο παρελθόν είχα ασχοληθεί με το στίβο και με την κολύμβηση.

Αλήθεια; Πολύ ευχάριστο αυτό. Έχεις φέρει κάποιο μετάλλιο;

Ναι φυσικά. Στην κολύμβηση στους παραολυμπιακούς έχω πάρει το χρυσό στο  ελεύθερο.

Συγχαρητήρια Νίκο. Μας κάνεις όλους περήφανους.

Ευχαριστώ πολύ.

Κάποιο οικονομικό όφελος προέκυψε μετά το χρυσό;

Ούτε καν.

Νίκο πριν κλείσουμε πες μου με δυο κουβέντες για την παρουσία του κράτους σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνεις.

Με δυο κουβέντες, μηδενική, τίποτα.

Λακωνικός κι εγώ δε θέλω να σε πιέσω περισσότερο. Πες μου τι θα ήθελες να σου ευχηθούμε για το μέλλον;

Υγεία και ευγενής άμιλλα. Αυτό μόνο!!

Σε ευχαριστώ που εμπιστεύτηκες το BEST MAGAZINE και εμένα προσωπικά.

Εγώ σας ευχαριστώ που ήρθατε και που μας δώσατε χρόνο να μιλήσουνε. 

ΦΟΝΤΑΣ ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ

Φόντα γειά σου. Εμείς γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια από άλλες δράσεις. Χαίρομαι πολύ που σε βλέπω εδώ.

Κι εγώ χαίρομαι πολύ που βρεθήκαμε στο χορό του Συλλόγου μας.  

Λες «μας», για πες  λοιπόν πως  ξεκίνησες  να ασχολείσαι  με το μπάσκετ και πόσα χρόνια είσαι  ενεργό μέλος;

Με το μπάσκετ είχα ασχοληθεί σαν παιδί μόνο. Στο σύλλογο ξεκίνησα να ασχολούμαι πριν από τέσσερα χρόνια. Στην αρχή εκτός γηπέδου. Στην πορεία προέκυψε και το άθλημα. Είμαστε στην Α2 Εθνική κατηγορία και χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι μέλος αυτής της ομάδας!    

Μου λες λίγα. Πες μου με λεπτομέρειες πως βρέθηκες στους ΑΕΤΟΥΣ; Ποιο ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για να ασχοληθείς ενεργά;

(γέλια) Θα στα πω όλα. Έτυχε να βρίσκομαι ένα απόγευμα στο κλειστό γήπεδο στη Σούδα, εκείνη τη μέρα έπαιζαν τα παιδιά αγώνα και έμεινα να τον δω μέχρι το τέλος. Αυτό ήταν, κόλλησα. Στην αρχή κουβαλούσα μόνο μπάλες και τα αμαξίδια. Κάποια στιγμή  πήρα μέρος στην προπόνηση των παιδιών και ενθουσιάστηκα. Έβγαλα δελτίο και από τότε είμαι ενεργό μέλος.

Τυχαίο ήταν ή καρμικό;

Τελικά ήταν κάρμα. Ο τρόπος που έχει δέσει η ομάδα δε γίνεται να συνέβη κατά τύχη.

Η διαφορά σου από τους συμπαίκτες σου είναι ότι εσύ είσαι αρτιμελής, διαφέρει σε κάτι η δική σου προετοιμασία σου πριν από κάθε αγώνα;  

Ναι είμαι αρτιμελής. Να σου πω πως η ομάδα έχει δικαίωμα να εντάξει έναν αρτιμελή στην πεντάδα σύμφωνα με τον κανονισμό. Είναι τεχνικά θέματα, μη σε μπερδεύω. Ουσιαστικά έχουμε δύο αρτιμελή μέλη, ένας παίζει κι ένας είναι στον πάγκο. Όσον αφορά την προετοιμασία δε διαφέρω σε τίποτα από τους άλλους παίκτες. Ότι κάνουν όλοι κάνω κι εγώ. Πολύ σκληρή προπόνηση.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχεις αντιμετωπίσει στο άθλημα λόγο του αμαξιδίου;

(ξεφυσάει) Είχα πολύ άγχος να καταφέρω να φτάσω το επίπεδο των παιδιών της ομάδας. Όλοι οι συναθλητές μου έχουν τρομερή δύναμη στα χέρια κι έπρεπε να τους ακολουθήσω. Όταν το βλέπεις απέξω μοιάζει  εύκολο, πίστεψε με είναι πολύ επίπονη όλη η διαδικασία.

Είσαι παντρεμένος με παιδιά. Πως επηρέασε η ενασχόληση σου με το μπάσκετ την προσωπική σου ζωή;

Κοίτα, αθλητισμό έκανα πάντα. Με τους ΑΕΤΟΥΣ όμως άλλαξε όλη η ζωή μου. Όλα τα βλέπω διαφορετικά. Έχω γίνει πολύ ευαίσθητος και θυμώνω όταν βλέπω να καταπατούνται τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Έχει αλλάξει όλος ο τρόπος σκέψης μου.   

Τα παιδιά πως το εισπράττουν;

Πολύ θετικά. Ο γιός μου έρχεται και στις προπονήσεις. Θέλει να παίζει μαζί μας. Κατά βάση ασχολείται με το ποδόσφαιρο αλλά κάλεσε και τα μέλη της ακαδημίας του και έρχονται όλοι μαζί και μας παρακολουθούν.

Φόντα μίλησε μου για την παρουσία της πολιτείας σε αυτού του είδους τις δράσεις.  

Τώρα βάζεις δύσκολα. Η μόνη βοήθεια που έχουμε είναι από την Περιφέρεια Χανίων και συγκεκριμένα από τον Κο Καλογερή. Αγόρασαν πέντε αμαξίδια που ουσιαστικά είναι τα πόδια μας, χωρίς αυτά δεν υπάρχουμε. Αυτά. Τίποτα άλλο. Μόνοι μας προκειμένου να εξοικονομήσουμε κι άλλους πόρους επικοινωνούμε με ιδιώτες και ζητάμε τη συνδρομή τους. Δε μας ξέρει ο κόσμος πως  να γνωρίζουν και τις ανάγκες μας; Γι αυτό είμαστε σήμερα εδώ, κάνουμε αυτή την εκδήλωση  προκειμένου να μαζέψουμε χρήματα για τους αγώνες εκτός Κρήτης. Σε αυτό το σημείο επέτρεψε μου να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων και τον επιχειρηματία που μας παραχώρησε το SARPEL HALL καθώς και όλους όσους υποστήριξαν την εκδήλωση. 

Μπράβο κι από εμάς λοιπόν σε όλους τους χορηγούς.  Πες μου τι θα ήθελες να σου ευχηθούμε για το μέλλον;

Δε θέλω να ευχηθείτε σε εμένα. Θέλω να ευχηθείτε σε όλη την ομάδα να υπάρχουμε και του χρόνου. Να αντέξουμε, να είμαστε καλά και να μας βλέπετε στο γήπεδο.

Σε ευχαριστώ που εμπιστεύτηκες το BEST MAGAZINE και εμένα προσωπικά.

Εγώ σε ευχαριστώ κι εσένα και το περιοδικό  που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.