Creativity

full of
positivity

Πέμπτη
7 Δεκεμβρίου 2023

Ανδρέας Παραγιουδάκης, λίγο πριν το Φεστιβάλ του Soundblossom

𝝖𝝢𝝙𝝦𝝚𝝖𝝨 𝝥𝝖𝝦𝝖𝝘𝝞𝝤𝝪𝝙𝝖𝝟𝝜𝝨 / 𝝫𝝚𝝨𝝩𝝞𝝗𝝖𝝠 𝗦𝗢𝗨𝗡𝗗𝗕𝗟𝗢𝗦𝗦𝗢𝗠 𝝖𝝪𝝨𝝩𝝦𝝞𝝖

𝝡ί𝝰 𝝰𝝿𝝾𝝹𝝺𝝴𝝸𝞂𝞃𝝸𝝹ή 𝞂𝞄𝝵ή𝞃𝝶𝞂𝝶 / 𝞂𝞄𝝼έ𝝼𝞃𝝴𝞄𝝽𝝶 𝝻𝝴 𝞃𝝾𝝼 𝝦𝝴𝝷𝝴𝝻𝝼𝝸ώ𝞃𝝶 𝝻𝝾𝞄𝞂𝝸𝝹ό Ανδρέα Παραγιουδάκη 𝝿𝝾𝞄 𝝵𝝴𝝸 𝝹𝝰𝝸 𝝴𝞀𝝲ά𝝵𝝴𝞃𝝰𝝸 𝞂𝞃𝝶𝝼 𝝖𝞄𝞂𝞃𝞀ί𝝰 𝝹𝝰𝝸 𝝽𝝴𝝹𝝸𝝼ά𝝴𝝸 𝝻𝝴 𝝳𝝸𝝹ή 𝞃𝝾𝞄 𝝿𝞀𝞈𝞃𝝾𝝱𝝾𝞄𝝺ί𝝰 𝞂ή𝝻𝝴𝞀𝝰 𝟮 𝝨𝝴𝝿𝞃𝝴𝝻𝝱𝞀ί𝝾𝞄 𝞃𝝾 𝝫𝝴𝞂𝞃𝝸𝝱ά𝝺 𝗦𝗼𝘂𝗻𝗱𝗯𝗹𝗼𝘀𝘀𝗼𝗺 𝝻𝝴 𝞃𝝶𝝼 𝝴𝝿𝝸𝝷𝞄𝝻ί𝝰 𝝼𝝰 𝝲ί𝝼𝝴𝝸 𝝷𝝴𝞂𝝻ός 𝝹ά𝝷𝝴 𝞆𝞀ό𝝼𝝾. 𝝡𝝴𝞃ά 𝝰𝝿ό έ𝝼𝝰 𝝹ύ𝝹𝝺𝝾 𝞂𝞄𝝼𝝰𝞄𝝺𝝸ώ𝝼 𝝻𝝴 𝝹𝝰𝝺𝝴𝞂𝝻έ𝝼𝝾𝞄ς 𝝻𝝾𝞄𝞂𝝸𝝹𝝾ύς 𝝰𝝿ό 𝝳𝝸ά𝞅𝝾𝞀𝝴ς 𝞆ώ𝞀𝝴ς 𝝿𝝾𝞄 𝝵𝝾𝞄𝝼 𝞂𝞃𝝶𝝼 𝝖𝞄𝞂𝞃𝞀ί𝝰, 𝞃𝝰 𝞃𝝴𝝺𝝴𝞄𝞃𝝰ί𝝰 𝟰 𝞆𝞀ό𝝼𝝸𝝰, 𝞃ώ𝞀𝝰, 𝝿𝞀ώ𝞃𝝶 𝞅𝝾𝞀ά 𝞃𝝰𝝽𝝸𝝳𝝴ύ𝝾𝞄𝝼 𝝹𝞀𝝶𝞃𝝸𝝹𝝾ί 𝝻𝝾𝞄𝞂𝝸𝝹𝝾ί 𝝹𝝰𝝸 ό𝞆𝝸 𝝻ό𝝼𝝾 𝝼𝝰 𝞂𝞄𝝻𝝻𝝴𝞃ά𝞂𝞆𝝾𝞄𝝼 𝞂𝞃𝝾 𝞅𝝴𝞂𝞃𝝸𝝱ά𝝺.

-𝝥𝞈ς 𝝽𝝴𝝹ί𝝼𝝶𝞂𝝴 𝝶 𝝻𝝾𝞄𝞂𝝸𝝹ή 𝞂𝝰ς 𝝳𝝸𝝰𝝳𝞀𝝾𝝻ή 𝝴𝝳ώ 𝞂𝞃𝝶𝝼 𝝖𝞄𝞂𝞃𝞀ί𝝰;

Ήμουν από τα τυχερά παιδιά της γενιάς μου που οι γονείς τους χρηματοδότησαν και τους εμπιστεύτηκαν σπουδές της επιλογής τους στο εξωτερικό. Αποφάσισα λοιπόν να σπουδάσω πιάνο και μουσική παιδαγωγική και σύντομα βρέθηκα σε σεμινάρια σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού στα χέρια εμπειριών και εκλεκτών διδασκάλων. Μετα από ενα ετήσιο διάλειμμα ενός έτους για σπουδές ινδικής μουσικής στην Ινδία ολοκλήρωσα μεταπτυχιακές σπουδές στο ινστιτούτο Καρλ Ορφ στο Σαλζμπουργκ με θέμα τη μουσική και κινητική παιδαγωγική

-𝝪𝝿ή𝞀𝝽𝝴 𝞂𝞄𝝲𝝹𝝴𝝹𝞀𝝸𝝻έ𝝼𝝾 𝝹ί𝝼𝝶𝞃𝞀𝝾 ή έ𝝼𝝰𝞄𝞂𝝻𝝰 𝝿𝝾𝞄 𝞂𝝰ς 𝝾𝝳ή𝝲𝝶𝞂𝝴 𝞂𝞃𝝾 𝝳𝞀ό𝝻𝝾 𝞃𝝶ς 𝝻𝝾𝞄𝞂𝝸𝝹ής ό𝞃𝝰𝝼 𝝰𝞂𝞆𝝾𝝺𝝶𝝷ή𝝹𝝰𝞃𝝴;

Η μουσική ήταν οσο θυμάμαι τη ζωή μου πάντα παρούσα. Στο σπίτι μας με τους δίσκους των γονιών μου, τα τραγούδια τους, οι παρέες τους, τα γλέντια στο χωριό μας τα καλοκαίρια, τα όργανα στα σπίτια φίλων μας, η μαμά μου που έπαιζε που και που ακορντεόν και ο μπαμπάς μου φυσαρμόνικα. Αργότερα η ροκ μουσική, το κλασικο πιάνο…τα πάντα έφερνε μαζί η μουσική, τις παρέες μας, τις φιλίες μας, τους έρωτες μας…είχα κι εγώ ενα υπερβολικο ενδιαφέρον για τα όργανα και οτι έπιανα στα χέρια μου ηχούσε. Μελετούσα με ζήλο να μάθω τα μυστικά του, ένιωθα τον κραδασμό του και την μαγεία σαν ο ήχος του μετουσιωνόταν σε μουσική. Ήταν σαν να μην είχα αλλη επιλογή από το να προχωρήσω

-𝝥𝝾𝝸𝝾𝝸 𝞂𝞄𝝼𝝷έ𝞃𝝴ς 𝝹𝝰𝝸 𝝻𝝾𝞄𝞂𝝾𝞄𝞀𝝲𝝾ί 𝝲𝝴𝝼𝝸𝝹ό𝞃𝝴𝞀𝝰 𝞄𝝿ή𝞀𝝽𝝰𝝼 𝝿𝞀ό𝞃𝞄𝝿𝝰 ή 𝞅𝞈𝞃𝝴𝝸𝝼𝝾ί 𝝾𝝳𝝶𝝲𝝾ί 𝝲𝝸𝝰 𝝴𝞂άς;

Καταρχάς δεν μπορώ να μην αναφέρω τους δασκάλους μου που με κατάρτισαν με τα απαραίτητα εργαλεία τόσο πάνω στα όργανα οσο και πάνω στην αντίληψη και κατανόηση της μουσικής. Καλια Σπυριδάκη, Γιώργος Τσαγρακης, Ανδρέας Πλαιτης, Κώστας Αποστολάκης, Γιώργος Δρουδακης, Στράτος Γουνακης, Δημήτρης Ταμπαλης, Γιάννης Μεντζελοπουλος, Ριτσα Καρνιωτακη, Γεώργιος Καλουτσης, Χρήστος Καρακατσανης, Μιχάλης Σταυρακακης, George Kern, Wolfgang Niesner, Ari Glage, Barbara Haselbach, Manuela Widmer, Andrea Ostertag, Δημήτρης Σγουρος, Christian Zehnder…
Οσο για τους συνθέτες και μουσουργούς, Δ. Σαββόπουλος, Μ. Χατζιδάκις, Αφοί Κατσιμίχα, Λ. Κηλαηδόνης, Γ. Ζουγανέλης, Χ. Λεοντής, Η. Ανδριόπουλος Θ.Μικρούτσικος, Μ. Λοΐζος, Δ. Τσακνής, Λ. Μαχαιρίτσας, Β. Παπακωσταντίνου, Ν. Παπάζογλου, Μ. Βαμβακάρης, Π. Τούντας, Στ. Φουσταλιεράκης, Ψαραντώνης, Τρύπες, Κ. Στασινοπούλου & Στ. Καλυβιώτης, T. Waits, Beatles, Led Zeppelin, The Doors, Eloy, Pink Floyd, G. Bregovic, Velvet Underground, Metallica, J.S.Bach, W.A. Mozart, F. Chopin, A. Pärt, J. Balke, P. Favre, Dj. Gasparyan, R. Daly, J. Savall… και πόσοι ακόμα και να με συγχωράνε που δεν τους θυμήθηκα αμέσως…

-𝝖𝝿ό 𝝿𝝾ύ 𝝰𝝼𝞃𝝺𝝴ί𝞃𝝴 𝞃𝝶𝝼 έ𝝻𝝿𝝼𝝴𝞄𝞂ή 𝞂𝝰ς 𝝲𝝸𝝰 𝞃𝝸ς 𝞂𝞄𝝼𝝷έ𝞂𝝴𝝸ς 𝞂𝝰ς;

Απο τη συγκίνηση που μου προκαλούν οι άνθρωποι, η κοινωνία, οι εικόνες, η φυση, ο παλμός της ζωής, ο κόσμος με τις χάρες και τις λύπες του…

-𝝥𝞈ς 𝞂𝝰ς ή𝞀𝝷𝝴 𝝶 𝝸𝝳έ𝝰 𝝲𝝸𝝰 𝞂ύ𝝻𝝿𝞀𝝰𝝽𝝶 𝝻𝝾𝞄𝞂𝝸𝝹ώ𝝼 𝝻𝝴 𝝹𝝰𝞃𝝰𝝲𝞈𝝲ή 𝝰𝝿ό 𝝟𝞀ή𝞃𝝶 𝞂𝞃𝝶𝝼 𝝖𝞄𝞂𝞃𝞀ί𝝰;

Η ιδέα υπάρχει από το 2016 όπου ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το Δημήτρη Σγουρό στα πλαίσια της έρευνας μου πάνω στην κρητική μουσική. Εμπνεύστηκα πολύ τόσο από τη μαγεία της δουλειάς του Σγουρού πάνω στα κρητικά τραγούδια και σκοπούς από το αρχείο του Παύλου Βλαστού και από τον τρόπο που τα ερμηνεύει όσο και από την ευγενική και ταπεινή του φύση και την ξεκάθαρη μουσική του άποψη και διάθεση. Από τότε λοιπόν περίμενα να δημιουργήσω τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να καλέσω τόσο το Δημήτρη, όσο και τους υπόλοιπους μουσικούς από την Κρήτη τους οποίους εν συνέχεια γνώρισα και αγάπησα.

-𝝩𝝾 έ𝞆𝝴𝞃𝝴 𝝴𝝿𝝰𝝼𝝰𝝺ά𝝱𝝴𝝸 𝞂𝞃𝝾 𝝿𝝰𝞀𝝴𝝺𝝷ό𝝼;

Άμεσα όχι, αυτό που έχω διοργανώσει μεταξύ 2018/2020 είναι ένας κύκλος 12 συναυλιών με καλεσμένους 16 μουσικούς από την Αυστρία, Γερμάνια, Ελλάδα, Τουρκιά, Συρία, Κροατία, Αυστραλία που ζουν στην Αυστρία, με σκοπό τον μουσικό διάλογο και την δημιουργική επικοινωνία πέρα από γλωσσικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές γενικά διαφορές.
Το να φέρω μουσικούς από την Κρήτη και γενικότερα από το εξωτερικό στα πλαίσια μιας μεγάλης δουλειάς, αυτή είναι η πρεμιέρα.

-𝝥𝝾𝝸𝝾ς 𝝴ί𝝼𝝰𝝸 𝝾 𝝰𝝿ώ𝞃𝝴𝞀𝝾ς 𝞂𝝹𝝾𝝿ός 𝞃𝝾𝞄 𝝫𝝴𝞂𝞃𝝸𝝱ά𝝺 𝝹𝝰𝝸 𝞂𝝹𝝾𝝿𝝴ύ𝝴𝞃𝝴 𝝼𝝰 𝝲ί𝝼𝝴𝝸 𝝷𝝴𝞂𝝻ός;

Απώτερος σκοπός του φεστιβάλ είναι να ανοίγει κάθε χρόνο έναν χώρο μουσικών εμπειριών στο κοινό πέρα από τα συνηθισμένα ερεθίσματα στον χώρο της λίμνης Bodensee, ένα παράθυρο με θέα τον κόσμο της μουσικής με κύριο στόχο τη συνάντηση, το μουσικό διάλογο και την δημιουργική επικοινωνία των καλεσμένων μουσικών και σχημάτων από την ευρύτερη ανατολική μεσόγειο και τον γερμανόφωνο χώρο. Με την υλοποίηση ανοικτών θεματικών εργαστήριων θέλουμε να δώσουμε στους ενδιαφερομένους τη δυνατότητα να αποικήσουν εμπειρίες και να διευρύνουν την παλέτα των δυνατοτήτων τους αλλά και του μέχρι τώρα μουσικού τους ορίζοντα. Ναι, το φεστιβάλ έχει σκοπό να γίνει θεσμός και να αναγνωριστεί διεθνώς.

-𝝥𝝸𝞂𝞃𝝴ύ𝝴𝞃𝝰𝝸 ό𝞃𝝸 𝝶 𝝻𝝾𝞄𝞂𝝸𝝹ή 𝝰𝝿ό 𝝻ό𝝼𝝶 𝞃𝝶ς έ𝞆𝝴𝝸 𝞃𝝶𝝼 𝝳ύ𝝼𝝰𝝻𝝶 𝝼𝝰 𝝹ά𝝼𝝴𝝸 𝞃𝝾𝝼 𝝹ό𝞂𝝻𝝾 𝝼𝝰 𝝷έ𝝺𝝴𝝸 𝝼𝝰 𝝲𝝼𝞈𝞀ί𝞂𝝴𝝸 𝝻𝝾𝞄𝞂𝝸𝝹ές 𝝹𝝾𝞄𝝺𝞃𝝾ύ𝞀𝝴ς 𝞃𝝾𝞄 𝝹ό𝞂𝝻𝝾𝞄 ό𝝿𝞈ς 𝝰𝞄𝞃ή 𝞃𝝶ς 𝝟𝞀ή𝞃𝝶ς;;

Πιστεύω ότι η μουσική έχει τη δύναμη να συγκινήσει, να εμπνεύσει, να αποκαλύψει. Το αν η μουσική επιτύχει, δεν εξαρτάται μονάχα από αυτήν αλλά και από την παρουσία, το πάθος και την αυθεντικότητα του έκτοτε μουσικού όπως και από την παρουσία και την ψυχοσύνθεση του ακροατή. Πιστεύω ότι όσο πιο έντονες εμπειρίες ζω σαν ακροατής με τις μουσικές του κόσμου, τόσο πιο μεγάλη είναι η περιέργεια μου να γνωρίσω κάτι καινούριο, κάτι πρωτάκουστο, κάτι αυθεντικό. Όσο γνωρίζω λοιπόν καινούρια πράγματα που αγγίζουν την ψυχή μου, τόσο πιο βαθιά νιώθω ο ίδιος κομμάτι του κόσμου.

-𝝝𝝰 𝝰𝝹𝝾ύ𝞂𝝾𝞄𝝻𝝴 𝝹𝝰𝝸 𝝲𝝼𝞈𝞂𝞃ά 𝞃𝞀𝝰𝝲𝝾ύ𝝳𝝸𝝰 𝞂𝝴 𝝳𝝸𝝰𝞂𝝹𝝴𝞄ές; 𝝩𝝸 𝝻𝝿𝝾𝞀𝝾ύ𝝻𝝴 𝝼𝝰 𝝿𝝴𝞀𝝸𝝻έ𝝼𝝾𝞄𝝻𝝴 𝝰𝝿ό 𝞃𝝾 𝞅𝝴𝞂𝞃𝝸𝝱ά𝝺;

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ βασίζεται κυρίως πάνω σε υλικό της κρητικής μουσικής παράδοσης και της ευρύτερης ελληνικής όπως στην περίπτωση του DAULUTE ΤRIO. Η ερώτηση είναι τι καταλαβαίνουμε με τον όρο γνωστά τραγούδια; Αν εννοούμε γνωστά ηχοχρώματα, σκοπούς, κοντυλιές κλπ, τότε ναι, σίγουρα θα αναγνωρίσει ο μυημένος ακροατής γνωστά ηχοχρώματα. Παρ ολαυτά ακόμη και ο μυημένος ακροατής θα έρθει σε επαφή με τρεις πολύ ιδιαίτερες προσεγγίσεις και ενορχηστρώσεις πάνω στο υλικό αυτό. Ο πειραματικός χαρακτήρας του DAULUTE TRIO (Γ. Παπατζανής, Δ. Σιδέρης, Γ. Ζαχαριουδάκης), ο ευαίσθητος και λιτός χαρακτήρας του THINES DUETT (Μ. Κονταξάκης, Χ. Μπάκας) το οποίο θα συνεργαστεί με το πειραματικό SALINGARI TRIO (Α. Παραγιουδάκης, R. Bernhard, M. Grabher) και το κλείσιμο του φεστιβάλ με το VLASTOS QUARTETT (Δ. Σγουρός, Δ. Σιδέρης, Α. Παραγιουδάκης, Χ. Μπάκας) με καλεσμένους μουσικούς τη Μαρία Λουκά και το Γιώργο Ζαχαριουδάκη σε ενορχηστρώσεις που μου εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Σγουρός ως ιδρυτής του σχήματος αυτού, υπόσχονται τρεις μαγικές βραδιές γεμάτες συγκίνηση , δυναμικότητα και λυρισμό.

-𝝡𝝴 𝞃𝝰 𝝾𝝼ό𝝻𝝰𝞃𝝰 𝞃𝞈𝝼 𝞂𝞆𝝶𝝻ά𝞃𝞈𝝼 𝝿𝝾𝞄 έ𝞆𝝴𝞃𝝴 𝝿𝞀𝝾𝞂𝝹𝝰𝝺έ𝞂𝝴𝝸 𝝹𝝰𝝸 𝞃𝞈𝝼 𝝿𝞀𝝾𝞂𝞈𝝿𝝸𝝹𝝾𝞃ή𝞃𝞈𝝼 𝝿𝝾𝞄 𝞃𝝰 𝝰𝝿𝝰𝞀𝞃𝝾ύ𝝼 𝝿𝞀ό𝝹𝝴𝝸𝞃𝝰𝝸 𝝲𝝸𝝰 𝝱𝞀𝝰𝝳𝝸ές 𝝿𝝾𝞄 𝞂ί𝝲𝝾𝞄𝞀𝝰 𝝷𝝰 𝝻𝝴ί𝝼𝝾𝞄𝝼 𝝰𝝽έ𝞆𝝰𝞂𝞃𝝴ς 𝞂𝝴 ό𝝺𝝾𝞄ς ό𝞂𝝾𝝸 𝞃𝝸ς 𝝿𝝰𝞀𝝰𝝹𝝾𝝺𝝾𝞄𝝷ή𝞂𝝾𝞄𝝼, 𝝴ί𝝼𝝰𝝸 έ𝞃𝞂𝝸;

Είναι τόσο υψηλή η ποιότητα, το μεράκι των καλεσμένων μουσικών και η ποικιλία των ηχοχρωμάτων και ηχοτοπιών που αυτοί δημιουργούν, που σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες στο κοινό.

-𝝥𝝾𝝸𝝰 ή𝞃𝝰𝝼 𝝶 𝝰𝝼𝞃ί𝝳𝞀𝝰𝞂𝝶 𝞃𝞈𝝼 𝝻𝝾𝞄𝞂𝝸𝝹ώ𝝼 𝝿𝝾𝞄 έ𝞀𝞆𝝾𝝼𝞃𝝰𝝸 𝝰𝝿ό 𝞃𝝶𝝼 𝝚𝝺𝝺ά𝝳𝝰 𝝲𝝸𝝰 𝞃𝝾 𝞅𝝴𝞂𝞃𝝸𝝱ά𝝺 𝞂𝞃𝝾 ά𝝹𝝾𝞄𝞂𝝻𝝰 𝞃𝝶ς 𝞂𝞄𝝻𝝻𝝴𝞃𝝾𝞆ής 𝞃𝝾𝞄ς 𝞂𝝴 𝝰𝞄𝞃ό;

Οι καλεσμένοι μουσικοί με συνόδεψαν από την αρχή σε όλη την πορεία της διοργάνωσης με την ευγνωμοσύνη τους, την αγάπη τους και την υπομονή τους. Είχαμε μέχρι τώρα μια πολύ ζεστή επικοινωνία και συνεργασία και ανυπομονώ να τους καλωσορίσω στον τόπο που ζω.

-𝝜 𝝳𝝸𝝹ή 𝞂𝝰ς 𝞂𝞄𝝻𝝻𝝴𝞃𝝾𝞆ή 𝝻𝝴 ό𝞀𝝲𝝰𝝼𝝰 𝝰𝝺𝝺ά 𝝹𝝰𝝸 𝞅𝞈𝝼𝝶𝞃𝝸𝝹ά 𝝿𝞈ς 𝞃𝝶 𝞂𝞆𝝾𝝺𝝸ά𝝵𝝴𝞃𝝰𝝸;

Η δική μου συμμετοχή παραμένει πολύ ευαίσθητη ώστε να υπηρετεί τις ανάγκες της τόσο ευαίσθητης αυτής μουσικής.

-𝝡𝝴 𝞃𝝶𝝼 𝞃𝝴𝞆𝝼𝝾𝝺𝝾𝝲ί𝝰 𝝼𝝰 έ𝞆𝝴𝝸 𝝿𝞀𝝾𝞆𝞈𝞀ή𝞂𝝴𝝸 𝝷𝝰 𝞄𝝿ά𝞀𝝽𝝴𝝸 𝝶 𝝳𝞄𝝼𝝰𝞃ό𝞃𝝶𝞃𝝰 𝝹𝝰𝝸 𝗟𝗶𝘃𝗲𝘀𝘁𝗿𝗲𝗮𝗺𝗶𝗻𝗴;

Ναι, όλες οι συναυλίες θα μεταδοθούν ζωντανά μέσα από το κανάλι του Kulturworx ώρα Ελλάδος 21.00 στους εξής συνδέσμους:

DAULUTE Trio 2.9. at 21:00(Greek time)
https://youtu.be/AUJT-FHeA3c

THINES & SALINGARI 3.9. at 21:00(Greek time)
https://youtu.be/3gPvCFm3b1E

VLASTOS Quartett 4.9. at 21:00(Greek time)
https://youtu.be/kZqpuRkibjg

Το κοινό από το εξωτερικό θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει το φεστιβάλ με ένα οποιοδήποτε ποσό ενίσχυσης στον λογαριασμό που αναγράφεται στο κάτω μέρος του καναλιού.

-𝝥ό𝞂𝝾 𝝳ύ𝞂𝝹𝝾𝝺𝝾 𝝴ί𝝼𝝰𝝸 𝝲𝝸𝝰 𝝹ά𝝿𝝾𝝸𝝾𝝼 Έ𝝺𝝺𝝶𝝼𝝰 𝝼𝝰 𝝵𝝴𝝸 𝞂𝞃𝝾 𝝴𝝽𝞈𝞃𝝴𝞀𝝸𝝹ό; 𝝚ί𝝼𝝰𝝸 𝝶 𝝻𝝾𝞄𝞂𝝸𝝹ή 𝞃𝝾 𝝴𝝸𝞂𝝸𝞃ή𝞀𝝸𝝾 𝝲𝝸𝝰 𝝾𝝻𝝰𝝺ή 𝝿𝞀𝝾𝞂𝝰𝞀𝝻𝝾𝝲ή 𝝰𝝺𝝺ά 𝝹𝝰𝝸 𝝲𝝸𝝰 𝝿𝝴𝞀𝝰𝝸𝞃έ𝞀𝞈 𝞂𝞃ό𝞆𝞈𝝼;

Είναι δύσκολος ο δρόμος της μουσικής. Και η ξενιτιά επίσης. Όσο κι αν προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου ότι εδώ στην Αυστρία βρήκα τον τόπο μου γελάστηκα. Μπορεί εδώ να βρήκα ένα έδαφος πρόσφορο για να καλλιεργήσω την καλλιτεχνική μου φύση. Ξέρω όμως βαθιά μέσα μου ότι μόλις μου το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γυρίσω πίσω στην Κρήτη. Όσον αφορά την προσαρμογή σε έναν τόπο, αυτό νομίζω εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο και από την δραστηριότητα του. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις και το κάνεις με μεράκι, θρέφεις αυτόματα μια ειρηνική σχέση με τον εαυτό σου και κατά συνέπεια με τον κόσμο γύρω σου. Το να μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς είναι μια θεμελιώδης προϋπόθεση για την ποιότητα της ζωής σου. Αυτό ισχύει όπου κι αν βρίσκεσαι.

-𝝡𝝴 𝝿𝝾𝝸𝝾𝞄ς 𝝻𝝾𝞄𝞂𝝸𝝹𝝾ύς ή ά𝝺𝝺𝝾𝞄ς 𝝹𝝰𝝺𝝺𝝸𝞃έ𝞆𝝼𝝴ς 𝝷𝝰 𝝷έ𝝺𝝰𝞃𝝴 𝝼𝝰 𝞂𝞄𝝼𝝴𝞀𝝲𝝰𝞂𝞃𝝴ί𝞃𝝴 ή 𝝹𝝰𝝸 𝝼𝝰 𝞂𝞄𝝼𝝴𝞀𝝲𝝰𝞂𝞃𝝴ί𝞃𝝴 𝝽𝝰𝝼ά;

Ήδη έχει ξεκινήσει μια πολύ ιδιαίτερη συνεργασία με το Γιάννη Παπατζανή και το Γιάννη Πολυχρονάκη και το TERRACOTTA Project στο οποίο θα αναφερθώ παρακάτω. Επίσης θα ήθελα πάρα πολύ το VLASTOS Quartett να ταξιδέψει την Ευρώπη και να συνεργαστώ και πάλι με το Δημήτρη Σγουρό και το Δημήτρη Σιδέρη.

-𝝪𝝿ά𝞀𝞆𝝾𝞄𝝼 𝝰𝝹ό𝝻𝝰 𝝿𝝾𝝺𝝺ά ό𝝼𝝴𝝸𝞀𝝰 𝝿𝝾𝞄 𝝻έ𝝼𝝾𝞄𝝼 𝝼𝝰 𝝿𝞀𝝰𝝲𝝻𝝰𝞃𝝾𝝿𝝾𝝸𝝶𝝷𝝾ύ𝝼;

Όταν υλοποιείται ένα όραμα, γεννιέται ένα άλλο. Με βάση πάντα τη μουσική αισιοδοξώ να μπορώ μέσα από μουσικές συνεργασίες και δραστηριότητες να μοιράζομαι με τον κόσμο την αγάπη, τη χαρά και τη συγκίνηση που έχω την τύχη να ζω.

-𝝨𝞃𝝾 𝞆ώ𝞀𝝾 𝞃𝝶ς 𝝻𝝾𝞄𝞂𝝸𝝹ής 𝝿𝝾𝞄 𝞄𝝿𝝶𝞀𝝴𝞃𝝴ί𝞃𝝴, 𝝱𝝺έ𝝿𝝴𝞃𝝴 𝝴𝝽𝝴𝝺ί𝝽𝝴𝝸ς ή 𝝿𝞀ό𝞂𝞈𝝿𝝰 𝝿𝝾𝞄 𝞂𝝰ς 𝝴𝝿𝝸𝞃𝞀έ𝝿𝝾𝞄𝝼 𝝼𝝰 𝝰𝝸𝞂𝝸𝝾𝝳𝝾𝝽𝝴ί𝞃𝝴 𝝲𝝸𝝰 𝞃𝝾 𝝻έ𝝺𝝺𝝾𝝼;

Παρακολουθώ τις εξελίξεις της μουσικής σκηνής του τόπου που ζω αλλά και του κόσμου. Χαίρομαι πολύ που τα πράγματα κινούνται και οι μουσικοί εξελίσσονται. Ναι, είμαι πολύ αισιόδοξος και ευγνώμων για την πλούσια μουσική σκηνή στον κόσμο!

-𝝩𝝶𝝼 𝝚𝝺𝝺ά𝝳𝝰 𝝹𝝰𝝸 𝞃𝝾 𝝦έ𝝷𝞄𝝻𝝼𝝾 𝝰𝝿ό ό𝝿𝝾𝞄 𝝹𝝰𝞃ά𝝲𝝴𝞂𝞃𝝴 𝝹ά𝝷𝝴 𝝿ό𝞃𝝴 𝞃𝝾 𝝴𝝿𝝸𝞂𝝹έ𝝿𝞃𝝴𝞂𝞃𝝴;

Μέχρι τώρα μια φορά το χρόνο για περίπου έναν μήνα το καλοκαίρι. Αυτό θέλω σύντομα να αλλάξει!

-𝝚𝝿ό𝝻𝝴𝝼𝝰 𝞂𝞆έ𝝳𝝸𝝰;

Μια πολύ συγκινητική συνεργασία βρίσκεται στο ξεκίνημα της! Το ΤERRACOTTA Project με τους Γιάννη Παπατζανή στα κρουστά, έναν από τους σημαντικότερους εκτελεστέες και παιδαγωγούς τόσο της παραδοσιακής μουσικής όσο και της μοντέρνας τροπικής μουσικής στον ελλαδικό χώρο, και τον Γιάννη Πολυχρονάκη στο κοντραμπάσο, που τόσο η κλασσική, όσο και η παραδοσιακή του παιδεία, τον κάνουν έναν από τους περιζήτητους μουσικούς στο νησί. Αυτό το Project ξεκίνησε λοιπόν αυτό το καλοκαίρι με εντατικές πρόβες πάνω σε δικό μου για αρχή συνθετικό υλικό. Αυτό το τρίο με πιάνο, κρουστά και κοντραμπάσο έχει έναν πολύ ιδιαίτερο μεσογειακό χαρακτήρα που αντλεί το υλικό του τόσο από τον θαλάσσιο χώρο της ανατολικής μεσογείου, όσο και από το ρυθμικό κόσμο των Βαλκανίων. Η χαρά μας είναι μεγάλη νιώθοντας πόσο κοινά είναι τα ερεθίσματα, η προσωπική και μουσική επικοινωνία, ο συντονισμός και ο ενθουσιασμός για αυτή τη συνεργασία! Τέλος Σεπτεμβρίου 2022 θα γιορτάσουμε την πρεμιέρα μας στο Ρέθυμνο σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου.

#𝗯𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗶𝗲𝘄𝘀 #𝗯𝗲𝘀𝘁𝗽𝗲𝗼𝗽𝗹𝗲 #𝗯𝗲𝘀𝘁𝗺𝗮𝗴𝗮𝘇𝗶𝗻𝗲𝗰𝗿𝗲𝘁𝗲 #𝗯𝗲𝘀𝘁𝗺𝘂𝘀𝗶𝗰 #𝗯𝗲𝘀𝘁𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗶𝗲𝘄 #𝗯𝗲𝘀𝘁𝗺𝘂𝘀𝗶𝗰𝗶𝗮𝗻 #𝗯𝗲𝘀𝘁𝗻𝗲𝘄𝘀 #𝗯𝗲𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗹𝗲 #𝗯𝗲𝘀𝘁𝗳𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹 #𝗯𝗲𝘀𝘁𝗺𝘂𝘀𝗶𝗰𝗳𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹