Creativity

full of
positivity

Σάββατο
20 Ιουλίου 2024
Search
Close this search box.

 

ΣΤΕΛΙΟΣ Μ. ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ

Ο Στέλιος Κουνδουράκης είναι ο δημιουργός, εμπνευστής και εκδότης του έντυπου περιοδικού BEST magazine που κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2002 σε Παγκρήτιο επίπεδο με βάση το Ρέθυμνο. Από τον Ιούλιο του ’23 ολοκληρώθηκε μία προσπάθεια ενός χρόνου, όπου και δημιουργήθηκε η «νέα» ομάδα του BEST (αριθμεί έως τώρα 28 άτομα), αρχειοθετήθηκε υλικό με κατεύθυνση τον πολιτισμό, κυρίως και βγήκε online. Έχει τελειώσει το Ε.Π.Λ. Ρεθύμνου και το τμήμα Κ10 Εφαρμοσμένων Τεχνών ενώ έβγαλε ένα μεταλυκειακό τμήμα Γραφιστών και αργότερα τον Όμιλο ΑΚΤΟ στην Αθήνα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας κι έχει πραγματοποιήσει πάρα πολλές συνεντεύξεις από το 2002 έως και σήμερα. Διατηρεί το διαφημιστικό γραφείο BEST ADV. όπου αναλαμβάνει το σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας, λογότυπα, αφίσες, φυλλάδια, καταλόγους και επαγγελματικές κάρτες. Το BEST magazine αποτελεί προτεραιότητα, η επικοινωνία, η τέχνη, η μουσική και ό,τι κάνει τον άνθρωπο να ξεχνάει την μίζερη καθημερινότητα. Στόχος του να μπορεί ο καθένας να ενημερώνεται για όλα τα πολιτιστικά, κοινωνικά, μουσικά και καλλιτεχνικά θέματα μέσα από το www.bestmagazine.gr  

ΑΣΗΜΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ασημίνα Αλεξανδροπούλου είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και κάτοχος Μάστερ στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου του ΕΑΠ. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει ποικίλα προγράμματα εξειδίκευσης στην Αξιολόγηση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολίων. Από το 2007 διδάσκει full time στα δύο Κέντρα Ξένων Γλωσσών που δημιούργησε και διευθύνει, ενώ τα καλοκαίρια, μεταξύ άλλων, διδάσκει Αγγλικά σε summer schools  του εξωτερικού. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε θέματα Ειδικής Αγωγής σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες. Είναι υπέρμαχος της δια βίου μάθησης. Αγαπά τα ταξίδια, τη μουσική και τις τέχνες γενικότερα, τις πεζοπορίες στη φύση, τα ζώα και τα βιβλία. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επίσης με την προώθηση ιδιαίτερων μουσικών πρότζεκτ σε φεστιβάλ και  πολιτιστικούς φορείς.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΑΓΑΝΕΛΗ

Η Κατερίνα Γαγανέλη είναι  συνεργάτης του περιοδικού μας και Αξιωματικός του Π.Ν. Αγαπάει να γράφει και να διαβάζει ενώ λατρεύει την επικοινωνία με νέους ανθρώπους στο χώρο της συγγραφής και όχι μόνο. Η εμφάνιση στο χώρο του βιβλίου έγινε με το παιδικό μυθιστόρημα  “Με λενε Πάτρα”. Εκδόθηκε το 2021 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ. Ακολούθησε μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Ουαί Υμίν» ενώ κυκλοφόρησε  το 3ο της βιβλίο με τίτλο «ΤΣΙΜΠΑΕΙ;» από τις Εκδόσεις Suenobooks. 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Αναστασία Γιωτοπούλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στη Νάουσα Ημαθίας. Είναι τελειόφοιτη των τμημάτων Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Βοηθών Φυσικοθεραπείας. Με την φυσικοθεραπεία θα ασχοληθεί κι επαγγελματικά. Παράλληλα με τις σπουδές και τη γονεικότητα η μεγάλη της απόλαυση είναι η στιγμή της συγγραφής. Η στιγμή που απελευθερώνεται κι εξωτερικεύει την φαντασία της. Μέσα από την συγγραφή επικοινωνεί με τον ενήλικα και το παιδί μέσα της. Έχει εκδώσει δυο παιδικά βιβλία ,την “Λουλουδένια” από εκδόσεις i. Write και το “Μαμά, πόσο πολύ σε αγαπώ!” από εκδόσεις Συμμετρία. Τα βιβλία της έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσει και να επικοινωνήσει με πάρα πολλά παιδιά ανά την Ελλάδα μέσω των παρουσιάσεων σε σχολεία, βιβλιοπωλεία και βιβλιοφιλικούς χώρους. Κοιτώντας τα παιδιά στα μάτια νιώθει αισιόδοξη. Θεωρεί πως τα παιδικά βιβλία είναι απαραίτητο να διαβάζονται πρώτα από τους ενήλικες για να συνδέονται και να αγκαλιάζουν το παιδί μέσα τους. Στη σελίδα της στο Instagram θα βρείτε lives σε συνεργασία με ειδικούς, παιδαγωγούς και συγγραφείς που αφορούν το παιδί, τη γονεικότητα και τα βιβλία.

ΝΙΚΟΣ ΔΕΡΕΔΑΚΗΣ

Ο Νίκος Ι. Δερεδάκης γεννήθηκε το 1968 στο Ρέθυμνο. Σπούδασε δάσκαλος στο ΠαιδαγωγικόΤμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και Ειδική Αγωγή στο Διδασκαλείο Ρεθύμνου. Την περίοδο αυτή ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι Διευθυντής στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου και Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Ρεθύμνου. Είναι συγγραφέας δώδεκα βιβλίων σχετικών με την Τοπική Ιστορία, ενώ άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και ως ομιλητής σε πολλές εκδηλώσεις ιστορικού ενδιαφέροντος. Έχει συνεχή αρθρογραφία στον τοπικό Τύπο, από το 1999, για θέματα αυτοδιοικητικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, λαογραφικά και ιστορικά.

ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ελένη Δημοπούλου είναι μία πολύ δυναμική γυναίκα και μητέρα 3 κοριτσιών, όπου τα τελευταία 15 χρόνια αποδεικνύει συνεχώς ότι η ευτυχία και η επιτυχία είναι καθαρά εσωτερική μας υπόθεση και ότι η ζωή είναι ένα υπέροχο δώρο που μπορείς να το χαρείς καθημερινά όπως θέλεις, αρκεί να διαθέτεις τη γνώση, το θάρρος, και φυσικά τη θέληση. Έχοντας λοιπόν κατακτήσει πολλά success stories στη δική της ζωή, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου δείξει ότι μπορείς αυτή τη στιγμή να αλλάξεις και εσύ τη ζωή σου εύκολα-άνετα και απλά! Τα περισσότερα από δεκαπέντε αναγνωρισμένα σε Ελλάδα και εξωτερικό (Γερμανία, Αμερική, Αυστρία, Ινδία και Μπαλί ) διπλώματα επάνω στο life coaching (στόχοι ζωής) – executive coaching (στόχοι επαγγελματικοί) -relationship coaching ( μέντορας σχέσεων), στο mindfullness, στην  γιόγκα – το διαλογισμό αλλά και την ενεργειακή θεραπεία της δίνουν το πλεονέκτημα να μπορεί να αναλάβει να καθοδηγήσει έναν άνθρωπο να αλλάξει ολιστικά! Η Ελένη επίσης είναι founder των πανίσχυρων ενεργειακών τεχνικών, που είναι βασισμένες στην κβαντομηχανική φυσική και στους συμπαντικούς νόμους.

ΜΑΡΙΑ ΔΡΑΚΑΚΗ

Η Μαρία Δρακάκη είναι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με πολυετή  παιδαγωγική εμπειρία  σε   διαφορετικούς ρόλους και θέσεις ευθύνης στην Κρήτη.  Από το 1998 ασχολείται με την οργάνωση και υλοποίηση της ιδέας του Μουσείου Σχολικής Ζωής Δήμου Χανίων  Είναι ιδρυτικό του μέλος του, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του και μέλος της Ομάδας Επιστημονικού Έργου του. Από το 2012 έως το 2018 υπηρέτησε ως Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου .Από το 2018 έως σήμερα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων αφού έχει ειδικευτεί με σπουδές μεταπτυχιακού και διδακτορικού σε θέματα  πολιτιστικής διαχείρισης και πολιτισμικής επικοινωνίας   Διατηρεί εβδομαδιαία στήλη για θέματα  παιδαγωγικής του οπτικού πολιτισμού  στην εφημερίδα «ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ» με τον τίτλο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΩΣ»( http://www.haniotika-nea.gr/author/mdrakaki/) Από το 2019  φέρει  τον τίτλο της  Επιμελήτριας του Μουσείου Σχολικής Ζωής Δήμου Χανίων  καθώς  επιμελείται τις περιοδικές του εκθέσεις, αλλά και εκθέσεις σύγχρονης τέχνης,  στις οποίες  εισάγει το βίωμα της πολιτισμικής επικοινωνίας με έμφαση στο νόημα των πολιτισμικών έργων κατά τη  διαδικασία  πρόσληψης και ενεργητικής απόκρισης του κοινού (ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ  στον ιστότοπο του Μουσείου https://school-life.gr/)

ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΘΕΡΗ

Η Καθέρη Αργυρώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Εργάζεται στην οικογενειακή της επιχείρηση (κέντρο ανακύκλωσης) και παράλληλα παρέχει συμβουλευτική καθοδήγηση σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες. Ξεκίνησε τις σπουδές της το 2014 στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (University of East London). Συνέχισαν οι μεταπτυχιακές τις σπουδές στην Εργασιακή Ψυχολογία (MSC University of East London) και στην Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα. (ΜSC Oxford Brookes University). Είναι πιστοποιημένη HR Professional επίσημα από την Workearly (Φεβρουάριος 2023.) Ενδεικτικά μερικά από τα σεμινάρια της στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού είναι: Εργασιακή ψυχολογία – Συναισθηματική νοημοσύνη – Ψυχολογία εργασιακής Παραβατικότητας – Οργανωσιακή ψυχολογία και Συμπεριφορά – Οικονομική Ψυχολογία – Οικογενειακές επιχειρήσεις – Εργατικό Δίκαιο  – Αξιολόγηση προσωπικού – Εσωτερικός έλεγχος – Αποτελεσματικές Διαπραγματεύσεις – Διαχείριση Αντιρρήσεων – Μισθοδοσία- Εργατικά ζητήματα – Μοbbing- Εργασιακός εκφοβισμός – Επικοινωνώ αποτελεσματικά: – Λεκτική-Μη λεκτική επικοινωνία – Προσαρμοστική Ηγεσία σε δύσκολους καιρούς – Ψυχολογικές πρώτες βοήθειες   – HR School Trainning. Από το 2018 ασχολείται με την εργασιακή ψυχολογία και δίνει έμφαση στις ανάγκες που έχουν οι άνθρωποι στον εργασιακό τους χώρο. Καθοδηγεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά Έλληνες επιχειρηματίες και εργαζόμενους από όλα τα μέρη της Ελλάδας με στόχο να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας των ελληνικών επιχειρήσεων.

ΜΑΓΔΑ ΚΑΤΟΠΗ

Η Μάγδα Κατόπη είναι οικονομολόγος με 20+ χρόνια διαπολιτισμικής εμπειρίας (σε Ευρώπη και Ασία) με πολυεθνικές ομάδες έργου στον ιδιωτικό, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τα ευρωπαϊκά έργα. Business Coach και storyteller, βοηθά επαγγελματίες να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να αναπτύξουν την στρατηγική τους θέση, μέσω ανάπτυξης και σχεδιασμού έργου, παροχής συμβουλευτικής αλλά και στοχευμένων στρατηγικών επικοινωνίας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη τους.  Από το 2012  παρέχει υπηρεσίες προώθησης προορισμού. Συνεργάζεται με Εταιρίες, Οργανισμούς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών προς την αλλαγή, την επίτευξη ευέλικτης ανάπτυξης μέσω ηγεσίας, καινοτομίας, επιχειρηματικού μοντέλου και νοοτροπίας. Λειτουργεί εθελοντικά καθοδηγώντας ομάδες και σχεδιάζοντας  προγράμματα mentoring και ενδυνάμωσης για νέους γυναίκες επιχειρηματίες, δημιουργούς προϊόντων πολιτιστικής αξίας. Συνδιοργανώνει, συντονίζει και επιμελείται εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας, τοπικής ανάπτυξης, πολιτισμού και κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Συμμετέχει σε δια-βίου προγράμματα εκπαίδευσης και ERASMUS+ ως μέντορας και εκπαιδεύτρια από το 2015.  

ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΟΛΑΚΗ

Μαρία Κοκολάκη σπούδασε Διαφήμιση – Marketing στην Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αγγλία στο Coventry University στο Bachelor “Media, Communication and Culture”. Λόγω της κλίσης της στις λέξεις και τη δημιουργικότητα, έκανε πρακτική στην Αθήνα στο δημιουργικό τμήμα της πολυεθνικής   διαφημιστικής εταιρίας Adel Saatchi and Saatchi Athens. Εργάστηκε ως κειμενογράφος σε μεγάλες και πολυεθνικές διαφημιστικές όπως τη  Maccan Ericson Athens, Euro RSCG Athens και άλλες. Εδώ και 14 χρόνια ασχολείται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τις Δημόσιες Σχέσεις. Την ενδιαφέρει πολύ η tailor made ιδέα αλλά και υπηρεσία. Για αυτό ασχολείται από την  αρχή με τη δημιουργία ενός event, ξεκινώντας από την εύρεση των χώρων, τη  θεματολογία (πολυδρώμενο),  το δημιουργικό,  και μέρος της επικοινωνιακής προώθησης στα Μ.Μ.Ε. Έχει ασχοληθεί με παρουσιάσεις βιβλίων και Εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων, με δράσεις – φεστιβάλ για τη γυναίκα, τη yoga, pilates και πολλά φιλανθρωπικά. Για έξι συνεχόμενες χρονιές πραγματοποίησε το δικό της barofestival μουσικής το CReat MUSIC FESTIVAL με περιοδείες σε όλη την Κρήτη από μουσικά σχήματα, Στόχος αυτού του Φεστιβάλ  ήταν η “κατανάλωση” καλής, ποιοτικής μουσικής (CR…eat Music). Είναι η δημιουργός, διαχειρίστρια του σχήματος “topos”, ανερχόμενο σχήμα με ένα ολοκληρωμένο δίσκο στο ιστορικό του  με τίτλο “Όλα σε μια θάλασσα” και αναμένεται και δεύτερη δισκογραφική δουλειά. Εδώ και τέσσερα χρόνια επιμελείται ως συνδημιουργός και παραγωγός την παράσταση “From Cabaret to Piree” στον πολυχώρο Piree στον Πειραιά. Επίσης έχει εμπνευστεί τη δράση “sta balkonia” στο “Nafpigio” στο Ρέθυμνο με μουσικά δρώμενα. “Ανακατώνεται” σε ότι έχει μαγεία ή δημιουργεί η ίδια τη μαγεία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗΣ

Ο Γιώργος Κουνδουράκης ζει και εργάζεται στο Ρέθυμνο από το 1993. Είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής του Ινστιτούτου Φυσικής πλάσματος και Λέιζερ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) που στεγάζεται στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου. Ασχολείται με υπολογιστικές  προσομοιώσεις για την συμπεριφορά της τέταρτης κατάστασης της ύλης που λέγεται πλάσμα. Από το 1995 διδάσκει στον ιδιωτικό τομέα φυσική, χημεία και μαθηματικά δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και στον τομέα των προγραμμάτων STEAM (ΣΤΕΜ) παρουσιάζοντας πειράματα απλών φυσικών φαινομένων σε μαθητές, κυρίως, δημοτικού. Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής  σε θερινά σχολεία για μεταπτυχιακούς φοιτητές από την Ευρώπη το 2018 και 2019. Τα τελευταία δύο χρόνια αρθρογραφεί με σκοπό την επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό. Από τον Οκτώβριο του 2022 διδάσκει στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ, στα Χανιά. Επιπλέον, από τον Οκτώβριο του 2022, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Επικοινωνία της Επιστήμης» του ΕΑΠ.

ΕΦΗ ΚΟΥΡΤΕΛΟΥ

Η Έφη Κουρτέλου είναι NLP&Life Coach πιστοποιημένη με Master NLP & Life Coaching. Παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές της στο Πάντειο πανεπιστήμιο στον κλάδο Θετικής Ψυχολογίας.  Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον τουριστικό κλάδο όμως την κέρδισε ο τομέας της προσωπικής ανάπτυξης. Όντας ανήσυχο πνεύμα έψαχνε διαρκώς απαντήσεις στα διάφορα ερωτήματα που την απασχολούσαν και έτσι βρέθηκε στα λημέρια της μελέτης της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης. Πιστεύει στις άπειρες δυνατότητες και ικανότητες που έχει κρυμμένες μέσα του ο άνθρωπος, και μέσα από δοκιμασμένα εργαλεία και τεχνικές στη διάρκεια των συνεδρίων της, δουλεύει στην επίτευξη των στόχων. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος επιλογής της στο να ασχοληθεί επαγγελματικά με το Life Coaching. Η ικανοποίηση και η χαρά της είναι απερίγραπτη κάθε φορά που επιτυγχάνετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι επίσης φανατική οπαδός της δια βίου μάθησης καθώς βαθιά ριζωμένη πεποίθηση της είναι ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας στη μάθηση/γνώση και στην προσωπική ανάπτυξη.

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΗ

Η Νεκταρία Λαμπρινάκη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1989. Το 2000 λαμβάνει τον τίτλο της Πλαστικής Χειρουργικής μετά από 6χρονη εκπαίδευση στα νοσοκομεία «ΜΕΤΑΞΑ» Πειραιά, Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «ΣΩΤΗΡΙΑ», «Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών», Γενικό Νοσοκομείο Ατυχημάτων «ΚΑΤ», και 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο ΙΚΑ. Από το 1995 έως το 1997 μετεκπαιδεύτηκε στη Πλαστική Χειρουργική στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών στα Νοσοκομεία HOSPITAL UNIVER SITAIRE BRUGMANN,HOSPITAL ERASME, INSTITUT JULES BORDET. Συμμετέχει ενεργά σε πλήθος ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων σε έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών όπως: Μέλος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Μέλος Ιατρικού Συλλόγου Βρυξελλών, Μέλος Ελληνικής Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, Μέλος της E.B.O.P.R.A.S., Μέλος της I.P.R.A.S., Μέλος της Ελληνικής Μαστολογικής Εταιρείας, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελανώματος.

ΘΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΣ

Θάνος Ξάνθος είναι φιλόλογος και δημοσιογράφος. Κατάγεται από την Θήβα και την Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή στο  Ρέθυμνο, το οποίο αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Είναι εκπαιδευτικός, ενώ παράλληλα κάνει συνεντεύξεις, θεατρικά ρεπορτάζ, γράφει για μέρη της πόλης, για βιβλία,  για ταξίδια και πρόσωπα που έχουν να πουν την δική τους μαγική ιστορία. Κάθε συνέντευξη για εκείνον είναι διαφορετική και εξίσου ενδιαφέρουσα, όπως και κάθε στιγμή της ζωής! 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Νικόλας Ουρανός είναι τρεις φορές #1 Best Selling συγγραφέας μετά από μια 10χρονη διαδρομή ως στέλεχος πολυεθνικών εταιριών αποφάσισε να ακολουθήσει το μονοπάτι του Life Coaching. Από το 2018 είναι Life & Relationship Coach και από το 2021 είναι διαπιστευμένος Professional Certified Coach (PCC) από το μεγαλύτερο αναγνωρισμένο διεθνή οργανισμό coaching ICF. Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία διδασκαλίας ως εκπαιδευτής στο Life και στο Relationship Coaching.  Είναι επίσης Mentor στο πρόγραμμα Mentoring για την προετοιμασία λήψης πιστοποίησης από την ICF των νέων απόφοιτων life coaches και πιστοποιημένος Marriage Mentor από τον κλινικό ψυχολόγο Les Parrott και τη διακεκριμένη ειδικό γάμου και οικογένειας Leslie Parrott στην Αμερική. Με το ιδιαίτερο στυλ του και τη μεταδοτικότητά του, ως ομιλητής, εκπαιδευτής και συγγραφέας, έχει στο ενεργητικό του δεκάδες online και live workshops, σεμινάρια, ολοκληρωμένες περιοδείες παρουσιάσεων σε Ελλάδα, Κύπρο, Αμερική, Μαλαισία, Σιγκαπούρη.  Αξιοσημείωτα είναι τα πολυήμερα executive retreats που συν-διοργάνωσε στην Ινδονησία- Μπαλί και Ταϊλάνδη- Πουκέτ , καθώς και η ομιλία του στο Tedx University of Macedonia (2015) με θέμα: «Το νέο άλλο σου μισό είναι το άλλο σου ολόκληρο». Ο Νικόλας αρθρογραφεί τακτικά σε sites στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ έχει εμφανιστεί επιδραστικά ζωντανά στον «αέρα», στα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια των δύο χωρών. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο με τίτλο: «Κι όμως θέλουμε το ίδιο». 5 Μυστικά για την σχέση με το άλλο μου Ολόκληρο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΙΟΜΥΤΟΓΛΟΥ

Ο Βασίλης Παπιομύτογλου γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, μια πόλη γεμάτη ιστορία και πολιτισμό. Από πολύ νεαρή ηλικία, αισθάνθηκε μια διαρκή έλξη για τη δημιουργία και την έκφραση μέσω της τέχνης. Με αυτή την έμφυτη αγάπη για τον τομέα της γραφιστικής, αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του και να αφιερωθεί σε αυτόν τον επαγγελματικό τομέα. Έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 870 εταιρίες/επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό στα 25 χρόνια που ασχολείται με την γραφιστική. Μετά από την ολοκλήρωση των σπουδών του στη γραφιστική, αναγνώρισε τη σημασία της ενημέρωσης και της διακριτικής παρουσίασης της πληροφορίας. Αυτή η αναγνώριση τον οδήγησε σε διάφορες επαγγελματικές ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων και η υπεύθυνη θέση στην έκδοση των περιοδικών “Bizzz” του “EK life” και της εφημερίδας “Τριάντα Ημέρες” στην Θεσσαλονίκη. Πολύ συχνά και με μεγάλη επιτυχία κάνει στα έντυπα του αφιερώματα στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ρέθυμνο για ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στην Θεσσαλονίκη της ιδιαίτερης του πατρίδας. Δεν ξεχνάει με τίποτα τους φίλους του και συμμαθητές του με τους οποίους έχει πολύ συχνή επικοινωνία. Παράλληλα με την επαγγελματική του πορεία, η αγάπη και η νοσταλγία του για την Κρήτη δεν έσβησαν ποτέ. Έτσι, το 2007, αποφάσισε να ιδρύσει τον σύλλογο Κρητών Ωραιοκάστρου “Ερωτόκριτος”, με σκοπό να διατηρήσει και να προβάλλει την πλούσια κρητική παράδοση και κουλτούρα. Είναι επίσης ένα από τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου για την Κρητική παράδοση και πολιτισμό “Αστερούσια Όρη”, το οποίο έχει αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα για την προώθηση και τη διατήρηση της κρητικής παράδοσης στη Θεσσαλονίκη. Παρά την επιτυχημένη επαγγελματική και κοινοτική του δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη, το μεγάλο όνειρο του παραμένει η επιστροφή στη γενέτειρά του, το Ρέθυμνο. Εκεί όπου η καρδιά του χτυπά έντονα και όπου επιθυμεί να συνεισφέρει με τον τρόπο του στην ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και παράδοσης.

ΧΑΡΑ ΝΟΥΣΗ ΠΕΡΑΚΗ

Η Χαρά Νούση Περάκη είναι Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και παρά τω ΣτΕ. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας πανεπιστημίου των Η.Π.Α., έχοντας λάβει ειδίκευση στην Κοινωνική Γλωσσολογία. Στα πλαίσια των σπουδών της στην Αγγλική Φιλολογία, της απονεμήθηκαν και δύο minor undergraduate degrees, ένα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και ένα στην Ψυχολογία. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα Νομικά, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό της με “Άριστα”, ενώ ανήκει και στην ομάδα των Ελλήνων επιστημονικών συνεργατών της Νομικής Σχολής του Queen Mary University of London. Είναι αριστούχος μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “LLM στο Δίκαιο της Οικονομίας και των Επιχειρήσεων” (δεύτερο μεταπτυχιακό), που προσφέρεται από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας (κατεύθυνση Ελληνικού Δικαίου) σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι ιδρύτρια και υπεύθυνη δικηγόρος – μεταφράστρια του “HNP Law Office – Δικηγορικό Γραφείο Χαράς Α. Νούση – Περάκη και Συνεργατών” (www.hnplaw.gr), προσφέροντας υπηρεσίες μαχόμενης και συμβουλευτικής δικηγορίας, καθώς επίσης και υπηρεσίες μετάφρασης και σύνταξης νομικών κειμένων απευθείας στην αγγλική γλώσσα σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και σωματεία-συλλόγους στην Αθήνα, την Κρήτη και όλη την Ελλάδα, που καλύπτουν όλο το φάσμα του δικαίου. Διδάσκει Δίκαιο και Αγγλική Νομική Ορολογία και Μετάφραση στη μεταλυκειακή και τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΙΙΕΚ, Κολλέγια και Κ.Δ.Β.Μ.), έχοντας τη θέση Ακαδημαϊκής Υπεύθυνης Προγραμμάτων Νομικών Σπουδών. Είναι συγγραφέας νομικών εγχειριδίων και εγχειριδίων Αγγλικής Νομικής Ορολογίας. Λόγω των άρρηκτων δεσμών αίματος και αγάπης με την Κρήτη, τρέφει έντονο προσωπικό ενδιαφέρον για τη μελέτη της Ιστορίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, υπό το πρίσμα της συμβολής της Κρήτης στην νίκη κατά των δυνάμεων του Άξονα, πραγματοποιώντας και σχετική ιστορική έρευνα. Αγαπάει τα παιδιά, τα ζώα, τους κρητικούς χορούς και τη ζαχαροπλαστική. Ιδανικό μέρος διακοπών -και όχι μόνο- για την ίδια;  Οπουδήποτε, αρκεί να είναι στην Κρήτη.

ΜΑΡΙΝΑ ΠΛΟΥΜΠΗ

Η Μαρίνα Πλουμπή Σπούδασε αυτό που ερωτεύθηκε προτού καν περάσει την πόρτα εκείνης της σχολής.  Τουριστικές Επιχειρήσεις. Δούλεψε πολλά χρόνια στον τομέα αυτό που τελικά αγάπησε βαθιά. Διοργάνωση Συνεδρίων. Ταξίδια και συνεχές γέμισμα στιγμών που γίνονταν αναμνήσεις και εμπειριών που γίνονταν κείμενα. Και αυτά τα κείμενα κρατούσαν άσβεστη τη φλόγα του ονείρου. Το όνειρο περιστρεφόταν γύρω από τη λέξη βιβλίο. Άρπαξε μια ευκαιρία, ξανά μπήκε στις μαθητικές αίθουσες και σπούδασε Λογοτεχνική Γραφή. Μεταξύ μας δεν έχει σταματήσει μέχρι σήμερα. Όλο και σε κάποιο σεμινάριο θα την πετύχεις.  Αγαπά το βιβλίο και όλα όσα περιστρέφονται γύρω από αυτό. Δημιούργησε τον δικό της εκδοτικό οίκο Sweet Serendipities για να εκδίδει τα βιβλία εκείνα που ψάχνει να βρει και δεν τα βρίσκει. Όταν «βρέθηκε» μέσα από την οθόνη ενός υπολογιστή σε μια τάξη πέντε μαθητών στο Αγαθονήσι ήταν το εφαλτήριο για να δημιουργήσει  τη Δράση «Ελλάδα, Μονοπάτια Αφήγησης» -“Greece, Storytelling Paths” η οποία είναι υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της Panhellenic Federation of Florida Inc, η οποία αφορά τις αφηγήσεις ελληνικών παιδικών βιβλίων στα παιδιά της ακριτικής Ελλάδας και τα παιδιά της ομογένειας. Έχει ακλόνητη πίστη πως η σοφία των παιδιών είναι μεταδοτική αρκεί να την αντιληφθούμε και τότε θα δημιουργηθεί ένας υπέροχος κόσμος. Ο συνδυασμός καλοκαίρι, θάλασσα, ήλιος, βιβλίο, μια φέτα καρπούζι και ένα ζουμερό ροδάκινο, από αυτά που τα δαγκώνεις και τρέχουν τα ζουμιά την κάνει έναν ευτυχισμένο και επαρκή άνθρωπο.

ΜΕΛΙΝΑ ΣΑΡΙΔΑΚΗ

Η Μελίνα Σαριδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης. Στα 18 της μετακόμισε Αθήνα όπου και έζησε, σπούδασε και εργάστηκε για 16 χρόνια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου  Δυτικής Αττικής και στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης της ιδιωτικής σχολής ΑΚΤΟ. Το 2014  επέστρεψε στο Ηράκλειο Κρήτης οπού δημιούργησε την οικογένεια της και αφοσιώθηκε για λίγα χρόνια αποκλειστικά στα παιδιά της. Σήμερα ασχολείται με τη συγγραφή και τη μελέτη φιλοσοφίας και ψυχολογίας. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 απέκτησε  πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Δημιουργική Ανάγνωση και Γραφή της Πεζογραφίας» ενώ από το 2020 έως σήμερα αρθρογραφεί σε Sites και στα προσωπικά της προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επίκεντρο τον Άνθρωπο και την πνευματική του εξέλιξη καθώς και κοινωνικά θέματα που χρήζουν βελτίωσης και ανάπτυξης και παράλληλα ετοιμάζει κάποια βιβλία προς έκδοση. Το καλοκαίρι του 2022  εκδόθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης το πρώτο της Παραμύθι με στόχο την επιβράβευση και ενδυνάμωση των παιδιών  για την άψογη στάση και συμπεριφορά τους κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, το οποίο και διανεμήθηκε δωρεάν σε 2000 παιδιά νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

ΝΙΚΗ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗ

Η Νίκη Τζουγανάκη είναι πτυχιούχος Διατροφολόγος-Διαιτολόγος. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ανθρώπινη Διατροφή, με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή από το Πανεπιστήμιο Γλασκόβης της Σκοτίας. Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στο Ρέθυμνο από το 2006, όπου παρακολουθεί πληθώρα περιστατικών. Συνεχίζει διά βίου την εκπαίδευσή της. Έχει εκπαιδευτεί στις διαταραχές πρόσληψης τροφής και είναι ευαισθητοποιημένη στη συναισθηματική σχέση με την τροφή. Τα τελευταία χρόνια  βρίσκεται πιο σταθερά στον δρόμο της εκπαίδευσης ενηλίκων. Είναι καθηγήτρια και υπεύθυνη Πρακτικής Άσκησης ιδιωτικού Κολλεγίου και διδάσκει στα Δημόσια ΙΕΚ. Αγαπάει να συμβάλει εξατομικευμένα στην ευεξία και την κατάσταση υγείας των ανθρώπων, ποντάρει στα παιδιά και τους νέους και ονειρεύεται έναν κόσμο γεμάτο χαρούμενους ανθρώπους!

ΦΕΝΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

Η Φένια Φραγκουδάκη γεννήθηκε στα Χανιά και ζει στο Ρέθυμνο όπου τα τελευταία χρόνια διατηρεί το δικό της χώρο, στο κέντρο, τη Σβούρα. Ξεκίνησε από το τμήμα Φιλοσοφικών και κοινωνικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συνέχισε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο τμήμα Λογοθεραπείας, κάνοντας  μετεκπαίδευση στην Ανίχνευση, Διάγνωση και Αντιμετώπιση Νηπίων, Παιδιών και Εφήβων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητας στο ΕΚΠΑ. Τέλος ολοκληρώνει τις σπουδές της  ως Σύμβουλος ψυχικής Υγείας από το Ινστιτούτο Μη- Κατευθυντικής Παρεμβατικής Ψυχοθεραπείας και εμψύχωσης ομάδων.  Με μια πορεία που φανερώνει την αγάπη της στο παιδί και στον άνθρωπο, καθοδηγεί υποστηρικτικά/συμβουλευτικά το παιδί και τους γονείς, μέσα από τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΝΗ ΨΑΡΑΔΑΚΗ

Η Ελένη Ψαραδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο, είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στις Κοινωνικές Επιστήμες. Είναι συγγραφέας του βιβλίου: “Μνήμες πατρίδων. Όψεις ταυτότητας στους Τουρκοκρητικούς του Bodrum” (Εκδ. Ραδάμανθυς 2022). Τα ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προφορική ιστορία, την κοινωνική μνήμη και ταυτότητα, ζητήματα για τα οποία έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, αλλά και στην προσωπική της ιστοσελίδα: www.elenipsaradaki.gr

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΡΟΥ

Η Μαρία Ψαρρού γεννήθηκε στη Μυρτιά της Βόρειας Εύβοιας, σπούδασε Παιδαγωγικά κι εργάζεται σήμερα σε Δημοτικό Σχολείο του Ρεθύμνου. Αγαπάει τη θάλασσα, τα πεύκα, τη μουσική, τις ιστορίες και τους ανθρώπους που προσπαθούν να κρατήσουν το χαμόγελο και τον σεβασμό στον άνθρωπο και στη ζωή. Της αρέσει να διαβάζει και να γράφει και θα ήθελε να έχει περισσότερο χρόνο και για τα δύο. Το 2022 συμμετείχε με 8 ποιήματά της και 2 πεζά στον δεύτερο συλλογικό τόμο της Ομάδας Φιλαναγνωσίας Ρεθύμνου (την οποία συντονίζει η αρχαιολόγος-συγγραφέας Ειρήνη Γαβριλάκη) με τίτλο Μιλώντας με δυο βότσαλα στο στόμα, Ασκήσεις για την ενίσχυση της φωνής.